Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Bramborové halušky

0.0
Bramborové halušky

Potřebné ingredience

Ingredience:1kg syrových brambor, 60dkg hrubé mouky, 1 kávová lžička soli, 35dkg slaniny nebo bůčku, 50dkg kysaného nebo čerstvého hlávkového zelí

Postup přípravy

Postup:Na velmi jemném struhadle (rozvitý kvítek) nastrouháme syrové brambory, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Vzniklé těsto protlačujeme pomocí přiložené kuchyňské stěrky přes haluškové síto do vroucí osolené vody. Vaříme 8 - 10minut.
Uvařené halušky scedíme, prolijeme vlažnou vodou a vmícháme povařené kysané zelí. Vše promícháme a zalijeme vyškvařenou, nadrobno nakrájenou slaninou nebo tučnějším bůčkem (můžeme použít i škvarky). Dle chuti dosolíme a opepříme.

Tato vykrajovátka a další pomocníky do kuchyně, domácnosti i na zahradu můžete koupit na:
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=386735

S pozdravem a přáním dobré chuti
Martina ID 90618

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 1. 9. 2015, 10:39
(Y)
kasniza 29. 8. 2015, 19:24
Dobrý den, tak tohle je konečně první a snad jediný recept a opravdu pravé bramborové halušky! Ono totiž opravdu záleží na tom strouhání - na tom rozvitém kvítku. Protože když si dáte halušky v SR a pak si je chcete udělat doma, zjistíte, že vám vyjdou jakési střapance a ne hladké halušky. Díky za tento recept, málokdo (my Češi) totiž ví, na jakém jemném struhadle strouhat, díky za toto upřesnění! (Y) :-) ,-) |:o) (L) (clamp) (hello)
novackova 30. 8. 2015, 10:28
@kasniza recept je super,ale manželova babička byla rozená slovenka a halužky dělala jen nožem rovnou z prkýnka,ale to dneska už nikdo nedělá a ani neumí (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie