Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Laskonky

Laskonky

Potřebné ingredience

Suroviny na sněhové těsto: 6 bílků, 330g cukru krupice (tj.15 polévkových lžic), 100g cukru moučky (tj. 5 pol.lžic), 170g strouhaného kokosu (tj. 18 pol.lžic), nebo 170g mletých oříšků (tj. 16 pol.lžic)

Postup přípravy

Příprava těsta:
Bílky s krupicovým cukrem šleháme ve vodní lázni nad párou do tuhé pěny cca 15 min. Misku s pěnou odstavíme a necháme mírně vychladnout. Strouhaný kokos, nebo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Plněné pečivo

Plněné pečivo

Potřebné ingredience

Rychlé listové těsto : Suroviny : 400 g hladké mouky, 250 g tuku OMEGA, 1 vejce, 12 lžic vody, 2 lžíce octa vhodné náplně : masová, tvarohová, sýrová, jablečná Listové těsto pro svoji pracnost zakoupíme raději v obchodní síti. Nekynuté těsto s droždím : Suroviny : 400 g polohrubé mouky, 250 g HERY, 20 g droždí ( půl kostičky ), 5 lžic vlažného mléka, 1 lžička cukru, Vše smícháme, vyválíme plát a ihned vykrajujeme. Těsto nenecháváme kynout. vhodné náplně : tvarohová,maková, kokosová s třešněmi Tvarohové těsto : Suroviny : 250 g hladké mouky, 250 g másla, 250g měkkého tvarohu, vhodné náplně : povidlová,jablečná Jednoduché pivní těsto : Suroviny : 400g polohrubé mouky, 250 g tuku OMEGA, 2 dcl piva, vhodné náplně : masová, tvarohová sýrová Mrkvové těsto : Suroviny : 200 g jemně nastrouhané mrkve, 200 g tuku OMEGA nastrouhaného na hrubém struhadle, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva vhodné náplně : tvarohová Náplně : Tvarohová - 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 30 g másla, 20 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí,dle chuti lze přidat strouhaný kokos,ořechy, rozinky . Povidlová - 250g švestkových povidel, 50-100g cukr krupice, 3 lžíce rumu, špetka strouhané citronové kůry Jablečná - 500g jablek, 100-150g cukru krupice, trochu mleté skořice a piškotové drobečky na zahuštění. Nahrubo nastrouhaná jablka vložíme do kastrolu a lehce rozvaříme. Ochutíme skořicí, osladíme a zahustíme piškotovými drobečky. Necháme vychladnout. Maková - 250g mletého máku, 5 dcl mléka, 80g cukru, 60 g strouhaného perníku nebo piškotových drobečků, 1 vanilkový cukr, půl lžičky strouhané citronové kůry a půl lžičky mleté skořice. do kastrolu nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme mák, přidáme cukr, perník, citron.kůru a skořici. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout. Kokosová s třešněmi - 300g třešní, 150ml vody, 40g sušeného mléka, 100g strouhaného kokosu, 40g krupicového cukru. Další náplně "na slano" ( sýrová, se zelím a uzeným masem, masová" najdete v receptu "plněné pečivo" v kategorii " bezmasá jídla".

Postup přípravy

Těsto rozválíme na plát o síle 3 - 4 mm. Spodní hranou formičky z těsta vykrojíme kolečko, které položíme na opačnou stranu formičky se zubatým okrajem a do středu vložíme náplň.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Plněné pečivo

Plněné pečivo

Potřebné ingredience

Použijeme kynuté těsto, nebo listové těsto, nebo bramborové, tvarohové, linecké, v podstatě jakékoliv. Návody na různá těsta najdete v receptu "plněné pečivo" v kategorii "moučníky, poháry". Recept na náplně "na slano": sýrová - 200g nastrohané nivy, 100g šunky pokrájené na kostičky, 6 lýic smetany; všechny suroviny smícháme a použijeme k naplnění šátečků se zelím a uzeným masem - 1 sklenice sterilovaného zelí, 1 cibule, uzené maso nebo klobása. Zelí podusíme i s nálevem, a dochutíme. Nadrobno nakrájené maso nebo klobásu osmahneme na pánvi i s cibulkou a smícháme se zelím. Necháme vychladnout. masová - 300g mletého masa, sůl, pepř, 2 vejce, 1 nakrájená cibule, 4 stroužky česneku pokrájené na plátky, majoránka, tymián, bazalka, 2 lžíce sekaných černých oliv, zelená petrželka. Mleté maso s bylinkami a ostatními přísadami orestujeme na oleji. Cibuli a čenek orestujeme zvlášť a potom přidáme k masu. Když směs vychladne, zamícháme vejce. Další recepty na sladké náplně najdete v návodu: "plněné pečivo" v kategorii "moučníky,poháry".

Postup přípravy

Těsto rozválíme na plát o síle 3 - 4 mm. Spodní hranou formičky z těsta vykrojíme kolečko, které položíme na opačnou stranu formičky se zubatým okrajem a do středu vložíme náplň.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koblihy

Koblihy

Potřebné ingredience

kynuté těsto

Postup přípravy

Plát kynutého těsta rozválíme do tvaru obdélníku. Formičky zlehka obtiskneme do kraje těsta. Naznačené tvary naplníme marmeládou, přeložíme těsto a vzniklé "kopečky" nám naznačí,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vafle

Vafle

Potřebné ingredience

1 dcl rumu, 200 ml piva, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky

Postup přípravy

Formičku nahřejeme v oleji a vložíme do palačinkového těsta tak, aby se nám formička nezalila. Těsto se na formičku přilepí. Vložíme zpět do oleje, těsto zpění. Formičkou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrové těsto na preclíky

Sýrové těsto na preclíky

Potřebné ingredience

Příprava sýrového těsta: 50 dkg hladké mouky, 25 dkg nastrouhaného Eidamu, 25 dkg tuku, 250 ml šlehačky nebo smetany, 1 lžička soli, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky vegety.

Postup přípravy

Rozválený plát těsta o síle cca 5 mm z obou stran pomoučíme a formičkou vykrojíme. Stisknutím tlačítka vytlačíme vykrojený tvar do dlaně druhé ruky a umístíme na vymaštěný plech…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Ravioly

Ravioly

Potřebné ingredience

Příprava těsta: 500g hladké mouky, 2lžíce oleje, 4 vejce, sůl. Dobře prohněteme . Náplň:400g mletého masa,1 cibule,vejce,4 lžíce špenátu,špetka pepře a sůl. Všechny přísady promícháme a necháme chvíli odpočinout. Příprava omáčky: (doporučujeme): Jedno celé Apetitto rozpustíme na cibulce. Na kostičky nakrájíme šunku, přidáme masox (kdo může i česnek),trochu podlijeme vodou a rozmícháme.

Postup přípravy

Návod najdete i v obrazové příloze ve fotoalbu "pomocnící pro dom...."
Mřížku formy zlehka posypejte moukou.Podélně rozválíme plát těsta a z jedné poloviny
vložíme na formu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové halušky

Bramborové halušky

Potřebné ingredience

Ingredience:1kg syrových brambor, 60dkg hrubé mouky, 1 kávová lžička soli, 35dkg slaniny nebo bůčku, 50dkg kysaného nebo čerstvého hlávkového zelí

Postup přípravy

Postup:Na velmi jemném struhadle (rozvitý kvítek) nastrouháme syrové brambory, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Vzniklé těsto protlačujeme pomocí přiložené kuchyňské…

Zobrazit více...

Kategorie