Plněné pečivo

Potřebné ingredience
Rychlé listové těsto :
Suroviny : 400 g hladké mouky, 250 g tuku OMEGA, 1 vejce, 12 lžic vody, 2 lžíce octa
vhodné náplně : masová, tvarohová, sýrová, jablečná
Listové těsto pro svoji pracnost zakoupíme raději v obchodní síti.
Nekynuté těsto s droždím :
Suroviny : 400 g polohrubé mouky, 250 g HERY, 20 g droždí ( půl kostičky ), 5 lžic vlažného mléka, 1 lžička cukru,
Vše smícháme, vyválíme plát a ihned vykrajujeme. Těsto nenecháváme kynout.
vhodné náplně : tvarohová,maková, kokosová s třešněmi
Tvarohové těsto :
Suroviny : 250 g hladké mouky, 250 g másla, 250g měkkého tvarohu,
vhodné náplně : povidlová,jablečná
Jednoduché pivní těsto :
Suroviny : 400g polohrubé mouky, 250 g tuku OMEGA, 2 dcl piva,
vhodné náplně : masová, tvarohová sýrová
Mrkvové těsto :
Suroviny : 200 g jemně nastrouhané mrkve, 200 g tuku OMEGA nastrouhaného na hrubém struhadle,
200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
vhodné náplně : tvarohová
Náplně :
Tvarohová - 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 30 g másla, 20 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí,dle chuti lze přidat strouhaný kokos,ořechy, rozinky .
Povidlová - 250g švestkových povidel, 50-100g cukr krupice, 3 lžíce rumu, špetka strouhané citronové kůry
Jablečná - 500g jablek, 100-150g cukru krupice, trochu mleté skořice a piškotové drobečky na zahuštění. Nahrubo nastrouhaná jablka vložíme do kastrolu a lehce rozvaříme. Ochutíme skořicí, osladíme a zahustíme piškotovými drobečky. Necháme vychladnout.
Maková - 250g mletého máku, 5 dcl mléka, 80g cukru, 60 g strouhaného perníku nebo piškotových drobečků, 1 vanilkový cukr, půl lžičky strouhané citronové kůry a půl lžičky mleté skořice. do kastrolu nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme mák, přidáme cukr, perník, citron.kůru a skořici. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout.
Kokosová s třešněmi - 300g třešní, 150ml vody, 40g sušeného mléka, 100g strouhaného kokosu, 40g krupicového cukru.
Další náplně "na slano" ( sýrová, se zelím a uzeným masem, masová" najdete v receptu "plněné pečivo" v kategorii " bezmasá jídla".
Postup přípravy
Formičky o průměru 18 cm používáme hlavně na těsta kynutá, která plníme větším ovocem (rozčtvrcené meruňky, broskve, švestky), ale i pizzové náplně, vhodné jsou i smažené houby. Doporučujeme podusit zelí s uzeným masem a upečeme si tzv. "Zelňáky".
Formičky o průměru 10 cm používáme na listové těsto, plníme marmeládou (vždy přidejte nastrouhané piškoty, marmeláda pak při pečení z výrobku nevytéká), tvarohem, ale i špenátem a pod., doporučujeme zapéci koktejlový párek na "Párek v těstíčku".
Formičky o průměru 8 cm používáme na bramborové taštičky, případně linecká a tvarohová těsta.
Formičky o průměru 6 cm používáme na vánoční cukroví (doporučujeme naplnit strouhanými ořechy s medem apod.), ravioly, pelmeně (plníme brynzou nebo masovými náplněmi).
Tyto formičky na pečivo a další pomocníky do kuchyně, domácnosti i na zahradu můžete koupit na:
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=386735
S pozdravem a přáním dobré chuti
Martina ID 90618
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu







