Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

PLNĚNÉ ŠÁTEČKY

0.0
PLNĚNÉ ŠÁTEČKY

Potřebné ingredience

500 G HLADKÉ MOUKY, ZTUŽENÝ TUK, ŠLEHAČKA. NA NÁPLŇ - POVIDLA, MARMELÁDA, TVAROH ..... - DLE CHUTI.

Postup přípravy

ZTUŽENÝ TUK NASTROUHÁME NA HRUBÉM STRUHADLE, NEBO NAKRÁJÍME NA MALÉ KOUSKY, PŘIDÁME CELOU ŠLEHAČKU A 500 G HLADKÉ MOUKY. VŠE ZPRACUJEME DO TĚSTA, KTERÉ VÁLÍME A VYKRAJUJEME BUĎ KOLEČKA (POKUD MÁTE TVOŘÍTKO NA ŠÁTEČKY), NEBO SI NAKRÁJÍTE ČTVEREČKY, NAPLNÍTE, PŘELOŽÍTE PROTILEHLÉ ROHY A VIDLIČKOU UZAVŘETE. PEČEME NA 200 C CCA 10 - 15 MINUT. JEŠTĚ HORKÉ JE NUTNÉ OBALIT V MOUČKOVÉM CUKRU. Z TOHOTO MNOŽSTVÍ UDĚLÁME CCA 55 KOUSKŮ.

ZTUŽENÝ TUK - POKUD NASTROUHÁTE NA HRUBÉM STRUHADLE, TAK SE VÁM BUDE TĚSTO LÉPE ZPRACOVÁVAT. PŘIDÁME ŠLEHAČKU A HLADKOU MOUKU

VYVÁLÍME ASI NA STEJNOU SÍLU JAKO VÁNOČNÍ CUKROVÍ - LINECKÉ, MOŽNÁ O FOUS SILNĚJŠÍ. BUĎ SE VYKRAJUJÍ KOLEČKA, NEBO ČTVEREČKY, DLE TOHO, JAKÉ A JESTLI MÁTE TVOŘÍTKO.

VYKROJENÉ TĚSTO PLNÍME DLE CHUTI - POVIDLA, MARMELÁDA NEBO TVAROH. HLAVNĚ PAK KONCE ŘÁDNĚ SPOJIT, ABY NÁPLŇ NEVYTÉKALA. POKUD NEMÁTE TVOŘÍTKO, TAK PEVNĚ KRAJE PŘITLAČIT TŘEBA VIDLIČKOU.

PEČEME V PŘEDEHŘÁTÉ TROUBĚ NA 200 C PŘIBLIŽNĚ 10 - 15 MINUT, MÍRNĚ DOZLATOVA.

JEŠTĚ HORKÉ OBALTE V MOUČKOVÉM CUKRU.

DOBROU CHUŤ :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 28. 10. 2014, 10:42
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (C) (C) (C) (C) (C) (C) (C) (C) (D) (D) (D) (D) (D) (D)
Matin+Sisa 28. 10. 2014, 8:06
Gábi,včera jsem pekla šátečky (Y),sice to je piplačka 8-| a já aktivně ještě ze dvou dávek ,-),ale musím říc,jedním slovem bombaaaaaaaa |:o) |:o) |:o) |:o).Doufám,že si malý fotbalisté dnes také pochutnají (L) určitě ukládám,mezi oblíbené recepty ^o)
hanys77 8. 3. 2009, 22:39
(Y)jo tak z tohodle těsta jsem dělala nedávno jablečný štrúdl a ani jsem jej nestihla vyfotit, byl úžasnej (Y)nevím, jestli by se mi po této zkušenosti chtělo dělat s šátečkama...tolik práce a zbyly by jen drobky po pár minutách ;-) (flower)
přeslice 9. 3. 2009, 5:48
@hanys77 no já většinou dělám z poloviny šátečky a z druhé pak také štrůdl ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie