Plněné pečivo

Potřebné ingredience
Použijeme kynuté těsto, nebo listové těsto, nebo bramborové, tvarohové, linecké, v podstatě jakékoliv.
Návody na různá těsta najdete v receptu "plněné pečivo" v kategorii "moučníky, poháry".
Recept na náplně "na slano":
sýrová - 200g nastrohané nivy, 100g šunky pokrájené na kostičky, 6 lýic smetany; všechny suroviny smícháme a použijeme k naplnění šátečků
se zelím a uzeným masem - 1 sklenice sterilovaného zelí, 1 cibule, uzené maso nebo klobása. Zelí podusíme i s nálevem, a dochutíme. Nadrobno nakrájené maso nebo klobásu osmahneme na pánvi i s cibulkou a smícháme se zelím. Necháme vychladnout.
masová - 300g mletého masa, sůl, pepř, 2 vejce, 1 nakrájená cibule, 4 stroužky česneku pokrájené na plátky, majoránka, tymián, bazalka, 2 lžíce sekaných černých oliv, zelená petrželka. Mleté maso s bylinkami a ostatními přísadami orestujeme na oleji. Cibuli a čenek orestujeme zvlášť a potom přidáme k masu. Když směs vychladne, zamícháme vejce.
Další recepty na sladké náplně najdete v návodu: "plněné pečivo" v kategorii "moučníky,poháry".
Postup přípravy
Formičky o průměru 18 cm používáme hlavně na těsta kynutá, která plníme větším ovocem (rozčtvrcené meruňky, broskve, švestky), ale i pizzové náplně, vhodné jsou i smažené houby. Doporučujeme podusit zelí s uzeným masem a upečeme si tzv. "Zelňáky".
Formičky o průměru 10 cm používáme na listové těsto, plníme marmeládou (vždy přidejte nastrouhané piškoty, marmeláda pak při pečení z výrobku nevytéká), tvarohem, ale i špenátem a pod., doporučujeme zapéci koktejlový párek na "Párek v těstíčku".
Formičky o průměru 8 cm používáme na bramborové taštičky, případně linecká a tvarohová těsta.
Formičky o průměru 6 cm používáme na vánoční cukroví (doporučujeme naplnit strouhanými ořechy s medem apod.), ravioly, pelmeně (plníme brynzou nebo masovými náplněmi).
Tyto formičky na pečivo a další pomocníky do kuchyně, domácnosti i na zahradu můžete koupit na:
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=386735
S pozdravem a přáním dobré chuti
Martina ID 90618

těsto rozválíme na plát o síle 3 - 4 mm, spodní hranou formičky z těsta vykrojíme kolečko

položíme na opačnou stranu formičky se zubatým okrajem a do středu vložíme náplň

vytvarování provedeme sklopením půlkruhů tvořítka proti sobě

mírným tlakem uzavřeme a vytlačené těsto setřeme prstem, po rozevření tvořítka výrobek vyjmeme a umístíme na pečící fólii.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu








