(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
brynzové halušky:4osoby
Potřebné ingredience
4středně velké brambory
1vejce
trošku mléka asi půl deci
polohrubá mouka těsto musí být hustější
Brynza
špek
Postup přípravy
brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle,přidáme vajíčko,mléko sůl a zahustíme moukou.Do hrnce si dáme vařit vodu a bud přes haluškár do je cedník koupíte ho v domácívh potřebách,nebo malou lžičkou vhazujete nočky do vařící vody počkáme až vyplavou,pak je scedíme dáme na talíř promícháme s brynzou zalejeme rozškvařenou slaninou a troškou sádla,dobrou chut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
NatyViky
(upraveno)
9. 2. 2015, 19:26
Teda musím poděkovat za úúúžasný recept, vždy jsem k haluškám pohlížela s respektem, ale je to snadné a strašná dobrota. Byly výborné. Děkuji
Pohodářka
(upraveno)
6. 2. 2007, 13:42
já bych jen trochu upravila to míchání halušek s bryndzou, halušky scedíme do hluboké mísy a do ní přidáme bryndzu a promícháme, na pomoc, aby se nám bryndza lépe rozmočila si odebreme před koncem vaření halušek vývarovou vodu a tou pak malinko přelijeme halušky s bryndou v té míse a promícháme, poté ještě přelijeme trochu mléka, musí to být takový čvachtavý, jinak je to na nic manžel je SLovák a mě halušky naučila manželova maminka dle Slovenských tradic u nich na Oravě, navíc používám pravou oravskou bryndzu, kterou si dovážím ve velkém a pak zamražuji
GORBY
(upraveno)
6. 2. 2007, 12:20
OPĚT JSEM SE ROZHODLA DĚLAT HALUŠKY, PODLE VAŠEHO RECEPTU A JSOU OPĚT VYNIKAJÍCÍ!
silvina
(upraveno)
5. 4. 2006, 20:44
Váš receptík jsem včera vyzkoušela a světe div se, přestože jsem na vaření antitalent, halušky se povedly dokonale! Sice jsem pak všichni do večera odfukovali, ale jednou za čas se to snad může...
GORBY
(upraveno)
5. 4. 2006, 13:30
Mila Jiřinko, tak jsem je zrovna uvařila. Pravda, nebylo to ze čtyř brambor, bylo jich víc a protože nemám brynzu, tak jsem improvizovala se sýrem, kysanou smetanou a osmaženou cibulkou, ale je to fakt prýma bašta!!! Mňam, mňam,...
avonka
(upraveno)
5. 4. 2006, 15:01
@GORBY
Raduško jsem moc ráda že vám chutnalo
Leňáček
(upraveno)
31. 3. 2006, 12:36
Jiřinko,podle vašeho receptu nám halušky chutnají nejvíc. Děkujeme Lenka.
avonka
(upraveno)
5. 4. 2006, 15:00
@Leňáček
Leni jsem moc ráda že Vám chutná
koblih
(upraveno)
31. 3. 2006, 9:07
halusky jsem vyzkousela a vyborny papani,dekuji za receptik opravdu chutne a syte.
avonka
(upraveno)
31. 3. 2006, 11:53
@koblih
Darinko to mě těší že Vám halušky chutnaly
cicmoši
(upraveno)
30. 3. 2006, 20:19
prečo do tej zmesy dávate mlieko? to som nepochopila, ja to robím tak, že nastrúham zemiaky a dohustím polohrubou múkou na požadovanú hustotu - neako mi uniká zmysel toho mlieka - to skor zbytočne poriedite a cesto má byt hutnejšie . ale inak halušky sú fakt extrémne syté, aj ked teda ja pre 4 osoby robím z viacej zemiakov - u nás sa toho zje vždy misa a robím ich s bryndzou, tvarohom, alebo syrokrémom - dokonca kamrátka ma to naučila tak, že bryndzu poriedim s kysanou smetanou a je to fakt o moooc lepšie potom......
avonka
(upraveno)
30. 3. 2006, 21:10
@cicmoši
Kataríno takle jsem ten recept dostala ze Slovenska před 24roky a od té doby je takle děláte,teta ,která mi ho dala je dávno mrtvá ale recept žije a máme halušky takle moc rádi.
GORBY
(upraveno)
30. 3. 2006, 18:10
Nejsou 4 brambory na 4 osoby trochu málo?
avonka
(upraveno)
30. 3. 2006, 18:52
@GORBY
Rady nejsou jsou myšleny 4 větší brambory a to jídlo je strašně sytý,jedna brambora jedna osoba,budete pěkně nacpaní