Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

brynzové halušky:4osoby

0.0
brynzové halušky:4osoby

Potřebné ingredience

4středně velké brambory
1vejce
trošku mléka asi půl deci
polohrubá mouka těsto musí být hustější
Brynza
špek

Postup přípravy

brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle,přidáme vajíčko,mléko sůl a zahustíme moukou.Do hrnce si dáme vařit vodu a bud přes haluškár do je cedník koupíte ho v domácívh potřebách,nebo malou lžičkou vhazujete nočky do vařící vody počkáme až vyplavou,pak je scedíme dáme na talíř promícháme s brynzou zalejeme rozškvařenou slaninou a troškou sádla,dobrou chut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

NatyViky 9. 2. 2015, 19:26
Teda musím poděkovat za úúúžasný recept, vždy jsem k haluškám pohlížela s respektem, ale je to snadné a strašná dobrota. Byly výborné. Děkuji
Pohodářka 6. 2. 2007, 13:42
já bych jen trochu upravila to míchání halušek s bryndzou, halušky scedíme do hluboké mísy a do ní přidáme bryndzu a promícháme, na pomoc, aby se nám bryndza lépe rozmočila si odebreme před koncem vaření halušek vývarovou vodu a tou pak malinko přelijeme halušky s bryndou v té míse a promícháme, poté ještě přelijeme trochu mléka, musí to být takový čvachtavý, jinak je to na nic ;-) manžel je SLovák a mě halušky naučila manželova maminka dle Slovenských tradic u nich na Oravě, navíc používám pravou oravskou bryndzu, kterou si dovážím ve velkém a pak zamražuji ;-)
GORBY 6. 2. 2007, 12:20
OPĚT JSEM SE ROZHODLA DĚLAT HALUŠKY, PODLE VAŠEHO RECEPTU A JSOU OPĚT VYNIKAJÍCÍ! (Y) (Y) (Y)
silvina 5. 4. 2006, 20:44
Váš receptík jsem včera vyzkoušela a světe div se, přestože jsem na vaření antitalent, halušky se povedly dokonale! Sice jsem pak všichni do večera odfukovali, ale jednou za čas se to snad může... ;-)
GORBY 5. 4. 2006, 13:30
Mila Jiřinko, tak jsem je zrovna uvařila. Pravda, nebylo to ze čtyř brambor, bylo jich víc a protože nemám brynzu, tak jsem improvizovala se sýrem, kysanou smetanou a osmaženou cibulkou, ale je to fakt prýma bašta!!! Mňam, mňam,... ;-)
avonka 5. 4. 2006, 15:01
@GORBY Raduško jsem moc ráda že vám chutnalo :-*
Leňáček 31. 3. 2006, 12:36
:-[Jiřinko,podle vašeho receptu nám halušky chutnají nejvíc. Děkujeme Lenka. :-P (F) (6) ;-)
avonka 5. 4. 2006, 15:00
@Leňáček Leni jsem moc ráda že Vám chutná ;-)
koblih 31. 3. 2006, 9:07
halusky jsem vyzkousela a vyborny papani,dekuji za receptik opravdu chutne a syte. :-D
avonka 31. 3. 2006, 11:53
@koblih Darinko to mě těší že Vám halušky chutnaly :-P
cicmoši 30. 3. 2006, 20:19
prečo do tej zmesy dávate mlieko? to som nepochopila, ja to robím tak, že nastrúham zemiaky a dohustím polohrubou múkou na požadovanú hustotu - neako mi uniká zmysel toho mlieka :^) - to skor zbytočne poriedite a cesto má byt hutnejšie :-| . ale inak halušky sú fakt extrémne syté, aj ked teda ja pre 4 osoby robím z viacej zemiakov - u nás sa toho zje vždy misa a robím ich s bryndzou, tvarohom, alebo syrokrémom :-P - dokonca kamrátka ma to naučila tak, že bryndzu poriedim s kysanou smetanou a je to fakt o moooc lepšie potom...... ;-) :-P
avonka 30. 3. 2006, 21:10
@cicmoši Kataríno takle jsem ten recept dostala ze Slovenska před 24roky a od té doby je takle děláte,teta ,která mi ho dala je dávno mrtvá ale recept žije a máme halušky takle moc rádi. ;-)
GORBY 30. 3. 2006, 18:10
Nejsou 4 brambory na 4 osoby trochu málo? ^o)
avonka 30. 3. 2006, 18:52
@GORBY Rady nejsou jsou myšleny 4 větší brambory a to jídlo je strašně sytý,jedna brambora jedna osoba,budete pěkně nacpaní :-P

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie