Pangas s cizrnou, vynikající luštěnina!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pangas, cizrna, kečup (jaký kdo má rád), česnek a cibuli

POSTUP PŘÍPRAVY

Na střední nám dělali takovou kečupovou směs s cizrnou a od doby, co jsem na vysoké jsem to neměla, vzpomněla jsem si na to, až když jsem v Globusu viděla sáček s cizrnou a dostalana to takovou chuť, že jsem to prostě musela zkusit:)
Cizrnu je lepší namočit i dva dny předem, především pro ty co mají problémy se zažíváním, a před vařením (to trvá přibližně půl hodiny) oloupat. Luštěnina bude navíc samozřejmě po naklíčení bohatší na vitaminy. Na pánvičce si zatím osmahneme cibuli, přidáme česnek a kdo chce i nějaké koření, dávala jsem trošku grilovacího, ale v tom případě je pak lepší použít jemný a ne ostrý kečup, i když záleží na chuti každého.) Nakonec přidáme uvařenou cizrnu a kečup, záleží na Vás kolik, jak hustou chcete konzistenci, já dávám hooodně kečupu. jelikož ho miluju:o)
Pangase můžeme pokapat citronem, potřít kořením na ryby nebo provensálským, obalit v mouce a osmahnout nebo jej upéct v troubě na másle, je to vynikající rybka a navíc jemňoučká, přesně tak aby nechala vyniknout chuti cizrny. Určitě ale můžete použít jiné masíčko, na co máte zrovna chuť anebo co je v mrazáku.)