(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Pangas s cizrnou, vynikající luštěnina!
Potřebné ingredience
pangas, cizrna, kečup (jaký kdo má rád), česnek a cibuli
Postup přípravy
Na střední nám dělali takovou kečupovou směs s cizrnou a od doby, co jsem na vysoké jsem to neměla, vzpomněla jsem si na to, až když jsem v Globusu viděla sáček s cizrnou a dostalana to takovou chuť, že jsem to prostě musela zkusit:)
Cizrnu je lepší namočit i dva dny předem, především pro ty co mají problémy se zažíváním, a před vařením (to trvá přibližně půl hodiny) oloupat. Luštěnina bude navíc samozřejmě po naklíčení bohatší na vitaminy. Na pánvičce si zatím osmahneme cibuli, přidáme česnek a kdo chce i nějaké koření, dávala jsem trošku grilovacího, ale v tom případě je pak lepší použít jemný a ne ostrý kečup, i když záleží na chuti každého.) Nakonec přidáme uvařenou cizrnu a kečup, záleží na Vás kolik, jak hustou chcete konzistenci, já dávám hooodně kečupu. jelikož ho miluju:o)
Pangase můžeme pokapat citronem, potřít kořením na ryby nebo provensálským, obalit v mouce a osmahnout nebo jej upéct v troubě na másle, je to vynikající rybka a navíc jemňoučká, přesně tak aby nechala vyniknout chuti cizrny. Určitě ale můžete použít jiné masíčko, na co máte zrovna chuť anebo co je v mrazáku.)
Cizrnu je lepší namočit i dva dny předem, především pro ty co mají problémy se zažíváním, a před vařením (to trvá přibližně půl hodiny) oloupat. Luštěnina bude navíc samozřejmě po naklíčení bohatší na vitaminy. Na pánvičce si zatím osmahneme cibuli, přidáme česnek a kdo chce i nějaké koření, dávala jsem trošku grilovacího, ale v tom případě je pak lepší použít jemný a ne ostrý kečup, i když záleží na chuti každého.) Nakonec přidáme uvařenou cizrnu a kečup, záleží na Vás kolik, jak hustou chcete konzistenci, já dávám hooodně kečupu. jelikož ho miluju:o)
Pangase můžeme pokapat citronem, potřít kořením na ryby nebo provensálským, obalit v mouce a osmahnout nebo jej upéct v troubě na másle, je to vynikající rybka a navíc jemňoučká, přesně tak aby nechala vyniknout chuti cizrny. Určitě ale můžete použít jiné masíčko, na co máte zrovna chuť anebo co je v mrazáku.)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Blond.Girl.007
(upraveno)
10. 11. 2010, 11:10
Supeeeeeeer!!!
zuzka89
(upraveno)
14. 11. 2010, 21:02
@Blond.Girl.007
Díky,mám radost,že chutnalo
zuzka89
(upraveno)
11. 6. 2009, 16:10
Vidíte a na mě zpočátku každý koukal, cože to ta cizrna je, a všem pak chutnala, určitě vyzkouším všechny tipy, po téhle luštěnině bych se totiž s odpuštěním užrala
Iskerka
(upraveno)
23. 5. 2009, 21:16
Cizrnu dělám podobně, ale místo kečupu do ní dávám plechovku loupaných rajčat, chuť je taková "přirozenější" Já to jím jen tak, manželovi k cizrně přivařím klobásu.
zuzka89
(upraveno)
30. 4. 2009, 18:22
to jste mi udělala radost, že zachutnala, já s ní také zatím slavím úspěchy ten nápad se šunkou je parádní, to určitě vyzkouším a malou pozdravujte, snad jí obliba vydrží
Lídak
(upraveno)
29. 4. 2009, 22:09
Výborný moc moc mi to chutnalo a to jsem nedávala žádné koření a kečup jen jemný, protože jsem to dělala i pro 20ti měsíční dceru. Fakt vynikající, všem moc a moc doporučuji. Kečup také miluji, ale dát ho do luštěnin mě nikdy nenapadlo Neděla jsem k tomu pangase, ale na nudličky jsem nakrájela dětskou šunku a přidala ji při smažení cibulky před přidáním česneku. A když se teď zeptám malé, co si uděláme k obědu, tak hlásí, že "cizunu"
zuzka89
(upraveno)
7. 4. 2009, 15:16
nemáte zač, dejte vědět, jestli chutnalo
Visnery
(upraveno)
7. 4. 2009, 13:04
mam doma jednu cizrnu v konzerva, tak aspon ji takhle vyuziji, dekuji za recept