bílá smetanová francouzská cibulačka s houbami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 velkých cibulí, máslo, olej, hl. mouka, voda, 2 kostičky hovězího bujonu ( nebo domácí vývar ), houby namočené v mléce, podravka ( solčanka ), 1 kelímek sladké smetany ke šlehání, sušená petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

nakrájíme cibuli na půlkolečka, a orestujeme na másle velmi do měkka a zesklovatění, zaprášíme moukou uděláme cibulovou jíšku a zalejeme vývarem nebo vodou a přidáme bujon, přilejeme houby, které jsme cca 20 min, měli namočené v mléce, vaříme cca 20 minut, ochutíme podravkou, tak pět minut před dokončením zalejeme smetanou poté přisypeme petrželku odstavíme a pod pokličkou necháme dojít, polévka je vyjímečně skvělá, když se vám chce je fajn do ní usmažit krutonky z housky :-) dobrou chut