Nejkrásnější dětské Velikonoce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Velikonoční dobroty, košíček, zahrádka, park nebo louka... :o)

POSTUP PŘÍPRAVY

Někteří tento krásný velikonoční zvyk znají, ale mnozí vůbec ne. Ti, kteří ho jednou vyzkoušeli, se ho už nikdy více nevzdávají, protože dětské nadšení z něj je opravdu obrovské! Vedle něj jsou tradiční zvyky jako mrskačka jen vedlejším doplňkem... A co je nejdůležitější, tento zvyk je pro všechny děti, ne jen pro kluky!!! :o)

Nevím už přesně, odkud tato velikonoční tradice pochází, babička nám v dětství říkala, že z Německa, ale vím, že se to dělá i v jiných zemích... je to ale zaručeně to nej nej, na co budou Vaše děti (a hlavně ty malé, kterým ještě švihání holek s prutem absolutně nic neříká) po Velikonocích vzpomínat a na co se budou každé jaro nejvíce těšit!

RECEPT A POSTUP:
To každý rok o Velikonocích utíká zahradou Velikonoční zajíček a tam, kde se zajíček zastavil, mu do trávy vypadlo nějaké velikonoční čokoládové vajíčko, lízátko, bonbonek, beránek, perníček... a děti pak jdou s košíčkem do zahrady a celou ji nadšeně prohledávají a nalezenou velikonoční pomlázku sbírají do košíčku. Radost obrovská, nadšení v dětských očkách nezapomenutelné... :o)))))
(Táta ráno děti zabaví doma a mamka schová po zahradě pomlázku. Pak přijde a řekne, že se byla podívat a že to vypadá, že už Velikonoční zajíček po zahradě běžel. Děti natěšeně vezmou košíček a když jsou dvě, každý jde do jiné části zahrady - maminka ukáže, kde má kdo hledat. Tento zvyk můžete realizovat i když nemáte vlastní zahradu. Třeba v blízkém parku, v lese na louce, u sousedů, u babiček na venkově...).

Naprosto ideální už pro nejmenší děti, cca od 1 roku, kdy už sami chodí! Pro ty nejmenší může být v trávě něco zdravého, jako celozrnné sušenky, piškotek, raciolky, sušené ovoce apod. Pro ty ostatní cokoli ostatní z velikonočních sladkostí. Zaručuji, že tento zvyk baví děti až do střední školy! Brácha nejdřív ráno prošmejdil celou zahradu s košíkem a pak šel na tradiční mrskačku po holkách... ,o))

Zkuste jednou vyzkoušet a Vaše děti budou Velikonoce milovat jako nikdy před tím!!! ,o)