Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Nejkrásnější dětské Velikonoce

0.0
Nejkrásnější dětské Velikonoce

Potřebné ingredience

Velikonoční dobroty, košíček, zahrádka, park nebo louka... :o)

Postup přípravy

Někteří tento krásný velikonoční zvyk znají, ale mnozí vůbec ne. Ti, kteří ho jednou vyzkoušeli, se ho už nikdy více nevzdávají, protože dětské nadšení z něj je opravdu obrovské! Vedle něj jsou tradiční zvyky jako mrskačka jen vedlejším doplňkem... A co je nejdůležitější, tento zvyk je pro všechny děti, ne jen pro kluky!!! :o)

Nevím už přesně, odkud tato velikonoční tradice pochází, babička nám v dětství říkala, že z Německa, ale vím, že se to dělá i v jiných zemích... je to ale zaručeně to nej nej, na co budou Vaše děti (a hlavně ty malé, kterým ještě švihání holek s prutem absolutně nic neříká) po Velikonocích vzpomínat a na co se budou každé jaro nejvíce těšit!

RECEPT A POSTUP:
To každý rok o Velikonocích utíká zahradou Velikonoční zajíček a tam, kde se zajíček zastavil, mu do trávy vypadlo nějaké velikonoční čokoládové vajíčko, lízátko, bonbonek, beránek, perníček... a děti pak jdou s košíčkem do zahrady a celou ji nadšeně prohledávají a nalezenou velikonoční pomlázku sbírají do košíčku. Radost obrovská, nadšení v dětských očkách nezapomenutelné... :o)))))
(Táta ráno děti zabaví doma a mamka schová po zahradě pomlázku. Pak přijde a řekne, že se byla podívat a že to vypadá, že už Velikonoční zajíček po zahradě běžel. Děti natěšeně vezmou košíček a když jsou dvě, každý jde do jiné části zahrady - maminka ukáže, kde má kdo hledat. Tento zvyk můžete realizovat i když nemáte vlastní zahradu. Třeba v blízkém parku, v lese na louce, u sousedů, u babiček na venkově...).

Naprosto ideální už pro nejmenší děti, cca od 1 roku, kdy už sami chodí! Pro ty nejmenší může být v trávě něco zdravého, jako celozrnné sušenky, piškotek, raciolky, sušené ovoce apod. Pro ty ostatní cokoli ostatní z velikonočních sladkostí. Zaručuji, že tento zvyk baví děti až do střední školy! Brácha nejdřív ráno prošmejdil celou zahradu s košíkem a pak šel na tradiční mrskačku po holkách... ,o))

Zkuste jednou vyzkoušet a Vaše děti budou Velikonoce milovat jako nikdy před tím!!! ,o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

magdab 18. 3. 2010, 21:51
Ten park by musel být aspoň trochu přijatelný ,o) a maminka by vybrala takové místečko - plochu na schování, kde by to bylo bez problémů. A tatínek s dětma by čekal v tomto případě jen někde opodál, aby se s nadílkou mezi tím něco nepřihodilo... :o)) Je pravda, že zahrada je každopádně výhodou. Ale jak píše paní Věrka, i přímo v paneláku může být balkon s rozkvetlými truhlíky velmi hezkým velikonočním hledáním nadílky, navíc když se uplatní fantazie a trošku se to dětem naaranžuje, aby to bylo i hravé a zábavné. :o) Jinak i v té zahradě nebo jinde nemusí být nadílka schovaná jen přímo na zemi v trávě, zajíček umí také skákat, takže pro ty větší, co už chtějí mít hledání napínavější, schováváte čokoládičky do keříčků, na větev stromu, na dřevěnou lavečku, vedle zahradní pumpy či studny, mezi naskládané polínka, do díry v plotu, pod skalničky ve skalce atd. atd. čím více důvtipu, tím pro děti zajímavější. :o) Ještě jsem při psaní receptu napsala nepřesně, že to baví děti "jen" do střední školy... vzpomněla jsem si, že ještě než jsme měli s manželem děti, tak jsem schovávala velikonoční nadílku každý rok i jemu. ,o)) Před tím to vůbec neznal, až jak se seznámil se mnou, tak o tom slyšel prvně. No a právě ten první rok jsme byli o Velikonocích na Vysočině ubytovaní v jedné chalupě a ta neměla zahradu, bylo to uprostřed vesnice a nikde u chalupy žádné místečko na schování, jen silnice a další domy. Tak jsem šla do nedalekého lesa a našla tam krásnou osamocenou paseku a tam to schovala. No a měli jste to vidět - dospělý chlap a běhal nadšeně po lese jako malý natěšený kluk!!! ,o) Takže rozhodně vhodné pro každý věk, hledání je prostě zábava a to jak pro dítě, tak pro dospěláka!
magdab 18. 3. 2010, 21:53
@magdab Jen je třeba myslet na pár maličkostí, třeba když manželovi schováte velikonoční plácačku slivovičky do pařezu, tak se nesmíte divit, že se vrátí bez ní, protože až moc dobře schovaná nadílka nemusí být nikdy nalezena. ,-D Také je dobré spočítat si před začátkem schovávání počet čokoládových vajíček (nebo jiných sladkostí), protože při odchodu ze zahrady si už vůbec přesně nepamatujete, kolik čeho a kde jste přesně schovali a tak když se děti vrátí s naplněným košíčkem, vůbec Vás nenapadne, že za pár týdnů při hraní v zahradě najednou šlápnete na zapomenutou čokoládovou berušku... ,o))
sarimana 18. 3. 2010, 15:32
Tak se musím přidat - u nás chodil po zahradě zajíček, když jsme byly děti, protože naši to znali z Německa a bylo to skvělé. My sice bydlíme v paneláku, ale každý rok nechává dceři zajíček nadílku na balkoně - schovanou vždy u nějakých kytiček - v truhlíku, za květináčem na parapetu ... a ona to miluje a zatím - ve skoro 8 letech - tomu asi ještě věří, že tam byl zajíček. :-) Do parku bych tedy neschovávala nic. ,-)
bloncka32 18. 3. 2010, 11:32
Tohle znám s dětství jen jsme měli udělané hnízdečko ze sena praktikujeme s našimi (child4) (child3) a moc se jim to líbí.Ale máte pravdu vlastní zahrádka je velkou výhodou (clamp)
alimraj1 18. 3. 2010, 10:00
V blízkém parku by chuděry děti našly v trávě určitě něco jiného než sladkosti,ale určitě by to také přinesly domů - našlápnuté na botách :-S
Rejža 18. 3. 2010, 10:05
@alimraj1 :-D :-D :-Dpardon ale ta představa
Hyzule 18. 3. 2010, 10:04
@alimraj1 napadlo mě úplně to samé ,-).Zvyk je to určitě hezký ale jen u domečku s vlastní zahradou.Už ani ty Velikonece nejsou co bývali.Spoustu dětí ani neví co je to za svátek. (F)Ale z dětství mám vzpomínky super. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie