Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 116 návštěvníků)

Nejlepší?!? kuskus :-)

0.0
Nejlepší?!? kuskus :-)

Potřebné ingredience

kuskus, červená čočka (může být i bez), zelenina - libovolná (já dávám mraženou kukuřici a hrášek - ideálně bonduelle, ty maj chuť, červenou (nebo i zelenou) papriku, rajčata) - případně jinou zeleninu, KARI koření (jsou různé směsy, já dávám klasický žlutý + červený Masala) - dcera to jí už bez problému cca od roku a půl, možná dřív, česnek (tím nešetřete), cibule (stačí půlka až jedna podle množství kuskusu), sůl, WURL bio bujón (může být i obyč.), olivový (nebo jiný) olej vhodný na smažení, zakysaná smetana (nemusí být) Možno přidat i na nudličky nebo kostičky orestované kuřecí maso

Postup přípravy

Nakrájíme cibulku na malé kousky, orestujeme pár minut na rozpáleném oleji, pak přidáme prolisovaný česnek (chvíli po cibuli, restuje se rychleji, tak ať ho nespálíte). Jak cibulka změkne, přidáme nakrájená rajčata, když nejsou rajčata, tak trochu kečupu.
Pak přidáme červenou čočku zalejeme horkou vodou (tak akorát aby byla čočka namočená, nelejeme tam litry :-), přidáme cca půlku bujónu podle množství kuskusu, radši míň než víc, dochutit se dá vždy a lehce osolíme. Přidáme nakrájenou červenou, případně i zelenou papriku. Povaříme tak cca 10-15 min, až bude čočka měkká. Potom přisypeme kuskus (cca tak dvojnásobné množství než je červené čočky, chceme kuskusové jídlo a né čočku, že :-) ). Zelejeme dost velkým množstvím vody, kuskus hodně nacucá. Na mírném plameni necháme kuskus nabobtnat, cca 5 min., než je měkký. Nakonec přidáme hrášek a kukuřici (ta může být i z plechovky) a necháme prohřát. Kukuřici a hrášek už nevaříme, ztrácejí chuť a nejsou pak už tak dobrý.
A můžeme podávat. Kuskus je moc dobrý, když se v misce promíchá se zakysanou smetanou, krásně to zvláční a zvýrazní chuť. Kdo nemá rád, tak samozřejmě dávat nemusí, ale já určitě doporučuju!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tindra 10. 7. 2009, 11:32
Téda,kluci nechtějí jíst NIC,ale tohle sjeli ani nedutali,dokonce bez divadýlka a přemlouvání :-) fakt dobrý (Y)
july.m 4. 8. 2009, 1:02
@tindra Jééé, to je supeeer (Y) (Y) (Y), to mám radost (flower) (flower) (flower), u nás to právě taky u naší "princezny" vybíravý prošlo (pl) (L) (L) (L)
vendinka 23. 6. 2009, 19:38
hmmmm to zní fakt dobře, nekdy to budu muset zkusit (clamp) (clamp) (clamp) (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie