Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Čertíci k Mikuláši

0.0
Čertíci k Mikuláši

Potřebné ingredience

1 měkký tvaroh, 100g hladké mouky, 150g polohrubé mouky, 100g moučkového cukru, 1 změklý tuk, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli; na náplň povidla, na ozdobu spařené oloupané mandle, rozinky, vejce na potření.

Postup přípravy

Ze surovin připravíme hladké těsto, které necháme v bochánku cca 1/2 hodiny odpočinout. Vyválíme na asi 0,5cm silný plát, vykrojíme tvořítkem kolečka vždy v páru. Na jedno kolečko dáme asi 1 kávovou lžičku povidel (můžete do nich přidat trochu rumu a moučkového cukru, čertíci pak mají lepší "šmrnc"), přiklopíme druhým kolečkem a okraje jemně přimáčkneme viličkou.
Naplněná kolečka dáme na plech na pečící papír (nebo dobře vymazaný a vysypaný plech) a ozdobíme - oči uděláme jednoduše z rozinek, pusu (resp. jazyk čerta) vytvoříme tak, že polovinu oloupané spařené mandle vtlačíme do těsta. Rohy jednoduše vytvarujeme ze zbytků těsta - dobře je přimáčkneme. Celé čertíky potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 25. 6. 2009, 11:48
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie