POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Vepřové řízky, strouhanka, vejce -dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborné s bramborovou kaší...
Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat). |
Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji. |
Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelejeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Uviidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli..... |