JABLKOVÉ LÍVANCE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300ml mléka, 3 vejce, 3 lžíce cukru, 1/2 kg jablek, 250g pol. mouky, 1/2 bal. kypř.prášku, na obalení skořicový cukr, olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, z nich ušleháme sníh. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Utřeme žloutky s cukrem, přidáme jablka,mléko, mouku+ kypř. prášek.Těsto promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Lžící klademe těsto na lívanečník a smažíme z obou stran. Teplé obalujeme ve skoř. cukru. A podáváme. Jsou vláčné a výborné. Kdo má rád,může si k nim přidat bílý jogurt,tvaroh,marmeládu... nám chutnají jen tak... :)