| Hana Z. (hana2) ID 236732 (22.9.2011, 20:41) | Najemno nastrúhaným zemiakom sa dajú zahustiť strukovinové omáčky, guláš. Robievam to tak. Myslím tým surový nastrúhaný zemiak, potom chvíľu povariť.
ODPOVĚDĚT |
|
Martina M. (Etoile) ID 8070, mimibazar.cz/Etoile (22.9.2011, 13:15) | Tak pokud jde o dietu na zhubnutí, ne zdravotní, tak bych to neřešila, protože bych taková jídla nejedla a když, tak si zkuste udělat něco na zelenině (jako na svíčkajdu, mrkev, celer, petržel, cibule - lze de facto pod veškeré maso a rozmixujte, svíčkovou dělám jen tak,mouku nepoužívám)
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra k. (petulisek) ID 125836 (22.9.2011, 12:45) | Podle toho při jaké dietě. Při BZL dietě jakoukoliv BZL moukou, nejlepší je Jizerka, z ní lze třeba i jíšku udělat. Ale nejjistější je zahušťování zeleninou, cuketou, cibulí, kořenovou zeleninou atd...... což zas nelze třebas při onemocnení slinivky, kdy se např. cibule nesmí..... opravdu podle druhu diety. Při redukci hmotnosti ničím, jen na šťávě a té jen minimum... jen to, co se vydusí z masa.
ODPOVĚDĚT |
| | Šárka O. (sarsulka) ID 55864 (22.9.2011, 12:48) |
právě při redukční chtěla bych kuřecí maso s nějakou rajsou takže to vidím spíš než na protlak na rajčata a bude to huste hned
ODPOVĚDĚT |
| | | Petra k. (petulisek) ID 125836 (22.9.2011, 12:52) |
Tak to bude z rajčat nejlepší, nechte vyvařit hodně vody a dochuťte, můžete přidat i maličko cukru, stačí opravdu trochu na stažení kyselosti, tj. mokalžička na dvě porce. A se škrobem opatrně, není při redukci hmotnosti dobrý.
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Veronika M. (venezia) ID 224056 (22.9.2011, 12:37) | já otrubami
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavla V. (krasajda) ID 59152 (22.9.2011, 12:21) | při DIETĚ ( jaterní, žaludeční, střeva apod ) jedině moukou upraženou nasucho ( může se udělat i dopředu..) a pak rozmíchanou ve vodě....něco jiného je diabetická dieta, kde sice můžete zahustit jíškou, ale musí se mouka ( počet sacharidů ) odpočítat třeba z příkrmu..., pokud se jedná o redukční - tak nejlépe ničím anebo zeleninou, bramborem...
ODPOVĚDĚT |
|
| Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (22.9.2011, 12:21) | cibulkou nebo ničím, manžel má rád řídké omáčky a raději míň omáčky a víc masa
ODPOVĚDĚT |
|
| Iveta K. (pijaciks) ID 351686 (22.9.2011, 12:17) | Najlepšie takéto jedlá nejesť,ale keď už,tak Solamylom.
ODPOVĚDĚT |
| | Šárka O. (sarsulka) ID 55864 (22.9.2011, 12:24) |
jj já vím,ale občas to chce změnu tak ať není zase uplna změna ale trošku zdravější varianta.
ODPOVĚDĚT |
|
| Denisa K. (Trinity76) ID 62798, mimibazar.cz/trinity76 (22.9.2011, 12:17) | Cibulí )) Třeba takovou svíčkovou, guláš...fazolky na smetaně, prostě všechny omáčky nejdříve udělám základ cibulku na trošce oleje, nechám tak 30minut provařit a pak rozmixuju a pokračuju jako u klasické omáčky... Svíčkovou mixuju až nakonec, to je jasné
ODPOVĚDĚT |
| | Šárka O. (sarsulka) ID 55864 (22.9.2011, 12:23) |
a kolik te cibulky asi dávate?
ODPOVĚDĚT |
| | | Denisa K. (Trinity76) ID 62798, mimibazar.cz/trinity76 (22.9.2011, 12:45) |
Jéééé, odhadem Cibulka se dává do většiny omáček stejně jako základ....V konečném důsledku to vyjde jedna malá cibule na porci.....
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka J. (jituleJ) ID 285700, mimibazar.cz/jitulej (22.9.2011, 12:16) | kukuřičný škrob
ODPOVĚDĚT |
| | Kateřina S. (Katso5) ID 198162, mimibazar.cz/pradlo-pradelko (22.9.2011, 12:53) |
ano - maizenou-gustinem. Jen taková jídla nedávám zamrazit, přijde mi, to po rozmražení povolí a je to řídké.
ODPOVĚDĚT |
|