Dýňové recepty :-)
...u tchýně máme tohoto obra a maminka má několik dalších. Ty jsou sice jiné -tm.žluté až oranžové. Nemáte nějaké osvědčené recepty na zpracování. Je důležitý druh dýně?! Poraďte, je to moje první dýňová sezóna :-)))
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Andrea V. (ajuse1) ID 359721 (23.9.2011, 18:45)
moje mamka dělá vždycky džus, je moc dobrý. Akorát někdy se po něm chodí hodně čůrat. a aby vydržel co nejdýl dáváme ho do mrazáku, jinak zkvasí.

ODPOVĚDĚT
Irena F. (irisek) ID 22809 (23.9.2011, 16:45)
Včera jsem dodělala od této pani http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=63697diskuse

ODPOVĚDĚT
Dagmara Š. (daskaa1) ID 345844 (23.9.2011, 13:23)
My robíme prívarok. Dyňu nastrúham a podusím. Po pol hodine pridám sladkú smotanu s trochou múky...soľ a mleté korenie podľa chuti. Príloha zemiaky. Postrúhanú dyňku namrazíme na celú zimu a máme vystarané (L)

ODPOVĚDĚT
Markéta V. (gumonka) ID 146892, mimibazar.cz/gumonka (23.9.2011, 12:16)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=23363diskuse, právě jsem dodělala a je výborný, těsto je podobné pizza těstu a směs je dobrá a měla jsem oranžovou dýni.

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (23.9.2011, 9:34)
Z těch oranžových je nejlepší dělat kompot alá dýňový (receptů je na netu hafo), marmeládu nebo polívku, je jakoby sladší. Dělám toto: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=112014&user=171498
No a z těch světlejších typů dělávám klasické zelí jako přílohu, úplně stejným postupem jako u hlávkového zelí. Někdo to ani nepozná. :-D
Pak si je taky třeba nakrouhám do zásoby do mrazáku a odebírám postupně - do polívky, nebo do buchty na sladko, perníku a taky jako natavení do jablkového štrúdlu, moc nám to chutná. :-)

ODPOVĚDĚT