Co z rajčat
co děláte z rajčat? Uvítala bych nějakou směs do sklinek, ale bez zavařování. Saláty, lečo, různě do jídel, to dělávám a už jsme toho přejezeni.... děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (24.9.2013, 12:12)
díky, ty rajčata v troubě zní pěkně, vyzkouším :-)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (23.9.2013, 14:23)
Pokud nechcete zavařovat nebo mrazit, tak je zkvaste - ne na alkohol, ale mléčným kvašením. A rozloží to i ty jedovaté alkaloidy v nezralých rajčatech. návody zde

http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/09/rajcata-ii.html

Jinak hlasuju za upečení rajčat spolu strochou olivového oleje a soli, rozmixovat to a zavařit - získáte tak univerzální rajčatový základ na cokoliv.

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (24.9.2013, 12:12)
musí se ty rajčata loupat, nebo to dáváte i se slupkou???

ODPOVĚDĚT
Blanka R. (Exoutlet) ID 319571, mimibazar.cz/exoutlet (24.9.2013, 9:46)
to lze i se zelenými?

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (23.9.2013, 9:46)
obávám se, že do sklinek to stejně budete muset zavařit *-) *-) Já dělala kečup nebo ve vlastní štávě - jen je hodně nacpete do sklenic, nic nepřidáte a zavaříte. Používám na rajskou. A nebo když je jich fakt hodně, tak to rozdusit, trochu soli a přepasírovat a máte z toho jakoby protlak. Taky na rajskou. Já mám letos rajčat málo, vůbec nedozrávají, už to rvu růžové a mám to za oknem +o(

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (23.9.2013, 9:58)
Zuzko taky mě to mrzí, mám jich mraky - zelených a už to natuty nedozraje. četla jsem recepty na směs ze zelených rajčat, tak to asi zkusím. Někdo říká, že ta zelená jsou jedovatá, někdo, že dojdou ve tmě - to jsem vloni zkoušela a zplesnivělo mi to všechno. Takže půjdu do salátu ze zelených rajčat http://dadala.hyperlinx.cz/nakl/naklr0039.html .

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (23.9.2013, 10:02)
mamka kdysi dělávala marmeládu ze zelených rajčat - nebo možná lehce načervenalých - chutnala jako meruňková. Jenže my zrovna meruňkovou nemusíme, takže to pak už nedělala ,-) A ten váš recept v odkazu - není to něco jako taková hořčice?

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (23.9.2013, 10:21)
No, čatní - píší ke grilovaným masům, pečeným, asi to je něco jako hořčice. Marmelád mám spousty z ovoce, jíme to jen do jogurtů, takže taky asi bychom nasladko nesnědli. Tak zkusím toto. Jinak kečupy už mám nadělané, lečo taky. Jen těch zelených mám mraky, no, doufám, že se neotrávíme :^).

ODPOVĚDĚT
Zdenka R. (babule53) ID 349815 (23.9.2013, 12:46)
Soni,ta zelená rajčata jsou mírně jedovatá tehdy ,pokud neprojdou tepelnou úpravou .,takže pokud je sterilizujete ,tak se neotrávíte ! |:o)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (23.9.2013, 12:57)
Tak jste mě uklidnila, díky (F).

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (23.9.2013, 10:52)
odpovídám tady: jste mně pobavila s tím manželem ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (23.9.2013, 10:57)
,-) Přece nepřipravím děti o maminku :-).

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (23.9.2013, 10:45)
,-) když vám bude blbě, aspoň víte z čeho.... Podle mně byste toho musela sníst hrnec nebo kupu čerstvých zelených, 2 lžičky k masu asi nebude takový terno, co?? Každopádně solanin je i v zelených bramborách a ty třeba vyřazuju. Tak nevím *-)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (23.9.2013, 10:48)
No, já četla všechny možný odkazy a diskuse a vyšlo mi z toho, že fakt by se muselo sníst velký množství. A když se to převaří ještě s jinou zeleninou, tak je to OK. Tak uvidíme :^), nejdřív dám radši ochutnat manželovi (zip) ,-).

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno