Chléb z kvásku
dostala jsem ustálený kvásek, jaký je váš nej recept na chléb z tohoto kvásku
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Veronika B. (veveruss1) ID 444439 (24.9.2013, 12:11)
moooc díky za recepty, určitě vyzkouším :-)

ODPOVĚDĚT
Markéta T. (Irro) ID 164456 (23.9.2013, 15:16)
1) večer vyndat z lednice kvásek, přidat 150g žitný mouky a 150g vody, zamíchat, přiklopit (NE zavřít) a nechat stát na lince 2) ráno přendat do pekárny, nechat cca polívkovou lžíci v neumytý sklenici a přiklopený víkem dát do lednice, přidat 170g vody, 300g hladký mouky, 12g soli, 5g kmínu, program těsto 3) vyklopit na pomoučenou linku a překládat ( http://www.youtube.com/watch?v=1SXaow3m3v0&feature=youtu.be), přikrýt utěrkou a nechat bochníček 20 min odpočívat 4) hodně pomoučit ošatku/ cedník s utěrkou (mísa nevhodná, kvasinky potřebujou dýchat) a bochníček do toho šoupnout tak, jak ho seberete z linky (spodkem zase dolů), celý strčit do igelitky a nahoře zavázat. 5) po 2 hodinách dát do trouby nádobu s víkem, 250 stupňů, vyndat, sundat víko, překlopit těsto (když spadne nakřivo, zaklepat miskou, ono se to srovná), přikrytý víkem 10 minut, sundat víko, stáhnout teplotu na 200 a dopéct (po zaklepání na spodek chleb

ODPOVĚDĚT
Markéta T. (Irro) ID 164456 (23.9.2013, 15:19)
(po zaklepání na spodek chleba duní) 6) vyndat na mřížku a poprášit vodou z rozprašovače, nebo na chvilku zamotat do mokrý utěrky. Krájet až po vychladnutí ... Vypadá to složitě, ale je to jednoduchý. Práce max na 5 minut, jinak to pořád kyne. Teda pokud nemáte pekárnu nebo háky na hnětení, musíte hníst ručně a to je celkem záhul. Dělám každý den z dvojité dávky a děti, který proti chlebu brblali, jsou z něj úplně poprděný. Občas přidám slunečnicový semínka. Jinak doporučím stránku na fcb pečempecen.cz.

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (23.9.2013, 11:37)
Tento: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13694&user=151
(Y)

ODPOVĚDĚT
Klára R. (Klara) ID 448810, mimibazar.cz/Klara2 (23.9.2013, 10:47)
Já dělám 300 kvásku, 350hl. mouky, 60g žitné, 200 vody, 3 lžičky soli, kmín od oka a trošku oleje. Nejlepší chleba co jsem kdy dělala.

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (23.9.2013, 10:26)
Verčo, u nás je tento: cca 300 - 350 g kvásku, 700 g celozrnné pšeničné mouky, 200 g žitné chlebové mouky, 23 dkg soli, 10 dkg drceného kmínu, lněné semínko - tak 1 pol. lžíce, 510 ml vody - šoupnu do pekárny jen zamíchat - nechám tak 15 minut propracovat, Pak vyndám na vál, nechám cca 10 minut odpočinout. Pak zapracuji ještě pšeničnou chlebovou mouku, aby bylo těsto akorát sametové, dám kynout do ošatky tak na 2 hodinky a upeču. (F) Nelekjte se, těsto se fakt dost lepí.

ODPOVĚDĚT
Jindřiška Ř. (courage) ID 439671 (23.9.2013, 10:25)
Za mě jednoznačně tenhle: http://www.cuketka.cz/?p=11418 (Y)

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (Katulik007) ID 98130, mimibazar.cz/katulik007 (23.9.2013, 12:23)
(Y) jj, také jedině tento

ODPOVĚDĚT