Laserová operace očí kam v Brně? OFTAL nebo Dětská
Prosím o radu, kam jít na operaci očí v Brně? Do dětské nemocnice nebo do Oftal kliniky (dříve Meral). Moc děkuju za pomoc. :-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Romana K. (pkrivka) ID 94234, mimibazar.cz/pkrivka (5.6.2014, 19:32)
já byla v Brně v Gemini, ulice Veveří a spokojenost

ODPOVĚDĚT
Lucie F. (fajlu) ID 64515, mimibazar.cz/fajlu (6.6.2014, 11:57)
Romi moc děkuju a kdy jste tam byla? A dávají doživotní záruku? Já mám strach, že takový ty soukromí kliniky nemusí za pár let vůbec být, tak abych nenaletěla. (L)

ODPOVĚDĚT
Romana K. (pkrivka) ID 94234, mimibazar.cz/pkrivka (6.6.2014, 12:01)
Byla jsem v Brně klinika Gemini, je to ta samá co ve Zlíně - docent Stodůlka, mají asi 4 pobočky. Byla jsem na tom 6D s doživotní zárukou. Soukromé kliniky, no tahle je letitá a vyhlášená a hlavně je hodně věcí placeno ze zdr. pojištění. Takže kontroly a předoperační je zdarma (teda platila jsem 1 x 30,- poplatek)...
Byla jsem loni na podzim a jsem spokojená. Stihla jsem i slevu na jedno oko 5 tisíc, slevy čas od času opakují...

ODPOVĚDĚT
Lucie F. (fajlu) ID 64515, mimibazar.cz/fajlu (6.6.2014, 12:18)
Takže si přímo můžu říct, aby mě operoval docent Stodůlka? Romi a kolik se přispívá ze zdravotního pojištění? Mám zp Ministerstvo vnitra a nikde jsem nenašla, že by na operaci očí přispívali. A na kolik vás to vyšlo? Omlouvám se za tolik otázek, ale už jsem z těch čoček zoufalá a konečně po několika letech jsem si řekla, že na operaci půjdu, tak to chci udělat co nejdřív ať si to zase nerozmyslím. ,-) (L)

ODPOVĚDĚT
Romana K. (pkrivka) ID 94234, mimibazar.cz/pkrivka (upraveno 6.6.2014, 19:32)
záleží taky jaký laser mají, já byla na tom 6D, v Oftalu (nebo jak jste to psala) může jít o jiný laser, chce to pročíst vše.. V Gemini mají taky i ty levnější, ale ten 6D sleduje oko při zákroku z více úhlů a v případě pohnutí oka to sám pozná a dle toho operaci upraví... (alespoň já to tak chápu). Cena je to velká, ale já tyto peníze dala za čočky a roztoky cca za 3 roky...
Bolestiví byl ten výkon, teda pravé oko to bylo spíš nepříjemné a levé spíš bolestivé, ale šlo o 20 vteřin (sestřička to odpočítává) a pak jsem viděla rozmazaně asi do večera a pak už to bylo v pohodě. Jinak to nebolelo, oko neřezalo nic...

ODPOVĚDĚT
Romana K. (pkrivka) ID 94234, mimibazar.cz/pkrivka (6.6.2014, 12:58)
Za docentem Stodůlkou byste musela do Zlína. Gemini založil ve Zlíně a postupně se rozrůstá, ale jsou tam jiní lékaři, on operuje jen v tom Zlíně, ale mají v Brně stejné přístroje jako ve Zlíně. Pokud byste jela za Stodůlkou, pak je možné se objednat do Zlína, ale žádná sleva se na něj nevztahuje, to mi řekli hned. Slevu pojišťovna nedává, to dávají Gemini, mrkněte na jejich stránky, několikrát do roka se tam sleva objeví. Pojišťovna Vám hradí to předoperační, jinde za to chtějí od 1500,- do 3000,- . A teď jezdím na kontroly a taky nic neplatím. Zaplatila jsem ten zákrok a jinak nic.

ODPOVĚDĚT
Lucie F. (fajlu) ID 64515, mimibazar.cz/fajlu (6.6.2014, 13:18)
Vy jste zlato, moc děkuji za pomoc. Už jsem se na stránky dívala, že teď dávají do konce roku slevu 10000,-. I tak je to teda mazec 38.000,-. V tom Oftalu mají teď akci za cca 23.000,- za obě oči. Ale raději víc a v pořádku, než míň a pak mít třeba problémy. Protože na tu Oftal kliniku jsem od nikoho recenzi neslyšela. Romi a ještě jsem se chtěla zeptat, měla jste nějaké bolesti po zákroku?

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (5.6.2014, 18:08)
Já jsem byla v dětské, ale to ještě dělali po staru, už je to asi 13 let. Oftal kliniku neznám, s náí neporadím. Kdybych se ale dnes měla rozhodnout, jela bych do Zlína do Gemini, tam byli na operaci mamka, brácha i tchyně a byli velice spokojeni. Já jsem spokojená nebyla.

ODPOVĚDĚT
Lucie F. (fajlu) ID 64515, mimibazar.cz/fajlu (6.6.2014, 11:56)
Luci moc děkuju. A kdy mamka, brácha i tchyně na té operaci byli? Já si právě říkám, že bych raději tady někde kousek než ještě platit za cestu. Ale tak zase oči jsou jen jedny a na nich šetřit nechci. Tak zase nevím. (smich)

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (6.6.2014, 14:00)
Brácha s mamkou tam byli asi před šesti lety, tchyně loni a teď v létě tam jede podruhé kvůli zákalu. Mamka říkala, že tam byla spousta lidí ze všech částí repbubliky, že je poslali tam, že je už nikde jinde operovat nechtěli, a ve Zlíně je vzali. Operoval ke tehdy příno pan dr. Stodůlka, tchyni už někdo jiný, ale taky byla spokojená, ale ona tam nebyla kvůli dioptriím, ale nějaké té skvrně, co způsobuje v oku až úplnou slepotu. Jinak brácha ani mamka taky nejsou ze Zlína (tedy moje mamka je ze Zlína, jen tam už nebydlí), jeli tam jen kvůli té operaci, po ní dostali prášky na spaní, okamžitě usnuli, otec je vezl autem, celou cestu spali a soma je otec nemohl ani vzbudit ,-) Ale pokud je Gemini už i v Brně, tak mrkněte na jejich reference, snad by měli být stejně dobří jako to zlínští.

ODPOVĚDĚT
Lucie F. (fajlu) ID 64515, mimibazar.cz/fajlu (9.6.2014, 10:38)
Luci moc děkuji. Začínám o Gemini v Brně uvažovat. Člověk si říká, že oči má přece jen jedny, tak abych nešetřila na nepravém místě. To rozhodování je nejhorší.... A já jsem taaak nerozhodná. ,-) Krásný den. (L)

ODPOVĚDĚT