vaření bez pšeničné mouky
Mohli byste mi, prosím Vás, poradit, jak vařit bez pšeničné mouky? Synovi na ni zjistili citlivost a potřebujeme ji alespoň 2 měsíce zcela vynechat. Poradili byste mi nějaké recepty na moučníky, ale i běžná jídla? Čím např. zahustit omáčky? děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 17 komentářů
Kamila P. (Kamis1) ID 218404 (23.9.2015, 8:00)
Používám špaldovou mouku a rýžovou. (F)

ODPOVĚDĚT
Renata F. (Viko) ID 233071 (22.9.2015, 10:24)
Tak u nás má muž celakii a používám na zahuštění bramborový škrob a z mouky ještě nej je Jizerka peču chleba a jiný mouky už tu máte (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Dagmar L. (LazeckaDagmar) ID 524090 (22.9.2015, 7:22)
Úplně normálně, akorát nekoupíte pšeničnou mouku, ale jinou, pohanková, kukuřičná....a používáte stejně jako pšeničnou. Zrovna včera jsem pekla perník a místo pšeničné jsem dala pohankovou a super. Dělám to běžně. Zahustit můžete hraškou nebo kukuřičným škrobem.

ODPOVĚDĚT
Jana Č. (pupek) ID 23581 (21.9.2015, 21:21)
ZAHUSTit se dá hraškou, jahlema, rýžovou moukou, jen bramborem.
Mě dělalo problém péct, buchty my vždy spadly, pekla jsem z jizerky.
Měli jsme pravděpodobně to samé jako vy, alergie neprokázána jen intolerance. Nyní je bez problémů.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (21.9.2015, 21:06)
Pecu z mouky SCHAR nebo z Jizerky, pečou dobře a pečivo se vždy podaří. Lité buchty lze dělat i z na míchané mouky, dávám část SCHAR nebo Jizerky a dolním pohankovou, ryzovou, prostě co mám po ruce. Jen kukuricnou a sojovou setrete, mohou vzniknout další alergie, proto používejte jen občas.

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Lu_Imzadi) ID 555208 (21.9.2015, 20:51)
U nás omáčky nezahušťujeme :o)

ODPOVĚDĚT
Jana H. (HOCIKA) ID 271804 (21.9.2015, 17:43)
Zahušťuju pohankovou moukou (Y)peču třeba mufiny z Jizerky a jsou lepší než z bílé mouky (Y)

ODPOVĚDĚT
Hana N. (HankaN) ID 50703 (21.9.2015, 17:24)
My jsme na tom podobně. Buchty, bábovky apod. peču ze špaldové mouky (je to sice také typ pšeničné mouky, ale nevadí - říkal nám to i lékař). Zahustit jde i žitnou či škrobem (bramborovy či kukuřičný). Nebo bramborami... dle vhodnosti. K tomu detoxikujeme podle Jonáše :-)

ODPOVĚDĚT
Zdeňka J. (ninkaj) ID 540546 (22.9.2015, 8:28)
také detoxikujeme :-$

ODPOVĚDĚT
Andrea N. (honeydew) ID 371249, mimibazar.cz/honeydew (21.9.2015, 16:45)
my nepoužíváme bílou pšeničnou mouku už dva roky vůbec, místo toho používáme pšeničnou celozrnnou nebo žitnou. receptů je na netu spoustu, ale co jsem zjistila, tak mi to nikdy podle nich nevyjde, takže jsem se musela naučit stylem pokus omyl

ODPOVĚDĚT
Zdeňka J. (ninkaj) ID 540546 (22.9.2015, 8:31)
Děkuji za odpověď. Právě že je toho na netu mnoho, tak jsem se ptala na osvědčené recepty

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (21.9.2015, 21:01)
Při citlivosti na pšenici je špatně i celozrnné psenicna

ODPOVĚDĚT
Eva V. (evucha124) ID 111016 (21.9.2015, 16:31)
Také používám hrašku (jedna je na zahušťování, jedna naobalování), Jinak na moučníky mrkněte na bezlepkové recepty, jen si asi dejte pozor na složení, v bezlepkových potravinách může být deproteinovaný pšeničný škorb. Zkuste pohanku, jáhly třeba v jáhelníku http://www.dietologie.cz/recepty/moucniky-jidelnicek/jahelnik/jahly-bezlepkova-dieta.html.

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (upraveno 2.1.2020, 21:30)
.

ODPOVĚDĚT
Zdeňka J. (ninkaj) ID 540546 (22.9.2015, 8:20)
děkuji za radu. a kde se prosím vás dá hraška koupit? děkuji

ODPOVĚDĚT
Zdenka P. (z721976) ID 318592, mimibazar.cz/z721976 (22.9.2015, 10:23)
v Globusu

ODPOVĚDĚT
Eva V. (evucha124) ID 111016 (22.9.2015, 8:32)
Dobrý den, dovolím si napsat místo paní Hanky. Hrašku kupuju ve zdravé výživě, jestli ji mají někde v řetězcích nevím.

ODPOVĚDĚT