Sanytol proti roztočům
Máte někdo zkušenost, v rodině nemáme žádného astmatika ani alergika, ale říkala jsem si, že jako prevenci. Máte někdo zkušenost narazila jsem na něj v obchodě. A pak ještě sanytol na dezinfekci prádla, zkoušel jste někdo?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Martina T. (Roxxana) ID 452858 (28.3.2016, 16:22)
Za 35 Kč kupuji v DM desinfekci Denkmit, tu přidávám k máchadlu do praní u ložního prádla, kočičích dek, utěrek..

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (28.3.2016, 12:51)
Jako prevenci proti čemu? Staré přísloví "Čistota pů zdraví, špína celá " je celkem pravdivé. Bohužel přehnaná sterilita právě vede k likvidaci imunity. Víte, my jsme jako děti jedli ovoce ze stromu, sbírali jahody přímo ze záhonu, lítali venku s podolkem, děda nám myl mrkev ve vodě ze studny a řekla bych, že jsme byli zdravější než dnešní děti. Takže budete-li mít sterilní domácnost, tak venku rozhodně nic sterilní není, takže k čemu to?

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (28.3.2016, 9:00)
Čím více budete desinfikovat, tím více se tělo nebude umět vyrovnat s nástrahama. Přehnanou desinfekcí apod. si právě můžete zadělat na problémy. Nepřeháněla bych to.... Tohle jsou výrobky určené pro lidi s problémy, nikoliv pro zdravé jedince..... (F)
Stačí si číst odbornější články než podléhat reklamám a tomu, co vidím (L)

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dannella) ID 328889, mimibazar.cz/dannella (27.3.2016, 12:13)
používám k občasnému postříkání matrací , postříkám , nechám proschnout

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 478550 (27.3.2016, 9:57)
Používám Sanytol několik let,začala jsem s desinfekcí prádla-přidávám na máchání spodního prádla,ložního a podle selského rozumu.Dále používám (ale ne stále) roztok v lahvi k vytírání plocg-mám vinyl a střídám s Prontem apod,na koupelnu stále,v kuchyni spray na mastnotu a vždy mám doma spray- desinfekci bez oplachu -hodí se na kliky,splachovadla,není špatné to použít před návštěvami a po.Proti roztočům neznám,ale určitě ho vyzkouším při převlékání postelí a na sedačku.Jinak se opravdu řídím selským rozumem,nechci mít sterilní domácnost a tím všem ohrožovat imunitu. Sanytol mi voní a mám pocit,že co slibuje,plní.

ODPOVĚDĚT
Věra A. (Veraab) ID 424214 (27.3.2016, 10:29)
(Y) také nejsem zastáncem desinfikování každý den. Děkuji za tipy. Já do ted používala jen savo proto chci vyzkoušet i něco jiného. Jak jste psala, že přidáváte na máchání, přidáváte k aviváži nebo místo aviváže? Možná vše bude napsané na lahvi a já se hloupě ptám. Já to chci i na trika, které má manžel zpocené a nejde to vyprat stále i po vyprání jdou cítit, tak než je budu muset vyhodit tak vyzkouším ještě toto. Ještě se zeptám na ty koupelny je nějaký speciální nebo používáte ten klasický univerzální. Na koupelny chci vyzkoušet něco nového, jak na sprchový kout a vanu, tak na zbytek koupelny ale je toho ted tolik. (F)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (27.3.2016, 14:09)
Trika zkuste vynechat v octu, je to prirodn, desinfikuje to (super ocet 1:1 s vodou na kuch linku, červená prkénka atd.) změkčí to prádlo a jste vyčistí pračku. Za minimální cenu. Jo a nesmrdi.
Desinfekční avivaz prodává i DM drogerie, tu svou značku, vcelku dobře voní.
Savo je super na podlahu atd, ale pokud nejste alergici, výhodné té se na protiroztocovy sprej, tedy pokud nemáte stoleté matrace.
Sama jsem astmatu, syn totéž, ale vím od Dr, že přehánět to je cesta do pekel.A ja k tomu sklony měla vždycky.

ODPOVĚDĚT