krájení řezů
Mají cukrářky nějaký fígl, že je mají nakrájené jeden jako druhý (nejen ve tvaru těchto trojúhelníků) a i těsto je prokrojené jako podle břitvy?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Nada B. (Nadys) ID 192716 (5.11.2016, 17:32)
(hello) čauky
taky krájím řezy i dorty zoubkovaným nožem , mám ještě starý ,takový za socíku používaný ,-)
Ale profíci krájí i elektrickými ostrými noži

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (5.11.2016, 17:40)
sice peču opravdu hodně, ale jen tak domácky - a kvůli tomu si nějakou elektrickou potvoru kupovat nebudu (smich)

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (5.11.2016, 17:45)
,-) to já taky ne , u nás se všechno sežere brzy a nemá to cenu ,-)
si vystačím se zoubkovaným nožem +o( ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra S. (pajdasuchajda) ID 417989 (5.11.2016, 16:46)
Obě moje dcery jsou vyučené cukrářky a řezy krájely tímto nožem:
http://www.fialapraha.cz/produkt/nuz-rezaci-vlnka-23cm-2221-kds-nerezplast/
a samozřejmě namáčely po každém ukrojení do horké vody, nakrájely krásně. Ale je to asi cvikem, mně se to tak hezky jako jim také nepovedlo.

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (5.11.2016, 17:09)
děkuju za tip (L) paní níž mi ráno taky poradila zoubkovaný nůž, půlku jsem krájela normálním tenkým, pak jsem se naštvala a použila zoubkovatý (mám doma jiný než je ve vašem odkazu) a nestačila jsem čumět :-o opravdu obrovský rozdíl (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (lilikaspi) ID 3743 (5.11.2016, 15:17)
Tu velikost si odmerte treba podle sirky noze,nebo si ustrihnete sablonku a prilozte a podle toho riznout,ale vetsinou se to resi tak ze ucenim se stale ucime,takze az to budete delat casto a furt tak je budete mit presnejsi

ODPOVĚDĚT
Iva K. (ivay) ID 162357 (5.11.2016, 14:39)
pracovala jsem v cukrárně a používali jsme toto http://www.fialapraha.cz/produkt/radelko-nastavitelne-jednostr-5-kolecek-prum-55mm-hladke-nerez/

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (5.11.2016, 14:44)
to vypadá dobře :-o (Y) jen ta cena je pro obyčejnou domácnost trošku víc než lidová +o( ,-)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (5.11.2016, 12:59)
krájí kovovou šablonou celý pekáč najednou

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (5.11.2016, 10:57)
Horká voda, ostrý nůž, po každém řezu otírat a znova namočit....Rada zkušené perfektní cukrářky na krájení například rolád...
Mě se to ale nedaří a myslím, že většině taky ne, prostě někdo to umí a někdo ne, jako spoustu jiných věcí.

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (5.11.2016, 13:11)
I to jsem zkusila, nedaří se, už jsem se smířila s tím, že holt řezy nebudou jak od cukráře, hlavně že chutnají.

ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (5.11.2016, 9:55)
Ať dělám co dělám, vždycky mám řezy nerovné.

ODPOVĚDĚT
milka d. (milka1m1) ID 489624 (5.11.2016, 9:25)
Je to kovova mrizka,kterou proriznou cely plech.Jako krajec na brambory,nebo hranolky,akorat ve velkem a hodne ostry.

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (5.11.2016, 7:55)
Myslím, že hlavní fígl bude správný nůž - tenký, dokonale ostrý a zubatý, buď nahřátý nebo vychlazený (podle druhu zákusku), při řezání moc netlačit a po každém řezu očištěný a znovu nahřátý nebo chlazený. Na jednotnou velikost existují naznačovací šablony, ale myslím, že zkušené cukrářky to prostě mají v oku.
Byla jsem před časem ve výrobně zákusků a tam jim to řezal stroj nějakým paprskem nebo strunou, nebo co to bylo.

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (5.11.2016, 8:02)
zubatý? *-) aha, to mě nenapadlo, já mám tenký, ostrý - ale rovný... tak vyzkouším (F)

ODPOVĚDĚT
Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (5.11.2016, 7:42)
někdo říká nůž do horké vody, někdo zas vychladit nůž-tak i tak se mi to nikdy nepovedlo a to mám hodně ostré nože

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (5.11.2016, 7:45)
ano, to platí na horní čokoládovou vrstvu, to dělávám - do horké vody... jenže to těsto (pláty pod tím) už to tak pěkně nenařízne, to mám vždycky takové všelijaké *-) a oni to mají, jako by jim to projelo nějakou krájecí mašinou, toho bych potřebovala docílit (child12) ,-)

ODPOVĚDĚT
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (5.11.2016, 9:04)
Nevím to úplně přesně,ale v podvědomí mám,že tu někdo psal o takové jako kovové šabloně-něco jako rám velikosti plechu a byl rozdělen na pravidelné kostky *-)Nevím jestli dával někdo odkaz nebo bylo vyrobeno doma. :^)Ještě jsem pohledala,ale našla jen http://pecici-formy.heureka.cz/solingen-forma-sablona-hranata-plast-44x24x5cm-s-meritkem-na-krajeni-pro-ovocno-kremove-rezy-nevhodna-v-troube-lauternung/#ng:242776b220cf423253457616a91be731.

ODPOVĚDĚT