Mají cukrářky nějaký fígl, že je mají nakrájené jeden jako druhý (nejen ve tvaru těchto trojúhelníků) a i těsto je prokrojené jako podle břitvy?
| Nada B. (Nadys) ID 192716 (5.11.2016, 17:32) | čauky taky krájím řezy i dorty zoubkovaným nožem , mám ještě starý ,takový za socíku používaný Ale profíci krájí i elektrickými ostrými noži
ODPOVĚDĚT |
| | Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (5.11.2016, 17:40) |
sice peču opravdu hodně, ale jen tak domácky - a kvůli tomu si nějakou elektrickou potvoru kupovat nebudu
ODPOVĚDĚT |
| | | Nada B. (Nadys) ID 192716 (5.11.2016, 17:45) |
to já taky ne , u nás se všechno sežere brzy a nemá to cenu si vystačím se zoubkovaným nožem
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra S. (pajdasuchajda) ID 417989 (5.11.2016, 16:46) | Obě moje dcery jsou vyučené cukrářky a řezy krájely tímto nožem: http://www.fialapraha.cz/produkt/nuz-rezaci-vlnka-23cm-2221-kds-nerezplast/ a samozřejmě namáčely po každém ukrojení do horké vody, nakrájely krásně. Ale je to asi cvikem, mně se to tak hezky jako jim také nepovedlo.
ODPOVĚDĚT |
| | Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (5.11.2016, 17:09) |
děkuju za tip paní níž mi ráno taky poradila zoubkovaný nůž, půlku jsem krájela normálním tenkým, pak jsem se naštvala a použila zoubkovatý (mám doma jiný než je ve vašem odkazu) a nestačila jsem čumět opravdu obrovský rozdíl
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka M. (lilikaspi) ID 3743 (5.11.2016, 15:17) | Tu velikost si odmerte treba podle sirky noze,nebo si ustrihnete sablonku a prilozte a podle toho riznout,ale vetsinou se to resi tak ze ucenim se stale ucime,takze az to budete delat casto a furt tak je budete mit presnejsi
ODPOVĚDĚT |
|
| | Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (5.11.2016, 14:44) |
to vypadá dobře jen ta cena je pro obyčejnou domácnost trošku víc než lidová
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (5.11.2016, 12:59) | krájí kovovou šablonou celý pekáč najednou
ODPOVĚDĚT |
|
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (5.11.2016, 10:57) | Horká voda, ostrý nůž, po každém řezu otírat a znova namočit....Rada zkušené perfektní cukrářky na krájení například rolád... Mě se to ale nedaří a myslím, že většině taky ne, prostě někdo to umí a někdo ne, jako spoustu jiných věcí.
ODPOVĚDĚT |
| jarka N. (sympatie) ID 55978 (5.11.2016, 13:11) |
I to jsem zkusila, nedaří se, už jsem se smířila s tím, že holt řezy nebudou jak od cukráře, hlavně že chutnají.
ODPOVĚDĚT |
|
jarka N. (sympatie) ID 55978 (5.11.2016, 9:55) | Ať dělám co dělám, vždycky mám řezy nerovné.
ODPOVĚDĚT |
|
milka d. (milka1m1) ID 489624 (5.11.2016, 9:25) | Je to kovova mrizka,kterou proriznou cely plech.Jako krajec na brambory,nebo hranolky,akorat ve velkem a hodne ostry.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (5.11.2016, 7:55) | Myslím, že hlavní fígl bude správný nůž - tenký, dokonale ostrý a zubatý, buď nahřátý nebo vychlazený (podle druhu zákusku), při řezání moc netlačit a po každém řezu očištěný a znovu nahřátý nebo chlazený. Na jednotnou velikost existují naznačovací šablony, ale myslím, že zkušené cukrářky to prostě mají v oku. Byla jsem před časem ve výrobně zákusků a tam jim to řezal stroj nějakým paprskem nebo strunou, nebo co to bylo.
ODPOVĚDĚT |
| | Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (5.11.2016, 8:02) |
zubatý? aha, to mě nenapadlo, já mám tenký, ostrý - ale rovný... tak vyzkouším
ODPOVĚDĚT |
|
| Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311, mimibazar.cz/ElazFrelu (5.11.2016, 7:42) | někdo říká nůž do horké vody, někdo zas vychladit nůž-tak i tak se mi to nikdy nepovedlo a to mám hodně ostré nože
ODPOVĚDĚT |
| | Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (5.11.2016, 7:45) |
ano, to platí na horní čokoládovou vrstvu, to dělávám - do horké vody... jenže to těsto (pláty pod tím) už to tak pěkně nenařízne, to mám vždycky takové všelijaké a oni to mají, jako by jim to projelo nějakou krájecí mašinou, toho bych potřebovala docílit
ODPOVĚDĚT |
| | | jana b. (maršmeloun) ID 406290 (5.11.2016, 9:04) |
Nevím to úplně přesně,ale v podvědomí mám,že tu někdo psal o takové jako kovové šabloně-něco jako rám velikosti plechu a byl rozdělen na pravidelné kostky Nevím jestli dával někdo odkaz nebo bylo vyrobeno doma. Ještě jsem pohledala,ale našla jen http://pecici-formy.heureka.cz/solingen-forma-sablona-hranata-plast-44x24x5cm-s-meritkem-na-krajeni-pro-ovocno-kremove-rezy-nevhodna-v-troube-lauternung/#ng:242776b220cf423253457616a91be731.
ODPOVĚDĚT |
|