Moučníky z celozrnné mouky
Prosím poraďte jak na to, když se o to pokusím a nahradím bílou mouku tou zdravější, těsto nejde upéct, stále uvnitř syrové, okolo už tvrdé :((
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Jana M. (Any M.) ID 509338, mimibazar.cz/anym (14.1.2019, 7:07)
Zkuste se podivat na www.varilamysicka.cz, pani pece moucniky z ruznych mouk a uvadi v nekterych receptech i ruzne triky a postrehy, snad vam to pomuze, ja tam cerpam inspiraci pomerne casto

ODPOVĚDĚT
Eva T. (tafíci) ID 120581 (13.1.2019, 23:00)
Bilou mouku nahrazuji špaldovou (oranžový sáček) z Lidlu a nikdo to nepozná.

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JíVla) ID 304702, mimibazar.cz/jivla (13.1.2019, 22:27)
Také bych Vám doporučila začít špaldovkou, prodává se v Lidlu a začít 1/3 místo klasické bílé mouky a pak případně přidávat.

ODPOVĚDĚT
Jana Č. (pupek) ID 23581, mimibazar.cz/pupek (13.1.2019, 19:24)
Já peču ze špaldovky a jde mi to nomálně.
Když jsem dělala chléb z žitné mouky tak ten my šel výborně, z čisté pohankové nebo kukuřičné, to nešlo.
Tak i z bezlepkové Jizerky to jde velmi špatně, tak je pak důležité dodržet učitý poměr a mouky smíchat.

ODPOVĚDĚT
Naďa M. (NNNadja) ID 53178, mimibazar.cz/nnnadja (13.1.2019, 13:20)
Já pecu převážně z pohádkové a dámám vždy půl na pul nebo trictvrte pohádkové a čtvrt normal. Postupně bude vědět,ktera mouka se jak chová a rodinu taky předělate lip (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka W. (bubble) ID 16652, mimibazar.cz/bubble (13.1.2019, 12:57)
Zkuste se to naučit postupně..... nahradit bílou mouku třeba třetinou celozrnné atd... ono to těsto je hutnější, chová se jinak, musíte se s ním naučit pracovat.

ODPOVĚDĚT