denní rozvrh s jedním 2,5letým dítětem
Holky, prosím, můžete mi napsat, jak trávíte den s prckem, kterému jsou cca 2,5roku (jak dlouho si s ním hrajete a co aj.)? Moje Anička vyžaduje soustavnou pozornost, chvíli nevydrží sama a já opět nic nestíhám. Někde evidentně dělám chybu :-( Díky!
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 19 komentářů
Eva K. (Kafinaaa) ID 94728 (28.1.2011, 14:03)
Dobrý den, mám 2 syny. když byl starší malý, byla jsem s ním pořád, hráli jsme si spolu , četli jsme si, vařili, na písku spolu v mateřském centru spolu.......... Až kolem 3. roku si vystačil déle sám, ale muselo ho to opravdu zaujmout. Ale nadruhou stranu, krásně mluvil, dost věcem rozuměl, byl na tam lépe než děti, co byli někde strčené v pokojíčku a hrály si samy. nyní mladší syn je jiný, celkem si vysačí sám, ale snažím si s ním také často hrát a povídat. Manželovi jsem vysvětlila, že mojí prioritou jsou děti, až pak domácnost. Děti vyrostou, ale uklízet budu pořád..... Přeji vám, ať jste šťasná s dcerou a at je z ní prima holka. (mamca)

ODPOVĚDĚT
Halka T. (Haliiinka) ID 217168, mimibazar.cz/haliiinka (27.1.2011, 21:17)
Dobrý den, nečetla jsem komentáře níže, ale mám dvojky-kluky čerstvě 2 roky a sami se umí hrát - zatím ne spolu, ale každý ve svém koutečku - ALE musela jsem je to naučit. Ukázat jim, jak a kudy můžou jezdit autíčka, co se dá stavit z lega, že se z kostiček může stavět komín, dům atd. A oni to opakují a zdokonalují. Co se týká domácích prací, tak všechno dělám s nimi - jeden nosí prádlo do pračky, druhý dává zbylé špinavé do koše, když sundavám ze šňůry, tak mi ho nosí do ložnice, při utírání prachu každému dám vlhčený ubrousek a oni také důležitě něco utírají, když luxuju, tak mi dávají stranou hračky, které překáží, nebo ukazují kde je ještě "bódel" k vyluxování .... vařit se snažím večer, protože nemám ráda když se motají v kuchyni, ale když už, tak mají šuplík kde si kramaří. Jasně, všechno trvá x-krát déle, ale kluci jsou zabaveni a spokojeni.

ODPOVĚDĚT
Martina T. (martinato) ID 172267, mimibazar.cz/martinato (27.1.2011, 20:15)
Moje holky 3,5 a 1,5 odpoledne nespí, a když jsem už moc unavená nebo mě bolí hlava, tak si jdu lehnout k nim do pokojíčku (starší má už velkou postel), starší mi jako čte pohádky a pak si hrají, ví, že nesmí na chodbu . jsou zavřené dveře a já si tak 30 min někdy i dýl zdřímnu. Ale vnímám co se děje, jestli se rvou, jestli jdou čurat a tak...Teda ale z uklizeného pokojíku je rázem takový čurbes, že se tam nedá přejít..... ale tím rozhazováním se zabaví a já si odpočinu...

ODPOVĚDĚT
Petra P. (PetraPP) ID 104234, mimibazar.cz/petrapp (26.1.2011, 22:12)
Holčinečky zlaté, moc vám všem děkuji za názory, postřehy a komentáře (L) (L) (L)
Mám z vašich zpráviček pocit, že je to de facto všude stejné 8-| ,-) Bude záležet na prckovi - jestli je to typ, který si pohraje i sám či nikoliv . . . jestli spí po obědě . . . a jestli večer dobře usíná.
Jinak neúnavné bordelení po celém bytě . . . vyžadování pozornosti . . . neustálá spolupráce s maminkou . . . a (dle věku) vzdor, křik, vztekání se aj. je asi v určitém věku prostě pravidlem ,-) ,-) ,-)
A jedinou "záchranou" bývá televize, venek a povznést se nad binec v bytě (smich)
Jak tady psala jedna maminka "bordel v bytě, šťastné dítě" |:o) |:o) |:o)

. . . a jen poznámka na konec - určitě si tohoto období moc vážím a snažím se si ho vychutnat . . .jen je toho někdy až moc . . . občas porovnávám s holkama, které zvládájí vše možné i nemožné (a pak mám depky (zip)) . . . a občas

ODPOVĚDĚT
Petra P. (PetraPP) ID 104234, mimibazar.cz/petrapp (26.1.2011, 22:13)
. . . . a občas mám tendenci něco měnit, abychom byly já i malá spokojenější (a já si konečně uspořila nějaký čas a mohla jít na MMB a kochat se fotkami či něco tvoooořiiiiit!!! Návodů mám snad 200 a nic nemám vyrobené ,-) ,-) ,-)

Takže, ještě jednou, díky (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (Dahasa) ID 154220 (upraveno 26.1.2011, 20:33)
Dobrý večer, my budeme mít 3 roky, ale řekla bych, že se to nezměnilo už snad rok (zip) Ráno vstáváme kolem 8 hod (tedy malá)já před 7 protože máme strašího kluka, který jde do školy...umýt, snídaně, uvaříme oběd - spolu malá pomáhá (uklidit kuchyň nám pak zabare cca hodinku), jdeme ven (každý den jinak bych se 8-|) oběd a naštěstí spánek i 2hodinový- když malá spí snažím se všechno podělat, utřít prach, vytřít, vyžehlit vypít kafe i jít na MMB apod. když to nestihnu mám smůlu, protože vím, že my bude pomáhat a bude mi to trvat tak 5x dýl než normálně. Zase jdeme ven i bráchou, pokud nemá nějaký kroužek nebo jsme doma a poslouchám věčné (hadka) (facky). Kolem 18 hod. chodí táta tak pomáhá tátovi( teď spolu vyskládávají myčku).Půjde se umýt a do pokojíčka kde si většinou hraje a nebo se dívají na telku kolem 9 jdou do postelí a (child3). mám jediné štěstí, že spí po obědě

ODPOVĚDĚT
Jana K. (Spila) ID 75088, mimibazar.cz/spila (26.1.2011, 19:15)
U nás to chodí tak, malá (dva roky a 8 měsícu) vstává v osm, pred tim ja starsiho syna 8 vypravím do školy, kdyz mala vstane, dá si kakao pak mrkneme na kouzelnou skolku a maju pak si dame nejaky chlebik. snazim se varit na dva dny at mame jeden den trochu volnejsi. pri vareni si bud v kuchyni u stolu maluje pastelkama nebo barvickama (to miluje) a ja u toho varim. kolem jedenacte az pul dvanacte jdeme ven tak na hodinku pak se vratime dame si obed a mala jde nejpozdeji do pul druhe spat. nekdy uz ale taky nechodi. vstava tak nejpozdeji o pul ctvrte, dame si svacinu a jdeme zase ven, a kdyz je venku skarede tak si doma hrajeme, prohlizime si knizky, varime si s detskym nadobickem. a vecer pred sedmou vecere, potom koupanicko to milujeme a nemuzu ji dostat z vany,a nejpozdeji do osmi musi byt v pelisku. no a odpoledne jeste se synem delat ukoly do skoly a neco si precist a udelat do skoly, a uklizeni podle potreby, nemame to nejak pravidelne nastavene, kdy vysavat kdy utirat p

ODPOVĚDĚT
Lucie O. (teluo) ID 302535, mimibazar.cz/teluo (26.1.2011, 17:26)
Dobrý den,mám holčičku 28 měsíců a náš den probíhá asi tak,že ráno kolem půl sedmé vstaneme,nasnídáme se,pak se kouká na Kouzelnou školku nebo včelku Máju,poklidíme,vaříme oběd,nebo jdeme ven,to podle počasí a času,kolem poledne se najíme,poklidím a jdeme do pokojíčku,kde malá začne krámovat a vytahovat vše možné,vydrží zhruba tak hoďku,já si posbírám prádlo a připravím další,otřu si třeba prach...malá mi po obědě už vůbec nespí,kolem druhé jdeme ven,nebo když máme auto tak na nákup nebo ke kámošce,kolem šesté večeříme,dojdeme vykoupat a až tak kolem deváté usíná,je to někdy pěkný zápřah-od půl sedmé do večera do devíti,ale jsem ráda,že ji máme i když se musím přiznat,že by si občas mohla po obědě dát hodinku spánku (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Štěpánka Dutková (D.Š.D) ID 73342 (26.1.2011, 14:01)
Taky mám holčičku měla dva roky a tyto ploblemy teda neřešíme, od malinka jsem ji nechávala v pokojíčku samotnou aby si sama uměla vyhrát a zvládá to do ted. Postavím jí koleje od brášky a jezdí. Posadí pam panenku a ta kouká jak jezdí. Vydřží tak hodinku sama krásně v klidu. Ale za to ji musíme chodit uspávat a to u kluků neznám. ,-)

ODPOVĚDĚT
Simona H. (Simisek12) ID 96071 (26.1.2011, 13:43)
Peti , moje Anička bude mít v dubnu tři roky ,má spoustu hraček ,kterých si vubec nevšímá ,zato miluje naší kuchyn ,ted objevila kouzlo židličky ,tak si ji neustále posunuje , kde potřebuje vylézt a pořádně si vše prohlédnout , spotřebiče musím mít vypnuté ze zásuvky ,protože mi už ugrilovala telefon v mikrovlnce . Celý den u nás probíhá tak ,že dceru neustále okřikuji ,protože dělá zásadně to ,co nemá ,prostě dělá čest svému znamení je beran.
a poslouchá vaše Anička? s moji Anou to nejde ani po dobrém ,ani po zlém a do toho máme ještě ročního prcka , který napodobuje svou ségru.
Doufám ,že časem se to zlepší, spát chodíme kolem sedmé ,usíná většinou kolem osmé Přes den spí tak dvě hodiny ,to je moje jediné štěstí ,že si odpočinu. :-) :-) :-)

ODPOVĚDĚT
ROMANA S. (SKARO) ID 192166 (26.1.2011, 14:30)
Jé Simčo jste mi udělala radost ,-) ,-) ,-),naše Sabča bude mít 28.března 3roky a je to u nás jako u vás jak vidím.Beran se vším všudy!!! 8-| 8-| 8-| 8-|Někdy si říkám co jsem komu udělala :-D :-D :-DKluk bude mít 10 a od mala [A],Sabinka byla vymodlená a je to čert a (child12) a ještě paličák.Někdy vůbec nevím jak na ni tak jak píšete ani po dobrém ani po zlém.Ani sliby ani uplácení ,a tonás za pár let čeká puberta :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

ODPOVĚDĚT
Jaroslava V. (koubeska) ID 51136, mimibazar.cz/koubeska (26.1.2011, 16:15)
Mám stejnou Sabinku jako Vy ,-) Teď bude mít 4 roky a nelepší se to a nelepší. Spíš naopak. (hello)

ODPOVĚDĚT
ROMANA S. (SKARO) ID 192166 (26.1.2011, 21:13)
Jaruško to jste mě vážně nepotěšila :-p ,-) :-p ,-) Já se těšila že se to spraví :-D :-D :-D :-D Měla to být Adélka ale těch se ten rok urodilo nějak hodně,tak jsem to na poslední chvíli změnila a moje maminka mě pořád předhazuje že to mám za tomoooc chtěla Adélku.Že by měla pravdu? :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

ODPOVĚDĚT
Michaela B. (miskabu) ID 142047 (26.1.2011, 22:45)
,-) mám Sabinku i Adélku (L)

ODPOVĚDĚT
ROMANA S. (SKARO) ID 192166 (27.1.2011, 15:08)
:-) :-) :-)a určitě to jménem není :-D :-D :-D :-D.Já bych si ještě Adinku pořídila ale manža po tom co naše Sabu předvádí nechce ani slyšet ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-).Ale krásný jména a berušky máte taky nádherný (L) (L) (L)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (26.1.2011, 13:43)
Nas klucina ma 27 měsiců a to jako kdybyste psala o něm, neumí si sám zahrát skoro vůbec, furt musí být u me. Asi je to v tomhle veku normalni, obzvlaste, pokud nema kolem sebe jine deti, s nimiz by si mohl hrat. My to mame tak, ze rano vstaneme, posnidame a bud jdeme varit nebo k pracce. Pokud jsme u pracky, je to zabava na cely den, ze sklepa nevylezeme nahoru vubec, protoze krome pracky musime resit jine veci -. vybirame oba kufriky s naradim, vytahujeme veci ze spolecenskych her (ruleta, mikado, monopoly...) a koukame na pracku. Kdyz varim, tak mi podava varečchy, panev, a tak, nebo si ho posadim na linku a kouka. Potom jdeme ven, chodime i ted ve snehu, podle pocasi chodime na malou prochazku (= hodinovou) nebo kdyz je lip, na delsi (od dvou do tri). Pak se vratime domu, poobedvame, pak si hrajeme a kolem treti ho zenu na kute. A jak se vyspi, tak je uz doma manzel a tak uz muzu zehlit nebo jine, co potrebuju. Jinak co si hrajeme. Umi vsechny dopravni znack,y takze tohl

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (26.1.2011, 13:45)
e ho uz nebavi, umi celou abecedu, takze to ho uz taky nebavi, umi vsechna znameni zverokruhu. Ted se ucime ptaky z atlasu ptaku, umi jich celkem dost. Hodne si vyhraje s pexesem a miluje rikanky, nejvetsi trest pro nej je, kdyz se mu pred spinkanim nectou rikanky, staci tim pohrozit a hned se uklidni.

ODPOVĚDĚT
Jana Č. (pupek) ID 23581 (26.1.2011, 13:37)
syn téměř 4 roky a druhý rok a půl, oba potřebují soustavnou péči, vstáváme před pátou ráno a to vyskočí z postele a jede se, už jsem to řešili i u psych...
prostě potřebujeme péči od rána do večera a to se ještě mezi sebou nemají rádi. je u nás veselo

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (lufinka) ID 11404, mimibazar.cz/lufinka (26.1.2011, 13:35)
To u nás zabírá navlíkání korálků a nebo malovaní prstovýma barvičkama, to pak můžu i uvařit.. jenže se připravte na to, že pak můžete celou kuchyň hned umýt, vytřít, korálky budete nacházet ještě tak roček :) ale my máme (Z) (3,5 let) a (Z) (22m) a jak tady psala paní přede mnou, ti kluci si opravdu dokážou někdy i pohrát sami.. Starší chodí do školky, takže když jsme sami, zabaví prcka i kostky, sice tak na půl hodky, ale i to stačí... (Y)

ODPOVĚDĚT
Hana D. (handule74) ID 49105, mimibazar.cz/handule74 (26.1.2011, 13:31)
.... my už to máme za sebou ,-), dneska je jim 7 a 9 let, dost si hrají spolu, ale když mohou něco s maminkou, tak to rády. :-) stejně za mnou pořád běhají, něco mě ukazují a vykládají, ale když byly holky menší tak jsem je měla neustále u sebe, pořád jsme něco dělali a vůbec nic jsem nestíhala.Doma čurbes.Povzneste se nad to, zase si nyní pani učitelky nemohou holky vynachválit, jak je vidět ta práce snima, vrátí se Vám to. Přijdou doby, kdyo nás stát nebudou a budeme vzpomínat. :´( Držte se, i když občas nervy tečou.
Hanka.

ODPOVĚDĚT
Hana D. (handule74) ID 49105, mimibazar.cz/handule74 (26.1.2011, 13:33)
... a ješte jendna malá doplňující :-D, jestli jsem nestíhala co by na mateřské, tak od té doby co jsem nastoupila do práce se to jen zhoršilo. +o( Užívejte si toho co máte.HAnka.

ODPOVĚDĚT
Laďka K. (klemsik) ID 90495 (26.1.2011, 13:29)
Petruš, mojí natálce je teď zrovna také 2,5roku, jsou dny, kdy o ní nevím, jak je hodná a pak zase přijdou dny, kdy je to naopak-zlobení, vztekání, řev, neustálé vyžádování pozornosti. Zrovna máme hodné období, hraje si celý den sama a já mám trošku čas i na internet. Jinak náš denní režim je ranní hygiena, snídaně, koukání na pohádky, já dopol vařím, malá buď kouká na telku nebo si hraje, někdy mi pomáhá vařit-dám jí misky do toho třeba nějaké suroviny-na kostičky nakrájený rohlík, sýr apod. Kolem 12h obědváme, já pak umyju nádobí, uklidím kuchyni a jdeme si odpočinou, odpol si hrajeme, někdy i něco upečeme ke kávičce a pokud odpoledne neuklízím, tak se věnuji malé nebo jdu na net, k večeru koupeme, uděláme véču a jdeme si číst, kreslit, mazlit apod. jsou prostě dny, kdy nestíhám, hlavně když vařím, uklízím a peču, do toho nestále uklízíte po prckovi rozházené hračky, zapatlený nábytek,

ODPOVĚDĚT
Hanka a Radek M. (RadekHanka) ID 192544, mimibazar.cz/radekhanka (26.1.2011, 13:25)
jj, naše malá 22m, když má doma bráchy, tak to jde, ale dopoledne, pořád u mě, židličku u linky, aby o něco nepřišla...pořád máma hačí tady...a už musim na zem, nebo na gauč a prohlížet, ukazovat, stavět...na záchod zásadně semnou, ale mám to naposled, tak si ji musim užít...bordel neuteče, vařim jen jí...to je za pár minut a za chvíli vyroste a pošle mě.... (H)A na MMB už má alergii ,-) jak vemu notebook, už ječí máma néné ,-) ,-) chudinka ,-) (L)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (PetraPP) ID 104234, mimibazar.cz/petrapp (26.1.2011, 13:44)
Jéééé, tak to je opravdu jako u nás :-) Malá generálka ,-) Mami, ty jdeš tady a já tady. . . teď dělej to, mami . . . pojď sem a koukni . . . apod. (výborně mluví . . . celodenně a někdy i ze spaní ,-)
Jinak MMB zatím ještě zvládá - ale musí mi sedět na klíně a koukat na obrázky (diskuze jí nebaví ,-). O "společném" záchodě ani nemluvím (teď to vylepšila a vše komentuje 8-| ,-), vařit musí se mnou se stejnými věcmi (kuchyňku "bere" jen někdy). Bordel by mi až tak nevadil, kdybych neslyšela stálé komenty od babičky, která bydlí o dvě patra výš 8-| 8-| 8-|
Navíc to vidím kolem sebe - mám kamarádku se dvěma dětmi - a ta zvládá s přehledem naprosto všechno!!!!

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (26.1.2011, 13:57)
Jako by jste mluvila o mém synovi .... kde je těm časům konec!!! Dneska na mě kouká z výšky a užuž abych vypadla z jeho pokoje..... ,-) ,-) ,-) Važte si toho, ještě budete ráda vzpomínat ,-) (F)

ODPOVĚDĚT
Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (26.1.2011, 13:22)
mám (X) a do nedávna to samé, vše jsem dělala až když manžel byl doma z práce. Teď si malá vyhraje i 3h v kuse a nevím o ní, tak je to jiný, určitě se dočkáte, vydržte (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (PetraPP) ID 104234, mimibazar.cz/petrapp (26.1.2011, 13:37)
Jééé, Evi (hello) (hello) (hello) Netykaly jsme si náhodou *-) *-) *-)
Jinak doufám, že se to časem také trochu změní (Y) Jen tím, že jsme samotné, ji nemám komu večer "předat" a je to o krapínek těžší (zip)

ODPOVĚDĚT
Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (26.1.2011, 13:48)
(hello) Petruš, tykaly, ale nevěděla jsem, jestli si budete pamatovat ,-) Určitě vydrž, malá taky měla období na zabití, nechtěla si vůbec hrát, až teď poslední 3 měsíce to je paráda, ale do pokojíku nechce, je věčně v obýváku a ani nemůžu v něm chodit, všude samé hračky (L)

ODPOVĚDĚT
Žaneta K. (Zannny) ID 101950, mimibazar.cz/zannny (26.1.2011, 13:19)
Zdravím....moje (X)..byla úplně stejná....furt se muselo něco prohlížet, malovat......nenechala mě si něco dělat....všude za zadkem... (Z)je úplně jinej....sice zlobí daleko víc....je náročnější....ale co se týče hraní, tak si fakt zahraje sám....tohle jsem u (X)neznala.........Postupem času se to změní, ale už to má v sobě a ikdyž je větší...tak mám pořád pocit, že jí to samotnou nějak nebaví :^) :^) :^)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (PetraPP) ID 104234, mimibazar.cz/petrapp (26.1.2011, 13:34)
Tak to se mám na co těšit ,-) Také mi přijde, že malá bude potřebovat kolem sebe kupu lidí, které "zapřáhne" do svých aktivit . . . nebo se bude krapet nudit (zip)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (petoos) ID 75364, mimibazar.cz/petoos (26.1.2011, 13:16)
Peti, u nás to samé. Děcka budou mít koncem února tři roky a pořád je mám za zadkem. Stejně staré děti kamarádek se prý zavřou do pokojíčku a hrají si samy i tři hodiny, ty naše prostě né a né. Ale slyšela jsem, že se to po třetím roce zlepší. No, kéž by. (smich)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (PetraPP) ID 104234, mimibazar.cz/petrapp (26.1.2011, 13:24)
Peti - ano - kéž by ,-) ,-) ,-) Protože mi malá přestala spát po obědě a já nestíhám opravdu vůbec nic. Navíc mám pocit, že vše je takové nekoordinované, jen za malou chodím a něco uklízím (a ona to za mnou v daleko větším množství zase trousí ,-) O uklizeném bytě si můžu jen nechat zdát . . . o tom, že bych si něco dělala sama (jako ruční práce či čtení) také. Večer bývám tak grogy, že pustím max.Tv nebo jdu spát
(zip) (zip) (zip)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (petoos) ID 75364, mimibazar.cz/petoos (26.1.2011, 13:54)
Peti, já právě teď ležím s děckama v pokojíku na zemi, aby aspoň na chvilku usnuly. Usnou tak ve tři za stálého okřikování, a vzbudí se nejmladší, která spí přes poledne. Dvojčata pak musím odpoledne budit a večer usínají kolem půlnoci. Zkoušeli jsme několikrát vypnout pohádky, ale je to ještě horší, to do té půlnoci dělají rachot (bydlíme v paneláku). Zkoušeli jsme už snad všechny výchovné metody a nic. A jak píšete - já uklidím a děti jdou za mnou a roztahují třikrát tolik. Takže je u nás permanentně čurbes jak v tanku, uklízím většinou až večer, když je kolem sedmé zaženu do postele (na chvilku). Máme ještě roční holčičku a ta se velmi rychle učí od tříletýc dvojčat. Je to prča. Prach jsem už neutírala ani nepamatuju. Stíhám tak akorát vytírat podlahu a sušit koberce od vylitých šťáviček, polívek atd. Po půlnoci padám únavou, ale stejně nemůžu usnout, tak aspoň čudlám do noťasu.

ODPOVĚDĚT
Petra B. (Petluška) ID 180295, mimibazar.cz/petluska (26.1.2011, 13:11)
My teda máme necelé dva roky, ale je to úplně to samé. Má spousty hraček,ale sama si ne a ne chvilku hrát. Když je hezky,tak jsme stále venku,ale to teď bohužel moc nejde. Takže nezbývá nic jiného, než se dceři plně věnovat. Nejlépe se zabaví při malování (spíš čmárání teda), a prohlížení knížek. A když potřebuji něco nutně udělat, hlavně teda uvařit, tak jí pustím pohádky www.youtube.com) tam jich je nepočitatelně. A chvála bohu mi po obědě zhuba hodinu a půl spí :-)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (PetraPP) ID 104234, mimibazar.cz/petrapp (26.1.2011, 13:19)
Peti, tak to je úúúúplně to samé jen s tím rozdílem, že občas pouštím Tv a že mi už druhý týden po obědě neeeespíííí 8o| 8o| 8o| Nějak nejsem schopná si na to zvyknout a doslova padám na hub... :-| Obdivuji mamky dvou a více dětí (clamp) (clamp) (clamp) Navíc jsme teď obě nemocné - jen Anička má energie za tři další a já se tu jen ploužím (zip) ,-) ,-) ,-)
A zabavení se? Maximálně chvíli u Tv, ale malovat, modelovat, vařit, stavět kostky aj. musím jen s ní. A knížky ji nebaví (zip)

ODPOVĚDĚT
JANA D. (JADOL) ID 80130, mimibazar.cz/jadol (26.1.2011, 13:52)
Peti, zkuste ji to naučit (naše stará paní dr. říkávala, děti se narodí s prázdnou hlavou a co do ní vložíte, co je naučíte to budou umět) já ze začátku s dětma taky seděla a stavěla kostky,domečky z lega, vymalovávala obrázky, kreslila (Z) učila stavět garáže a parkoviště na auta (X) zase hrát si s panenkama a koníčkama,hráli jsme si společně a pak jsem řekla a ted ty sám(sama) a zanedlouho si krásně hráli sami.
Jo a s tím spinkáním, naši (X) (Z) po O spávali a spávají, ale sem tam se jim nechtělo, tak jsme se domluvili, že si jen odpočinou,nastavila jsem na hodku budíka, aby věděli jak dlouho, sedli si třeba jen v obýváku na sedačku a bud poslouchali pohádku, někdy jsem jim pustila TV a odpočívali-mockát se stalo že usnuli :-) Ve školce taky po O spinkají nebo odpočívají. (hello)

ODPOVĚDĚT