Bolest trojklanného nervu
Maminky, máte některá zkušenosti s bolestí trojklanného nervu - více v komentu
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Renata F. (Viko) ID 233071 (23.2.2011, 3:07)
http://www.ontola.com/cs/trojklanny-nerv
třebe pomůže toto (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Alena L. (Alibabicka) ID 163503 (22.2.2011, 20:28)
Zkuste si v lékárně koupit Aurecon ušní svíčky, před mateřskou jsem pracovala v lékárně a jedna paní tam s tímto problémem chodila a toto bylo jediné co jí pomohlo. (Y)

ODPOVĚDĚT
Dada H. (quadka) ID 318533, mimibazar.cz/quadka (22.2.2011, 20:08)
Mám a zvolila jsem smíření se. Trochu se ten práh bolesti časem posune jinam, ale i tak je to záhul a kdo má práh nižší věřím, že to může absolutně nesnést. Chce to hlídat zuby obyvkle vlevo nahoře-dost bolí od toho nervu, ale kdyby tam byl kaz tak to je dvakrát horší, pozor na prochladnutí zubů a obličeje. Pak to může být z únavy, takže zase hlídat oči a někdy mně to prochladne, když se nadýchám hodně studeného do dutin. No a obvykle když to chytnu hned tak Ibalgin 400 i 2najednou. Mám potvrzeno od dr., že se může i tolik a vlézt do kouta a tiše nadávat. Občas to způsobí i nízký tlak, tak celkem dost kafuju a pak mi dělá dobře teplé obklady, protože mám pocit, že mi ztuhne obličej. Plus pravidelně chodím na kosmeticou masáž - naštípat obličej aby se prokrvil :-). Operaci ani nezvažuji, do toho bych nešla. Jo a taky mám silný pocit, že mi to zhoršuje alkohol i v malých dávkách (sklenička červeného), prot

ODPOVĚDĚT
Ivana V. (mojkos) ID 226727 (22.2.2011, 16:23)
moja mamina to ma, a naozaj je to krute... treba to podchytit hned v zaciatkoch, ona to ma uz chronicke, niekolko rokov, tak je ne velmi silnych liekoch (opiatoch), uz jej maloco zaberalo, v zachvatoch bola ochotna si dat urobit s hlavou cokolvek, ale lekari su bezradni, boja sa ju aj operovat, hlavne si treba davat pozor na chlad, prievan, dokoncaj aj nervozita to moze zhorsit.....jej akupunktura nepomohla, zaberaju jej kortikoidy ( v naplastiach) . a teraz caka na vyjadrenie z neurologickej kliniky, ci ju budu operovat v BA, alebo sa s tymi strasnymi bolestami musi zmierit, v zaciatkoch jej trochu pomahal aj lubovnikový olejcek ( lubovnik bodkovany- trezalka) potierat z vonku.... musite si na seba davat pozor a drzim vam palce

ODPOVĚDĚT
Gabriela Šťastná (stagab) ID 155495, mimibazar.cz/stagab (22.2.2011, 14:14)
bohužel mám zkušenost, na akutní bolest mi pomohla akupunktura, v tomto mrazivém období je to opravdu ukrutné, chodím po venku omotaná šálou jak lupič (zima) (zima) (zima) (L)

ODPOVĚDĚT
VERONIKA V. (Feruuunka) ID 175659 (22.2.2011, 14:03)
Osobní zkušenost nemám, ale moje babička tím trpěla a trpěla jak zvíře :´(
Byla jsem malá, takže si nepamatuju, jak to léčila atd. :-$

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (Kitkak) ID 56531, mimibazar.cz/kitkak (22.2.2011, 13:58)
Několikrát za rok, mám bolesti trojklanného nervu, neuveřitelná bolest v jednom míste na hlavě, před dvěma lety jsme byla i hospitylizovaná. Zažili jste někdy, jak léčíte, co vám pomuže, čaje, prášky, akupunktura... vše vyzkoušeno. Z více míst jsme slyšela, že je to na pořád, že pokud člověk jednou toto onemocneění má, že se ho nezbaví. Děkuji za Vaše rady!

ODPOVĚDĚT