Molusky - podruhé
Dobrý večer,tak jsem ještě chtěla napsat jak to dopadlo s moluskami. tak jsme byli na seškrábnutí. Docela dobře to proběhlo. Více v komentu
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Radka B. (radkaahonza) ID 214549 (18.7.2011, 12:07)
prosím, můžu se zeptat jak molusky vypadají. Dcerce jsem teď objevila na noze bradavici, je jen jedna, a já právě nevím zda-li jde o bradavici nebo molusku. Děkuji za rady (F) (F) (L)

ODPOVĚDĚT
Anna Z. (anuleZ) ID 47904 (18.7.2011, 18:54)
Molusky má syn hlavně v podpaždí.Vypadá to jako vyvěšená bradavička.Takový jakoby větší uher.Blbě se to popisuje.Klasická bradavice je černá, tohle je taková vyvěšená boulička... (flower) (flower)

ODPOVĚDĚT
Anna Z. (anuleZ) ID 47904 (18.7.2011, 10:37)
Nám je tedy po seškrábnutí desinfikovali a převázali.Ale celkem po 2 měsících se mršky znovu objevily.Jdeme opět na škrábání, je to dlouhodobé, nikdy se prý napoprvé nejde zbavit všech. :-@

ODPOVĚDĚT
Martina P. (marilein) ID 38554 (18.7.2011, 6:52)
Jarko,já to potírala dceři roztokem INFECTODELL!!Vše zmizlo,nemá tam ani tečku!A to mněla toho hodně.Když se to potíra,tak to na 5sekúnd zaštípe,ale ono to fakt pomáha.Nic jiného jsem ji nedávala. :-$

ODPOVĚDĚT
Jitka S. (desty) ID 54, mimibazar.cz/jitkas (18.7.2011, 4:32)
Jarko, teď s tím taky bojujeme - denně 2-3x omejeme propolisovým mýdlem, na to dezinfekce. Ty co měl na ruce jsem postupně vypíchala, na těle na ně nešáhnu - to by ho moc bolelo - tak to potírám Infectodellem. K tomu jsem koupila hlívu a od Energy přípravek Vironal. Zatím to mizí - nové se nedělají.
Ještě jsem tu na MMB vyčetla koupele z tužebníku jilmového.
Zadejte si tu na poradně do vyhledavače moluska - a vyjede toho hodně - třeba chytnete nové nápady (F)

ODPOVĚDĚT
Leona P. (Kavina) ID 19863, mimibazar.cz/leonak (18.7.2011, 0:44)
Já mohu doporučit Alliviktus (Y) z lékárny.

ODPOVĚDĚT
Lenka N. (Leňucha7) ID 5671, mimibazar.cz/Lenucha7 (17.7.2011, 23:24)
Já Vám přímo neporadím, jen napíši sestry zkušenost......neteř měla asi 70 molusek, v nemocnici jí řekli že když bude mít víc jak 10 musí na seškrábnutí.... sestra se ještě rozhodla zkusit jednoho přírodního léčitele přes kožní problémy, a ten doporučil nějaké jeho čaje na čištění krve. Byl to hnus ale do měsíce se holce udělal na břiše pupínek ze kterého vytekl nějaký humus a do týdne neměla ani jednu molusku. Mohla to být náhoda ale hlavně že to bylo pryč (Y)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava L. (Štefka) ID 50833, mimibazar.cz/stefka (17.7.2011, 22:59)
Seškrábnutí proběhlo docela v poho,některé byly málo umrtvené,tak kňučel,ale byl statečný.Ale zarazilo mě, že mu ranky po zákroku nevydesinfikovali,ale jen přelepili gázou.Já to desinfikovala jodem až doma. Druhý den jsem našla 4 nové. Tak se bojím, že díky tomu.
Dr.mi řekla, že pokud se nějaké objeví a nebudou naplněné, tak je mám potírat JODISOLEM, že vyschnout. U ostatních se je mám pokusit vymáčknout po koupely (což samo není možné). Takže pravděpodobně se tam budeme muset vydat znova.
Tak se chci optat. Tím jodem či Betadine potíráde každý den? Já 2x za den. Ráno a večer.
Ještě mi byla doporučna mast Infectodell,ale nevím zda to mám zkusit. Nebo zda to zkusit vypíchnout jehlou, to také taky některé mamky radí... co myslíte?
Díky
Jarka

ODPOVĚDĚT
Andrea C. (AndikC) ID 51609, mimibazar.cz/andikc (18.7.2011, 8:27)
Taky jsme s nimi bojovali...Dcerce jsem zkoušela také potírat vodičkou Infetodell,tak více než poloviny jsme se zbavili...nechápu že vám to potom nedezinfikovali!Jak se seškrábnou,a nevydezinfikují,tak se jich okolo udělá třeba 5dalších!!!To říkali mojí mamce už u bráchy před 20ti lety!!!Jinak já i dcerku ukecala,když nám zbylo pár posledních,o koupeli,když byla nahřátá a rozmočená,vzala jsem pinzetu-malou špičatou a ostrou a jakoby natrhla tu kůžičku nad moluskou a pak tu"kuličku" vytáhla..teklo trochu krve,ale vydržela to,o jehle nechtěla a ni slyšet...pak samozřejmě dezinfekce Betadinem..a máme pokoj!"´tuk´tuk"...Tak držím palce ať se jich brzy zbavíte (Y)

ODPOVĚDĚT