Holky co děláte z více rajčatama a paprikama?Děláte si do mražáku do zásoby nějakou směs?Díky za rady
| martina m. (maxikM) ID 112003, mimibazar.cz/maxikm (31.7.2011, 22:02) | já dělám z rajčat čatní nebo jak se tomu říká, my máme recept od kamarádky a používáme na grilování a pod..všichni se po tom můžou utlouct. Je to vlastně taková hustá omáčka k masu a pod. v . Recept mám někde napsaný když budete mít zájem písněte do emailu...maxik44@seznam.cz
ODPOVĚDĚT |
|
| Jita R. (koblizecek) ID 56433 (31.7.2011, 16:59) | dabelske tousty
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana B. (mil4a) ID 103957 (31.7.2011, 16:25) | z rajčat dělám protlak a papriky si můžete očistěné nastrkat do sebe a zamrazit
ODPOVĚDĚT |
|
| Ilona P. (ilonas) ID 11 (31.7.2011, 15:50) | POmazánka z rajčat, paprik a sekané (mleté maso) ************************************************************** 2 kg rajčat + 2 kg papriky, 6 cobulí, 10 stroužků česneku = pomlet a přidat 1 deko. Vaří se 1 hodinu. Pak se přidá 2 kg mletého masa, vaříse další hodinu. Pak naplnit do sklenic a 3/4 hodiny sterilovat. Kdo má rád pikantní může přidat třeba feferonku, je to dobrý na chleba, topinky ...
ODPOVĚDĚT |
|
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (31.7.2011, 15:15) | Papriky si nakrájím na nudličky a dám do mrazáku, pak do rizota, guláše, špaget jako když najdete a rajčata zavařuji ve sladkokyselém nálevu
ODPOVĚDĚT |
|
| Ilona P. (ilonas) ID 11 (31.7.2011, 12:11) | Jsem dělala jednou takovou pomazánku, s mletým masem, zkusím pohledat recept po obědě
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana D. (carlucita) ID 30796, mimibazar.cz/carlucita (31.7.2011, 11:53) | lečo, nebo plněný papriky do mražáku.... z rajčat domací kečup nebo protlak...
ODPOVĚDĚT |
|
jana n. (marokoko) ID 365004 (31.7.2011, 11:51) | dělám omáčku na špagety,je v ní ještě cuketa a cibule.Dávám ji pak i na pizzu nebo na maso.
ODPOVĚDĚT |
| | Simona N. (kymous) ID 255649 (31.7.2011, 12:57) |
Dobrý odpoledne nemohla by jste mi poslat recept mi máme zase zpoustu cuket.Dělám z toho zpoustu věcí ale omáčku neznám. děkuji SIMONA
ODPOVĚDĚT |
|
| Věra F. (pupečník) ID 54068, mimibazar.cz/pupecnik (31.7.2011, 11:46) | z rajčat se dá udělat rajčatová šťáva a zavaří se, pak se to dá použít na rajskou omáčku nebo polévku a papriky třeba nakrájím na kostky do mražáku.
ODPOVĚDĚT |
|
| Michaela C. (Michuela) ID 60181, mimibazar.cz/michuela (31.7.2011, 11:45) | Já z rajčatdělám sugo, italská omajda na špageti a je to luxus buxus Papriky se u nás jí jen syrový tak s těma nevím
ODPOVĚDĚT |
| marie s. (majka320) ID 281084 (31.7.2011, 15:45) |
také si dovolím poprosit o receptík díky moc
ODPOVĚDĚT |
| | Alena D. (super mamka) ID 148780 (31.7.2011, 15:23) |
Míšo, mohla byste sem napsat receptík?
ODPOVĚDĚT |
| | | Michaela C. (Michuela) ID 60181, mimibazar.cz/michuela (31.7.2011, 16:04) |
http://www.sitalemvkuchyni.cz/cze/Recepty-z-poradu/S-T/Sugo-pomodoro Já mám ten pasírovací strojek, ale pokud nemáte, tak si rajčata nejdřív spařte, jdou krásně oloupat a pasírujte hříbkem nebo můžete i trochu mixovat, jestli vám to zachutná, tak si najdete způlsob, jak si to vaření zlehčit. Já si našla svůj způsob, protože to vařim v největším hrci co mám a tak 4x za rok, steriluju klasicky, stalo se mi že mi to chytlo i plíseň od bazalky asi po měsíci. Tak držím je to opravdu super, jo já ještě dávám na špagety s mozarelou a opečenými kousky kuřecího masa
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana M. (hanys77) ID 108846, mimibazar.cz/hanys77 (31.7.2011, 11:40) | Loni jsem nedělala a mrzí mě to. Jinak dělávám lečo jako polotovar. Nesolené, takže se dá použít na cokoliv a dochutit až podle výsledku. Jen podusím papriky, rajčata a cibuli, přidám trochu oleje a zavařuju normálně ve sklenicích v troubě. A pak dávám pod maso, nebo jen s párkem a vejcem, nebo na tom peču kuře.
ODPOVĚDĚT |
|
| Radka H. (radkaaa) ID 95559 (31.7.2011, 11:34) | rozvařím na lečo a zamrazuji.... u nás je lečo oblíbené
ODPOVĚDĚT |
|