mateřská školka ..
prosím ted v říjnu budou mému staršímu synovi 3roky chci se zeptat jsem doma jeste s mladsim tady dokonce chtějí aby měli děti trvaly pobyt tady máte s tím zkušenost? a dáváte starší syny do školky i přesto že jste s mladším doma ??
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 13 komentářů
radka P. (radule.j) ID 21095 (25.8.2011, 9:17)
Dítě potřebuje kolektiv a pokud máte možnost ho do školky dát, neváhejte. Získáte tak čas, který můžete věnovat zase jen tomu mladšímu, stejně, jako když jste měla první dítě. Vím, o čem mluvím. A co se týká nemocí, tak třeba v naší MŠ se docela hlídá doslova každý sopel, takže dcera nebyla téměř nemocná, na rozdíl od doby, kdy jsme navštěvovali jen různé herny a kroužky.

ODPOVĚDĚT
Radka Š. (rsram) ID 151855, mimibazar.cz/rsram (25.8.2011, 7:41)
nám byli 3roky v květnu a nevzali nás na 3zápisech :´(trvalý pobyt v tom ale nebyl.Jsem doma s maldším(půl roku), takže to nehrotím, holt půjde ve čtyřech (L)

ODPOVĚDĚT
Alena B. (Alka1) ID 135312, mimibazar.cz/alka1 (25.8.2011, 7:29)
(X) ve 3 letech do školky vzali,doma jsem měla 3 měsíčního (child5),ale jak začala chodit do školky,tak byla pořád nemocná,doma byla víc než ve školce,ve školce byla tak 3 dny a doma potom nemocná 14 dní,tak pořád do kolečka, +o(,chytal to od ní i (child5) ,nakonec jsem ji do školky kvůli tomu ani nedávala,teď je 3 měsíce zdravá,ale od září to zase začne :-S Tady taky upřednostňují děti pracujících rodičů,děti s trvalým pobytem zde,děti které už ve školce mají sourozence,mě dceru vzali jen proto,že se jim uvolnilo 1 místo a má ve školce sourozence.Tak byla vedená jako náhradník.

ODPOVĚDĚT
Kamila G. (Wiktorie) ID 73298, mimibazar.cz/wiktorie (24.8.2011, 23:04)
Když jsem před 2 lety chtěla dát malou ve 3 letech do školky, nevzali mi ji.odvolala jsem, že proč berou děti maminek na matřeské a pracujích ne, odvolání bylo uznáno a pár maminke si své děti musely nechat doma. Já vím, je to hrozné,ale byla jsem naštvaná, že bych si měla platit chůvu a maminka, co je doma s dalším dítětem, by měla jedno z nich ve školce. U nás mají přednost pracující maminky.Letos otevřely dokonce jedno oddělení pro děti mladší 3 let. Před lety rušili školky a teď je jich nedostatek.Pokud je místo ve školce,dejte ho tam. Naučí se samostatnosti a bude mezi dětmi. (L)

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (24.8.2011, 22:44)
Dnešní doba vede školky k tomu, že se začínají tvářit jako zařízení na hlídání dětí, a nikoli jako výchovné zařízení, kde se má dítě naučit na kolektiv a podobněm což byla kdysi dávno původní funkce školek :-( Dnes to berou všude tak, že si to dítě k nim pouze odkládáte, abyste mohgla státu odvádět daně - a můžou si to dovolit, jelikož teď je babyboom a dop školek jdou ty nejsilnější ročníky nejsilnějších ročníků. Máme tentýž problém, syn bude mít tři v říjnu, což je první důvod k tomu, ab yho nevzali do žádné školky, ani od toho října, a v říjnu se mu narodí sestřička, což je druhý důvod k tomu, aby se nezařadil do kolektivu dětí. My jsme to vyřešili tak, že jsme ho na dopoledne dali do soukromé školky, bude to stát peníze, bohužel, ale nechtěli jsme, aby byl zbytečně doma, v tomhle věku si myslím, že by dítě už mělo výt v kolektivu *-)

ODPOVĚDĚT
Jitka B. (bubli13) ID 248005 (25.8.2011, 9:41)
Dobrý den, to jste si trochu popletla ne? Školky se v minulé době stavěly proto, aby maminka mohla jít s klidným svědomím do práce (maminka je v práci a o dítě je postaráno - pohlídáno). V dneším "režimu" se moc školek nepostavilo (aspoň u nás). V dnešní době má školka vzdělávat a vychovávat. Syn má v prosinci 3 roky a do školky se nedostal, protože přednost mají starší děti (i maminek na mateřské dovolené s druhým dítětem). Vím, školka nemá posuzovat rodiče, ale děti. Ale na druhou stranu. Mé 3-leté dítě čeká pendlování mezi rodinou (kdo ho bude moct zrovna pohlídat) nebo já příjdu o práci. To je v zájmu dítěte??? Jak tohle bude působit na 3-letý mozeček? Vím, že situace je zlá, ale je to o lidech ... Dcera si se synem aspoň vytvořili hezký vztah a neměla pocit, že ji kvůli miminku odstrkujeme.

ODPOVĚDĚT
Monika F. (08tf) ID 210825 (24.8.2011, 22:43)
V HK byl trv. pobyt podmínkou a i když jsme všechny podmínky splnili a ještě jsem donesla potvrzení ze zaměstnání, tak mi malou nevzali. Paní ředitelka mi řekla, že to nevyjde ani na odvolání. Nakonec nám doporučila školku v jiné čtvrti a vyšlo to. V září dcerka nastupuje. Další podmínkou bylo, že maminka nesmí ke dni nástupu dítěte do mš pobírat rod. příspěvěk. Ale je spousta maminek, co se dostala a jsou doma, tak nevím podle čeho to pak brali. Opravdu záleží na ředitelce školky.

ODPOVĚDĚT
Věra C. (zajíček75) ID 126158, mimibazar.cz/zajicek75 (24.8.2011, 21:54)
:-$ :-$ dneska bohužel taková situace je :-( školek je málo a dětí zase hodně,školky se pozavíraly,když se přestaly rodit děti,asi zřejmě nikdo nepočítal s tím,že se budeme množit *-) a teď je nedostatek.Podmínkou pro přijetí opravdu bývá trvalý pobyt a zaměstnanost obou rodičů a pak věk dítěte(před školou mají přednost),ale záleží na ředitelce MŠ a na počtu přihlášených.Zeptejte se,třeba budete mít šanci.Někdy se stane,že někdo nenastoupí a místo se uvolní.Jinak loni jsem měla právě takový mrňousky a nebyl problém,zvládaly to dobře.U nás máme dětí tak akorát,takže se berou i maminek,co jsou na MD s mladším.Držím pěstičky (flower) (flower)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (markas) ID 196880 (24.8.2011, 21:18)
u nás naštěstí problém není |:o)malou mi vzali od září v pohodě,i přesto,že malému jsou 4měsíce (child5)jsem zato hrozně ráda,dokud jsem byla s malou sama,věnovala jsem se jí naplno,neustále jsme četli,malovali,básničky,říkanky....teď už bohužel toho času nezbývá :-Sa popravdě řečeno,někdy nemám ani sílu,ani chuť,školka jí jenom prospěje,nemluvě o zvykání si na kolektiv,půjčování hraček,dělení se.... (L)

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (LucieZ) ID 131565, mimibazar.cz/lucieze (24.8.2011, 20:56)
Asi je to různé - záleží taky na jestli je školka ve městě nebo jako u nás na vesnici. Jsem na rodičovské dovolené s 1,5 letou dcerkou, starší 4 letá dcerka šla loni poprvé do školky. Je v kolektivu ráda,těší se. Bohužel letos se do školky nedostaly všechny děti (takže trvalý pobyt asi hraje roli). (child1)

ODPOVĚDĚT
Jana S. (j.myska.j) ID 135298 (24.8.2011, 20:56)
I já dala dcerku do školky a to malému když nastupovala byly 2 měsíce.Bydlím na vesnici takže tady těch dětí s kým by si mohla hrát moc neni a ve školce si hezky pohraje,naučí něco nového (boužel i zlobit a mluvit sprostě :-( ) a já doma mám klid :-) na mladšího a můžu se mu 100 procentně věnovat až do 15,00 kdy přijde školičanda domu

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (Bekinka) ID 10565 (24.8.2011, 20:47)
No mě by spíš překvapilo, že by se našla ještě školka, pro kterou není na prvním místě trvalé bydliště.
U nás navíc pokud jste doma, starší dítě Vám do školky nevezmou vůbec. Podmínkou jsou nejlépe oba pracující rodiče. Tam, kde maminka teprve třeba bude v září, říjnu atd. nastupovat do práce, jsou děti přijaté podmínečně a rodiče předkládají na podzim nové potvrzení o zaměstnání.
Holt situace je strašná a přednost mají jiní a dle mého tedy oprávněně (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka H. (JMyska) ID 12157, mimibazar.cz/jmyska (25.8.2011, 7:11)
JJ, to je přesně ono, ale bohužel i v Praze mám kamarádku, která má chlapečka, kterému letos v září budou 4 roky, nevzali jí ho loni, přestože šla do práce a ani letos, což je podle mě katastrofa 8o|
Já mám 2 holky. Starší budou v listopadu 3 roky a mladší je 14 měsíců. I přesto, že šance na přijetí té starší je minimální, tak jsem to zkusila a příští rok zkusím zase, ale za 2 roky až budu potřebovat nastoupit do práce už budu zoufalá, jestli mi je vezmou obě naráz (zip) Navíc mladší je narozená v červnu, takže přes prázdniny stejně budou u babiček, já dovolenou hned mít nebudu a školka bude od září :^) teda DOUFÁM [A]

ODPOVĚDĚT
Dana Š. (Danulka2602) ID 110415 (24.8.2011, 21:12)
tak u nás je to přesně naopak, vůbec se nehledí na to, jestli někdo pracuje nebo ne. Prý je to diskrmininace... *-) mě dcerku nevzali, přesto že pracuji, 2 maminkám co znám, vzali jejich děti, přesto že jedna je s mladším doma a druhá ani pracovat nechce :-@ . Ještě že jsem našla školku kousek od práce a měli volno. Jinak bych o tu práci přišla :´(

ODPOVĚDĚT
Jaroslava V. (koubeska) ID 51136, mimibazar.cz/koubeska (25.8.2011, 9:02)
U nás nějak podobně :-|. Na oko na to hledí, ale.... +o( Já nastupovala do práce a malou do školky nevzali, i když půl školky bylo dětí na 4 hod., které mají matky na další mateřské... Udělala jsem pěkný brajgl, takže mi ji na oko vzali, ale že budu muset platit od září do února školkovné, s čímž jsem souhlasila, v září mi zase řekli že to nejde a školku jsem v únoru prostě neměla. Zavolala jsem si do školky na vesnici, kde pracuji a žádný problém (Y) Byli ochotní, milí a všechno šlo, i bez trvalého bydliště.

ODPOVĚDĚT
Jana W. (wichřice) ID 97823, mimibazar.cz/wichrice (24.8.2011, 20:44)
Já mám staršího syna ve školce a jsem s dcerkou doma, ale první rok mi ho nevzali, že nebylo místo.
A u nás ve Varech zavedly spádové oblasti - tzn., že dítě lze přihlásit do školky pouze v městské části, kde má trvalý pobyt.
Pokud budou mít místo, tak by ho vzít mohli - děti potřebují kolektiv, je to pro jejich dobro :-)

ODPOVĚDĚT
Jana K. (jancula) ID 32177 (24.8.2011, 20:40)
to je teď normální praxe. Pokud jste doma ještě s jedním dítětem, nemáte šanci. A pokud nemáte trvalý pobyt, tak jste také bez šance. Hold je málo školek (F)

ODPOVĚDĚT