Hruškový kompot
prosím maminky,poradíte mi nějaký odzkoušený a hlavně výborný receptík na hruškový kompot? Ještě jsem hrušky nezavařovala,tak nevím. Díky za vaše rady:-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Gabriela H. (gaha) ID 192694, mimibazar.cz/gaha (10.11.2011, 16:48)
jen bacha na tu skořici, hřebíček či badyán... sklenice, kam jsem je přihodila..po kousku... mi vždy zhnědla.. no nic jim není, jen pohledově nic moc... Příště nebudu experimentovat... jen s cukrem jsou i chuťově lepší...

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (9.11.2011, 19:20)
Urcite zavarujte tvrde plody, oloupejte supku, vykrajejte jadrince, nakrajejte na kousky, mesicky, aj. Naskladejte do umytech sklenic, dejte par kousku hrebicku 2-3-4 kusy, osladte dle chuti, zalijte vodou a zavarujte :-$

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (9.11.2011, 13:31)
Děláme hrušky s hroznovým vínem - pár kuliček, někdo dává i jedlé jeřabiny. Ale to už je pozdě. BAdyán, hřebíček, skořici ani jiné koření nedávám. Mně to s tím nechutná. Jen hrušky okrájet, rozčtvrtit, nebo na kostky, jak máte rádi, a zalít cukerným roztokem. A zavařit. Tak 15 - 20 min.

ODPOVĚDĚT
Hana L. (moin1) ID 236670, mimibazar.cz/moin1 (9.11.2011, 13:07)
Dobrý den, dělala jse letos v září z tvrdších,ty jsem loupala a teď jsem dělala i z měkčích,obojí jde skvěle .dělám vždy s přípravkem od dr.oetkera.tak přeji ať se zadaří.
H

ODPOVĚDĚT
Helena K. (hrusticka84) ID 283440, mimibazar.cz/hrusticka84 (9.11.2011, 12:54)
hruškový kompot se dělá hlavně z tvrdých plodů :-)teď už na to bude možná pozdě (C)

ODPOVĚDĚT
Veronika D. (vevercak78) ID 41249, mimibazar.cz/vevercak78 (9.11.2011, 12:59)
Helenko,ony jsou tvrdé.Je to nějaká podzimní odrůda (L)

ODPOVĚDĚT
Katka H. (mmarch2712) ID 361337 (9.11.2011, 13:08)
něděláme žádný extra nálev, jen voda, trošku cukru, trochu citronu a hlavně hřebíček, ten tomu dodá šmrnc, někdo dává ještě skořici

ODPOVĚDĚT
Zdena l. (žabada) ID 132621 (9.11.2011, 13:25)
(Y) (Y) (Y) ke hřebíčku a skořici ještě dáváme kousek pomerančové kůry

ODPOVĚDĚT
Helena K. (hrusticka84) ID 283440, mimibazar.cz/hrusticka84 (9.11.2011, 13:06)
notak to doporučuji oloupat a hned vhazovat do vody s octem ,aby vám nezhnědly...poměr cukru a vody tu někde v receptech určitě bude ....někdo přidává badyán :-$já si osobně na tuto chuť nepotrpím.... letos jsem přidávala k hruškám švestky...prý je to moc dobré [A] :^)

ODPOVĚDĚT