bolesť v krížoch
Môžte mi poradiť, často ma bolia kžíže... asi každé 2 mesiace sa mi stane,ma sekne :-( ani neviem prečo sa to stane, dávam si veľký pozor a predsa idem mi to na nervy mám obmedzený pohyb a stále beriem Dorsiflex a Surgam čo robiť ???
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Jitka D. (Jitulina11) ID 212802 (8.1.2012, 23:10)
Dornova metoda a breussova masáž jsou také dokonalé.

ODPOVĚDĚT
Renata F. (Viko) ID 233071 (8.1.2012, 9:56)
Byla jste již na vyšetření,RTG nebo třeba MG,CT ,tak Vám zjistí příčinu (F) (F) (F) A není pravda jak se tu níže píše,že cvičením vše zpravíte.Mě také nejdřív pořád nutili až jsem jim skolabovala mě nechali být a časem mi i přišli na nemoc a od té doby už mi nikdo na rehabilitace nepošle,protože mám papír zákaz cvičení a masáží apod....Ale musí Vás nejdřív vyšetřit a zjistit příčinu,u mě to trvalo skoro 4,5let než se zjistilo co mi vlastně je

ODPOVĚDĚT
Marcela V. (marvonka) ID 281848, mimibazar.cz/marvonka (7.1.2012, 21:40)
mohu jen doporučit cviky u mě v návodech. (L) nejlépe ten ve vaně po nahřátí ale i jiné a hlavně né nohu přes nohu. (N) (L) (hello)

ODPOVĚDĚT
Iveta H. (Charlesska) ID 145992, mimibazar.cz/charlesska (7.1.2012, 19:53)
Evi, taky tyhle bolesti důvěrně znám (mám vyhřezlou ploténku), když bylo nejhůř, ležela jsem v nemocnici na morfiu. Určitě si nechte udělat pořádné vyšetření - magnetickou rezonanci nebo aspoň CT, abyste věděla, kde je problém. Pak si určitě nechte napsat rehabilitace, mně nejvíc pomohlo cvičení ve vodě a individuální cvičení s terapeutkou. Nechte si předepsat bederní ortézu, to je skvělá věc, perfektně zpevní svaly kolem páteře, než je posílíte pravidelným cvičením. Jinak na ty akutní potíže kromě léků mi hodně pomohlo nahřát suchým teplem (jsou speciální polštářky, ale stačí třeba foukat fénem) a pak lehce rozmasírovat - můžete použít třeba krém proti bolesti, jako jsou Ibalgingel, Fastumgel, koňská mast apod. Mně tohle všechno moc pomáhá, už jsem cca 4 roky téměř bez bolestí (do toho dvě těhotenství a neustálé tahání staršího syna). Držím palce!

ODPOVĚDĚT
Lucie P. (puciluci) ID 107750, mimibazar.cz/puciluci (7.1.2012, 19:18)
*-)...já jsem po operaci plotének...ploténka byla roztříštěná,protože mě tak nechali příliš dlouho,trvalé postižení nervů a jeden výhřez zůstal....píšu jen protože od té doby mě nikdo nepřesvědčí,že cvičení nezabírá...na záda je nejhorší zůstat ležet...stačí úplně jednoduché cviky..kočičí hřbet,lehnout na záda-pokrčit nohy a zvedat obratel po obratlu,v leže jízda na kole,na všechny 4 a zvedat ruky a otáčet hlavu za něma...jakmile začnu cvičení flákat hned to poznám v bolestech....super je také RHB balon (Y)

ODPOVĚDĚT
Monika Ř. (milbasek) ID 235707 (7.1.2012, 18:53)
Byla jsem na tom stejně. Léky působily jen žaludeční potíže a ospalost,ale vůbec neléčily příčinu . Pomohlo cvičení - nechte se zapsat do kurzů jogy ( nejlépe předplatné na celý rok ) a nebudete znát co je bolest zad. I nynější stav lze pod odborným dohledem !! pomalu rozvičit, pomohou protahovací cviky se správným dýcháním, které oddálí od sebe obratle a bolest rychle přejde.Překvapí vás , jak velmi jednoduché cviky jsou účinnější něž hromada léků předepisovaných univerzálně všem pacientům a také rozhodně levnější !

ODPOVĚDĚT
Marcela Č. (cefanka) ID 369671 (7.1.2012, 18:23)
Evi, byla jsem na tom stejně jako Vy, tak mě to dohnalo k lékaři...výsledek sestouplá plotýnka...následovaly rehabky tzn.elektrika a plynové injekce...no hnus a bolest ještě větší a prý jestli cvičím..no nevím jak, když se ani nehnu.....několikrát jsem to podstoupila, ale pak už jsem si nenechala píchat do zad. Koupila jsem si Kosmodisk, každý den nosím ten bederní a věřte tomu, že se mohu hýbat, záda sice bolí, ale už se nestávám nehybnou...tak zkuste...prášky jsem taky nechtěla pořád brát.

ODPOVĚDĚT