veronika s. (nufins) ID 231658 (28.1.2012, 14:44) | Já ušlehám šlehačku,do toho dám 2 tvarohy,trošku cukru ,kousek oddělím přidám Granko.Tak tam vanilkový a kakaový,joguty už jiné nekupuju.Jíme zhruba 4 dny.Pak už ho dám co se nespotřebuje kočičce.
ODPOVĚDĚT |
|
| Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (27.1.2012, 21:15) | svařit litr mlíka - pokud možno z farmy nebo alespoň ne trvanlivé, zchladit na 50 stup., přilít 1 živý jogurt - takový ten pořádně hustý a půl plechovky slaz. Tatra mléka (ten jogurt není potom tak kyselý - nebo dávat nemusíte vůbec). Pořádně v hrnci promíchat a teplé se naleje do skleniček od výživy nebo třeba malých kelímků s víčkem. V létě dám dolů třeba i jahody, jinak marmeládu, nebo bez ničeho. Položím na zem deku, narovnám na to ty skleničky a deku přeložím. Nechat do rána a je to tuhé. Pak do lednice. Zkuste to klidně i z půlky dávky. Už jsem ho dlouho nedělala, ale je moc dobrý.
ODPOVĚDĚT |
|
|
| pavla zelenková (londra) ID 182997 (27.1.2012, 15:38) | Petr Havlíček v pořadu jste to co jíte mluvil o tom, že by jsme si jogurt doma něměli připravovat. Dostanou si tam při práci i škodlivé bakterie a co ho dorazilo , bylo to, že paní klidně olízla vařečku , kterou to dělala..Pro děti bych nepřipravovala vůbec........
ODPOVĚDĚT |
| | Radka H. (radkaaa) ID 95559 (27.1.2012, 16:18) |
Mám doma jogurtovač, občas připravuji domácí jogurty..... Bakterie by se tam téměř neměly dostat Z čeho taky Do každé skleničky naleju teplé mléko, dám lžičku Holandie, zavřu, zahrkám a dám do jogurtovače na 8 hodin...... jogurt je výborný a většinou do 3 dní je celá dávka pryč
ODPOVĚDĚT |
| | | Jindra D. (jinina) ID 102, mimibazar.cz/jinina (27.1.2012, 21:17) |
Já si to ještě zjednodušuji. Dám do mixéru litr mléka, do toho jeden jogurt, rozmixuju, naliju do skleniček a pak už se jen těšíme na druhý den
ODPOVĚDĚT |
| | | Blanka M. (Nibell) ID 133775, mimibazar.cz/nibell (27.1.2012, 18:40) |
to je perfektní postup. Já jsem vždy přemýšlela jak to nejlépe udělat, aby s tím bylo málo práce. Díky za radu.
ODPOVĚDĚT |
| | | lenka k. (mon-cheeris) ID 159881 (27.1.2012, 16:41) |
taky tak připravuji jogurty v jogurtovači mléko a aktivie potom si děti přidají marmeládu nebo kakao
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka M. (LenkaMateju) ID 40762 (27.1.2012, 15:28) | Já už ho teda dlouho nedělala, ale mamka mě učila, že se má mléko svařit a pak vychladit na teplotu 40 stupňů a pak do toho dát bílý jogurt s živými kulturami a je možné dát trochu cukru. Pak se to nalije do nádoby - já dávala do kameninového džbánu s víčkem a pak s tím do tepla, třeba na radiátor nebo to mamka dávala v kelímkách od ramy do sušičky na ovoce a po pár hodinách je jogurt. Jen nemám vychytané, co to ovlivňuje,ale někdy je jogurt krásně hustý, jakoby hladký a někdy spíš řídký hrudkovitý, ale dobrý je vždycky.
ODPOVĚDĚT |
|
| Miluše M. (MilaM17) ID 384420 (27.1.2012, 14:46) | Svařím mléko, přidám smetanu, 2 lžíce sušeného mléka a jeden bílý jogurt. Vše pořádně rozmíchám a rozdělím do skleniček, nechám stát v teplé vodě do zhoustnutí a je hotovo. Je to vynikající a myslím, že to vyjde i levněji. Přidáváme si do toho marmeládu, kakao nebo strouhanou čokoládu.
ODPOVĚDĚT |
| Dana P. (DanušaP) ID 238115 (27.1.2012, 15:14) |
a mléko dáváte jaké? Někde jsem četla, že z krabicového to nejde
ODPOVĚDĚT |
| | Zuzana J. (SusieJ) ID 315222 (27.1.2012, 15:19) |
ideální je pokud máte čerstvé buď z mlékomatu nebo přímo ze statku. Ale z krabicového by to mělo jít taky, hlavní je tam ten jogurt - musí mít v sobě živé kultury, já dávám Holandia
ODPOVĚDĚT |
|