Výpověd a život jde dál !?!?
Holky,kolikrát jste dostaly výpověd?Jak jste se s tím popraly?Musely jste změnit úplně obor a začínat zase od nuly?A myslíte,že platí Všechno špatné je k něčemu dobré?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Romana N. (Romana66) ID 383276 (14.2.2013, 19:22)
Vystudovala jsem SPŠ slévárenskou, dva roky jsem pracovala jako dojička v kravíně,pak mateřská, potom úklid a pak 8 let v technologické laboratoři. Následoval vyhazov z nadbytečnnosti, tak jsem se s kamarádkou opila, dost těžce jsem to nesla. Hned jsem si našla práci v automobilovém průmyslu, jako výstupní kontrola a po 9 letech jsem odešla sama, nevážili si mé práce a já si na hlavu nasr... nenechala. Dnes je to 7 let co pracuji v obchodě, práce mě baví, má to i své mouchy, ale dnes bych sama neodešla, bude mi 50 a práce široko daleko žádná. Každá práce mi něco dala, vím, že se umím přispůsobit a udržuji si své hodnoty na úrovni. Nebojím se žádné práce a i to špatné co bylo mi něco dalo. A nejhorší pro mě byl ten vyhazov, člověk si připadá jak onuce. :-$

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (verulinka) ID 16052 (upraveno 15.2.2013, 10:09)
Dobrý den Mončo. 3x jsem potratila a po 3. potratu jsem přišla do práce ve velmi špatném psychickém stavu, věřila jsem, že práce mi pomůže zapomenout a postavit se znovu na nohy.Myslela jsem, že hůř už být nemůže. Místo toho na mě čekala výpověď po skoro 6 letech, kdy si mě zaměstnavatel nemohl vynachválit, práci jsem milovala a kolektiv byl super, nebo jsem si to celé roky myslela, nicméně moji snahu o miminko braly kolegyně (svobodné, bězdětné) jako podraz, jak mi bylo řečeno.Nastoupila jsem do jiné práce v jiném oboru, o kterou jsem opět přišla po dalším potratu. Jak mi bylo řečeno,s mojí prací byl nadmíru spokojen, ale zaměstnankyně na mateřské se jim do budoucna nehodila. Můžu Vám říct, že po těchto zkušenostech jsem velmi přehodnotila životní hodnoty. Teď máme nádherné děťátko, po mateřské se nemám kam vrátit a čeká mě hledání nové práce, ale rozhodně ničeho nelituji

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (verulinka) ID 16052 (14.2.2013, 19:12)
..

ODPOVĚDĚT
Lenka T. (marektu73) ID 292507, mimibazar.cz/marektu73 (14.2.2013, 10:20)
Během 4 let jsem vystřídala 4 zaměstnání a pro mě platilo, že ty předchozí zkušenosti vedly k něčemu dobrému, nyní jsem spokojená v práci už 7. rokem. Jednou výpověď kvůli financím, pak kolegyně alkoholička, pak firma, která se mnou počítala na zkušebku, aniž by mi to řekli, ale protože jim někdo otěhotněl, hned otočili a chtěli mě zaměstnat "na dýl". Odmítla jsem pracovat pro takového křiváka, co mi při nástupu tvrdil, že smlouva na neurčito je standard a zkušebka je jen na papíře, že se mnou počítá a odešla sama jako hrdinka v poslední den zkušebky. Nic jsem neměla dojednaného a za 3 týdny jsem nastoupila a jsem maximálně šťastná a děkuji za ty zkušenosti. Jinak bych si současné práce nevážila. Držím vám palce! (hello)

ODPOVĚDĚT
Veronika Ř. (XveraX) ID 332648 (13.2.2013, 22:25)
Já dostala jednou výpověď ze dne na den poslední den zkušební lhůty, ještě den předem mi tvrdili, ať přijdu podepsat smlouvu na neurčito a druhý den mi předložili papír, že mi smlouva nebude prodloužena. Byl to šok - malé dítě, dluhy, bydlení u rodičů, každá kačka dobrá, v okrese nezaměstnanost přes 10%... Ale zázrakem jsem si našla do měsíce práci a v ní potkala svého současného přítele. Takže myslím, že všechno to bylo pro něco dobré.

ODPOVĚDĚT
Helena J. (Helcaj) ID 207586 (13.2.2013, 22:06)
Jsem třetí rokem na mateřské s druhým dítkem,která mi končí na konci ledna 2014. Dnes jsem se dozvěděla že mou práci mají v červnu letošního roku rušit, tudíž dostanu výpověď a nebudu se mít kam vrátit. Mám z toho smíšené pocity. Tak nějak jsem s tím počítala ale když to příjde skutečně tak je to divné. Utěšuji se, že jsem na mateřských nezahálela a teď končím už druhou školu. tak si říkám snad mi to k něčemu bude alespoň teda pro můj pocit, že jsem uděla co jsem mohla abych si mohla najít novou práci
,-)i když nevím jestli nejsem naivní (H)

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (13.2.2013, 22:02)
Já dostala výpověď asi 3x a dala ji sama 1x (to když jsem přecházela na "lepší" místo) a musím říct, že toho zpětně vůbec nelituji, i když jsem si v tu chvíli říkala - proč? Úplně obor jsem nezměnila, ale vždy k tomu přibylo i něco dalšího, takže i nové zkušenosti. Za sebe říkám, že všechno zlé je k něčemu dobré, člověk se prostě musí otřepat a hrdě jít dál, ukázat, že je lepší a to zejména po výpovědi. Teď budu hledat práci po mateřské, ale přemýšlím o úplně jiném směru, z mého oboru to nemá společné ani písmenko ,-)
Držte se a nevěšte hlavu, bude líp, musí (F)

ODPOVĚDĚT
renata v. (mirdasek) ID 193468, mimibazar.cz/mirdasek (13.2.2013, 21:41)
ja dostala vypověd..když jsem byla těhotna a na nemocenske...vim že je to nezakone a taky muj ex zaměstnavatel pak dostal pokutu 50000...ja ani 1,- jako odškodněni..ale v te době mi to bylo jedno těšila jsem se na mimiska a chtěla jsem ho mit zdraveho...muj problem je ted...už rok nemužu sehnat praci..na ranni směny je dobre tak akorat telefonistka...to jsem dělala minuly rok u citi banky...nebylo to finačně špatne...ale ten teror v tom telefoně..byl šileny...musela jsem skončit sama od sebe..

ODPOVĚDĚT
Pavel L. (162416) ID 309776, mimibazar.cz/162416 (13.2.2013, 21:40)
sama teď řeším něco podobného, rozhodla jsem se sama skončit a hledat něco jiného, práce sice prima, ale kolektiv žádný, pracovní atmosféra více než dusivá, ......, raději nic než skončit po 3 letech na psychiatrii, držím všem, co v této době řeší co a jak, aby bylo líp!!

ODPOVĚDĚT
Lenka V. (paví očko) ID 241949, mimibazar.cz/paviocko (13.2.2013, 22:06)
prý je vědecky dokázané, že je buď dobrá práce ale mizerný kolektiv, nebo práce mizerně placená, ale kolektiv výborný (pst)
A také, že má člověk po 5 letech pozměnit práci (buď novou, nebo jiné místo v práci, nebo jiné, další úkoly...), protože to je prý krizovka pro mozek, který začíná pracovat automaticky a přechází do klidového režimu....

ODPOVĚDĚT
Hana P. (Kobliha21) ID 376852 (13.2.2013, 23:25)
tak u mně to začíná už po dvou letech, práce mě prostě přestane bavit, chodím otrávená, ta práce mi taky vůbec nejde od ruky, no jsem zvědavá po mateřský, to hned tak něco asi nenajdu :-(

ODPOVĚDĚT
Vladimíra N. (wladka) ID 140634 (13.2.2013, 21:34)
loni 2x předtím nikdy. takže se s tím nějak nedokážu srovnat. nevím, co budu dělat, vlastně nic neumím a peníze chybí. neumím si představit, že v 41 budu někde začínat od nuly.

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (Salinka) ID 22649, mimibazar.cz/lenkasalamonova (13.2.2013, 21:24)
Já sice výpověď nedostala, ale zrovna tento týden jsem řekal ZL že chci skončit. Někdo na mně kouká, co jako chci, pač dělám práci která mně baví, plat je dostačující, ale.....jeden týden v měsíci, jsem 12-16 hod denně v práci, včetně víkendu....takže týden jsem úplně mimo...dlouho jsem rozmýšlela zda to prostě vzdát, nevím zda jsem udělala dobře, to ukáče čas...ale nechci se každý měsíc hroutit a padat na hubu...chci se věnovat rodině....mám 3 a 7 leté dítko....nejhorší na tom je, že práce není, manžel směnuje, nemám hlídání, takže najít něco bude umění, ale doufám že to bude klidnější a opravdu doufám že vše zlé je k něčemu dobré....ačkoliv se to třeba nebude zdát, ale něco na tom bude.....snad :-)

ODPOVĚDĚT