čím vyčistit fleky z koženkové kabelky
nemáte zkušenost? mám bílou kabelku paul frank, koženka, a nošením se mi na ní ze softshelové bundy udělaly fialové šmouhy, čím zkusit vyčistit? zkoušela jsem dětské ubrousky, tím nejhorší pustilo, ale zůstaly takové tmavší šmouhy. Děkuji za rady
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Radka N. (Hadunka) ID 241817, mimibazar.cz/hadunka (9.6.2013, 13:06)
Ahoj, mám takovou radu - sama jsem vyzkoušela na starorůžové kabelce od Espritu. zkoušela jsem čistící pěnu (jde to rovněž, prodává se v prodejnách s obuví - je to na kůži, koženku a jiné povrchy), ale já zkusila daleko levnější a účinnější metodu. Čistící tekutý prášek Real (stojí asi necelých 40 korun) - může se použít asi jakýkoliv čistící prášek (ne se savem), vzala jsem houbičku na nádobí, namočila v teplé vodě, na kabelku jsem dala dostatečné množství tekutého prášku a dost vlhkou houbičkou jsem kabelku začala otírat. Špína pustila úplně. Pak jsem houbičku vypláchla ve vodě a mokrou ji několikrát otřela a pak suchou utěrkou vytřela kabelku do sucha. Dala pro jistotu na stojan na prádlo dokonale osušit. Účinné, levné.

ODPOVĚDĚT
Ivana M. (Ankavi) ID 56515 (7.3.2012, 18:23)
Já jsem koženkovou kabelku normálně vyprala a podobné fleky/šmouhy (od džínů) zmizely. Ale asi ne každá kabelka to vydrží... *-) :-$ Ta moje ale super, pustilo to a byla jako nová :-)

ODPOVĚDĚT