holky, jak děláte brambory? My je známe jako vařené s máslem, vařené na paprice, brkaše, šťouchané, knedlíky, americké v troubě, smažené jako krokety a hranolky....díky za další tipy.
| Veronika H. (veronininka) ID 190912 (1.9.2012, 21:39) | Jéžiš, moje děti je milují zapečené na smetaně s kořením a sýrem Pak dělám bramborové placky, bramboráky, brambůrky, šťouchané s pažitkou a libečkem a třeba smahlou slaninku.
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka Patřičná (Pat74) ID 10106, mimibazar.cz/pat74 (1.9.2012, 19:14) | Brambory ve slupce syrové na kolečka na plech do trouby. Přidat máslo a namačkaný česnek. Nechat upéct a pak osolit. . Nebo bramborové placky. uvařit brambory ve slupce,oloupat,nechat vychladnout,nastrouhat na jemno,osolit,vajíčko,hr.mouka,kmín a udělat těsto a z toho placičky a osmažit na oleji na pánvi. . Lenka
ODPOVĚDĚT |
|
| Anna V. (vset.anna) ID 333727 (1.9.2012, 17:07) | Téda, no já kolik lákavých receptů díky holky
ODPOVĚDĚT |
|
|
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (1.9.2012, 16:18) | My si často děláme křápance, stačí malý průměr, ale určitě tenké, krásně propečené, křupavé.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka S. (HedvikaSibyla) ID 354461, mimibazar.cz/hedvikasibyla (1.9.2012, 15:39) | Tip na ohřívané brambory, které fakt nesnáším. Posypat sušenou bazalkou, omastit kouskem másla Je to mňamka, naučil mě to náš kuchař, když jsme vlastnili restauraci.
ODPOVĚDĚT |
|
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (1.9.2012, 15:15) | Já dělám bramborovou kaši (přidávám mrkev a potom hooodně pažitky, nebo zelenou cibulku, máslo, smetana) vařené s máslem, pečené v troubě (půlky brambor ve slupce upeču, pak promíchám s máslem a osolím-výborné, bramboráky, chlupaté knedle, bramborové placky, lokše, a hlavně strapačky, ty u nás jedou-i několikrát týdně
ODPOVĚDĚT |
|
|
nikola J. (jedlicka77) ID 105971 (1.9.2012, 14:24) | chlupaté knedlíky, brambory pečené s masem a zeleninou na jednom plechu v troubě, pečáky - nakrájet na hranolky, na plech, trochu sádla, kmín, mletá paprika, sůl
ODPOVĚDĚT |
|
|
RENATA 104 P. (Renata 104) ID 158575 (1.9.2012, 14:06) | Tak jen koukám, co ještě neznám. Super recepty!
ODPOVĚDĚT |
|
| Renata Š. (Nikita03) ID 27377 (1.9.2012, 14:06) | U nás máme nejraději uvařené brambory s petrželkou. Do scezených uvařených brambor, ještě horkých přidat máslo, nechat rozpustit a pak zasypat nasekanou petrželkou (dávám větší množství), přiklopit pokličku a několikrát s nimi zahrkat do všech stran. Je to fakt výborné i samotné!
ODPOVĚDĚT |
|
Marie S. (sesemka) ID 278823 (1.9.2012, 13:57) | právě jsem dnes přidala br. salát za tepla, je výýýborný, pak br. placičky k masu, nebo klasické bramborové těsto a tím obaluji maso a pomáááálu smažím, brambory s máslem a muškát. oříškem, bramborové plátky pečené na plotně a hozené do sádla a posolené, pak okapat to sádlo - dobré, ale tučné, pak se dělá slovenské jídlo : uvařené brambory se smíchají s vařenými těstovinami, přidá se sůl, paprika, špek nebo slanina a k tomu třeba zelí , bramborové šišky, bramborové noky (má tady v receptech nick: bubalka - jsou výborné),
ODPOVĚDĚT |
|
| Šárka P. (Ssara) ID 203308, mimibazar.cz/ssara (1.9.2012, 13:55) | Vzhledem k (ne)kvalite anglickych brambor na klasickou varenou prilohu, je casto delam jen pecene v troube. Vetsi bramboru date do trouby -min. na 30 minut, spis ale 45 na 200 stupnu, na taliri si ji rozkrojim, dam platecek praveho masla a platek syru na kazdou pulku. Jako priloha jakemukoliv masu i rybe je to vyborne
ODPOVĚDĚT |
|
| Veronika Ř. (Babulka1) ID 78394, mimibazar.cz/babulka1 (1.9.2012, 13:52) | Já ráda dělám čas od času smetanové(nakrájené na plátky narovnám do pekáčku a osolím a poliju smetanou a dám zapéct, někdy k nim dám ještě nastrouhaný sýr. Pak milujeme švestkové knedlíky z bramborového těsta,nebo si udělám bylinkové máslo a nakrájené brambory takto peču s rozehřátým bylinkovým máslem, na česneku a k tomu vychlazené mlíko
ODPOVĚDĚT |
|