Odbornice na pekárny-kdy vyndat hnětače?
Koupila jsem pek.z LIDLU,v návodu je napsáno-vyndat hnětače před pečením.Udělala jsem po veškerém kynutí.Ale někde píšou už po 2.kynutí(následuje 3.)Co je lepší?Před posledním kynutím?Aby se tam už na něj nesahalo?Chleba byl dobrý a nadýchaný i tak..
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 17 komentářů
Dagmar Š. (šimi) ID 1645, mimibazar.cz/simidag (11.9.2012, 22:02)
Mám jinou pekárnu, ale háky vyndavám před posledním kynutím. Když myju tu formu, výstupky na háky máznu olejem, nestane se mi že by nešly sundat a i do toho chleba se pak tolik nezapečou (F)

ODPOVĚDĚT
Irena L. (IruBaru) ID 306180, mimibazar.cz/irubaru (11.9.2012, 21:38)
Ten vyndavač na hnětače-takový drát s očkem je právě na vyndání těch hnětačů po upečení těsta ne? Udělala jsem při prvním chlebu, hnětače byly zapečené a tím drátem jsem je vyndala. Ale díry jak do vrat... *-)a při krájení pak je logicky vidět, že chleba není bez dírek... :-p Je porušený tvar na těch místech vpichu..Ze spodu jsou vidět větší krátery-z důvodu těch vrtulí.Jak se tahají ven(byly zapečeny v těstě) *-)Je pravda,že před posl.kynutím není těsto tak objemné *-)půjdou vyndat lépe.Udělám příště.A zkusím pomastit ještě ty tyčky při vyndání :-p

ODPOVĚDĚT
Lenka Š. (elcha) ID 97169 (11.9.2012, 21:13)
Mám taky z LIDLU, v návodu na str. 68 je napsáno:
"Tip: Vyjmete-li hnětací háky po posledním hnětení nebude chléb při vyjmutí z pečící formy potrhaný."
na str. 67 je "Upozornění: Během fáze kynutí nebo pečení neotevírejte víko přístroje. Chléb se může zbortit."

ODPOVĚDĚT
Rita F. (RitaF) ID 205239 (11.9.2012, 20:52)
program 6 (těsto),po skončení nadzvednu těsto, vyndám háky a pustím program 12 (pečení na 1.30min . Chleba je vždycky dobrý a nadýchaný.

ODPOVĚDĚT
Lucie U. (Lucissia) ID 238884 (11.9.2012, 20:38)
Mám taky Lidlovskou a máme k tomu přímo vyndavač na háky, Když jsem tam ty háky nechala, nikdy nešly vyklopit, takže vždy vyndavám před druhým kynutím, a mám naprosto krásný chleba (Y)

ODPOVĚDĚT
Eva L. (eva567) ID 296603, mimibazar.cz/eva567 (11.9.2012, 20:33)
Taky nechávám metly při pečení a ještě se mi nestalo,že nešly vytáhnout.... (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Markéta D. (mardolinka) ID 41130, mimibazar.cz/mardolinka (11.9.2012, 19:56)
určitě po druhém,když to uděláte až po třetím,tak těsto spadne a už tak nenakyne

ODPOVĚDĚT
Renata F. (Viko) ID 233071 (11.9.2012, 19:22)
Já ty metly nechávám,jen je pomažte třeba kouskem másla půjde to po upečení ven skoro samo (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (Chana) ID 45801, mimibazar.cz/chana (11.9.2012, 18:00)
mám taky lidlovskou a vyndavám je před posledním kynutím. Pekárna tam párkrát naposled zahněte a pak je vyndám. Chleba je vždycky dobrý, nadýchaný.

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (11.9.2012, 17:36)
Nechávám tam, nikdy mě nenapadlo je vyndat, páč jsem se bála, co by to těsto udělalo s tím místem po hnětači. Sní se všechno s dírou, ať je jakákoli. Na dizajn |:o) si až tak nepotrpíme asi (D)

ODPOVĚDĚT
Katka M. (nereida) ID 338916 (11.9.2012, 17:24)
Já je vytahuji po druhém hnětení.Hned na to začne těsto v pekárně kynout,to už do pekárny nelezu ,-)Když háky vytahuji,tak si ruce posypu moukou nebo navlhčm vodou.Těsto se mi na ruce nelepí.Když jsem dříve nechávala hnětače v chlebu tak jsem ho nemohla vyklopit :-| (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Pavla J. (bukos) ID 42911 (11.9.2012, 17:22)
Nemám teda tuhle pekárnu, ale dělám to tak, že po posledním míchání před kynutím nadzvednu těsto, vyndám háky a nechám vykynout...po upečení nechávám cca 10 minut vyndanou nádobu a pak až vyklopím...trochu zatočím spodní vrtulkou pod nádobou a jde to v pohodě. |:o) |:o)

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (11.9.2012, 17:05)
Nevyndávám................. páč, pak mi chleba nepřipadal tak nadýchaný, když se sahá do kynutí +o(

ODPOVĚDĚT
Eva L. (eva567) ID 296603, mimibazar.cz/eva567 (11.9.2012, 20:34)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Irena L. (IruBaru) ID 306180, mimibazar.cz/irubaru (11.9.2012, 16:58)
Já u prvního chleba nevyndala a byly docela velké díry ze spodu. Ale je pravda, že šel lépe vyklopit. Nyní jsem vyndala, těsto bylo dost lepivé (N) a fakt jsem se tam s tím matlala :-@ než jsem je vyndala...těsto znovu hezky uplácala do oválku, srovnala v nádobě. A chleba je pěkný...ALE-opravdu šlo špatně vyklopit, protože ty tyčky (od hnětačů) byly obalené těstem a dost to bylo na něm napečeno...takže jsem o prkénko dost tloukla a tlakem vyklápěla... *-) U mazance se mi to nestalo-těsto bylo lehčí,nadejchané,krásně celé šlo vyndat,hnětače jsem vyndala a vyklopení také supr...Pekla jsem ze směsi z Lidlu.Ingredience přesně. :-p

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (Katulik007) ID 98130, mimibazar.cz/katulik007 (11.9.2012, 16:58)
Já když ho mám pro někoho, tak vyndavám háky hned po pořádném prohnětení těsta - jakmile začne kynout a já do něj sahnu, tak spadne a už není tak dobrý (F)
Když peču pro nás, tak háky nevyndavám.

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (11.9.2012, 16:39)
Tak u mojí pekárny bylo buď strčit ruku do těsta a vyndat před pečením, nebo po upečení hnětače vykrojit. Já teda volím druhou možnost, protože když tam hnětače nenechám, tak chleba nejde vyklopit. A na chlebové směsi ze které peču je také psáno po upečení hnětače odstranit. (F)

ODPOVĚDĚT
Dana Sabelová (Byznysmamka) ID 181590, mimibazar.cz/byznysmamka (11.9.2012, 16:28)
není to myšleno vyndat hnětače, když chleba nebudete péct přímo v pekárně, ale v troubě? ,-) jinak se to peče i s hnětačema ... v pekárně (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana E. (checita) ID 437647 (11.9.2012, 16:39)
Taky jsem si ji koupila a fakt to tam takhle píšou, že to lze i před pečením, ale přijde mi zbytečný vyndat těsto, vyndat háky, vrátit těsto....Už jsem v ní pekla párkrát a vždycky i s hákama. Jdou vyndat jedna báseň (Y)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (11.9.2012, 16:40)
Nemusíte vyndávat a vracet těsto, můžete do něho sáhnout a hnětače vyndat ,-) já je tam taky nechávám, protože jinak mi nešel chleba vyklopit *-)viz co píšu výše... (hello)

ODPOVĚDĚT
Jana E. (checita) ID 437647 (11.9.2012, 16:56)
Aha, tak to mě nenapadlo :-D :-D :-D. No, i tak je to divná procedura ,-)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (11.9.2012, 16:57)
,-) On se ten chleba pak na ty hroty připeče a fakt nejde ven...nechávám ty metly tam :-)

ODPOVĚDĚT
Lada Z. (Zlatenka) ID 18175 (11.9.2012, 20:44)
Když po upečení těma hrotama ze spoda z venku zatočíte tak se to odlepí a jde vyklopit dobře.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno