Co rádi připravujete z celeru?
Děkuji za každý tip
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 24 komentářů
Pavla S. (strejcinka) ID 90716 (1.11.2012, 16:09)
My milujeme celerové "škvarečky" na halušky. Celer nakrájet na malinké kostičky a pak ho osmažit dozlatova a křupava.

ODPOVĚDĚT
Bronislava Z. (bronka) ID 25435, mimibazar.cz/bronka (31.10.2012, 13:49)
psalo se tu o celerovém salátu,měla jsem dneska na oběd,já ho ale nakrájím na kostičky i mrkev a společně s cibulí na proužky povařím v osolené vodě pak nechám vychladnout a smíchám s okurkem,vajíčkem,hráškem,sojovou majonézu a dochutitvýborný uplně jako br.salát a nepoznáte že je tam celer ,-)

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (30.10.2012, 20:01)
nevím,jestli to už někdo nepsal, ale najemno strouhaný s jablkem -výborné! Jen tak, bez ničeho (Y)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (30.10.2012, 17:45)
výborné je celerové pyré. Na troše dobrého tuku nechat kostky celeru zkaramelizovat (tedy nechat vzniknout hnědé plošky). Zalít mlékem tak, aby všechno bylo ponořené, osolit přidat trošku muškátového oříšku. Uvařit do měkka, rozmixovat a přidat do toho máslo. Případně se to dá smíchat s bramborovou kaší, pokud se někdo bojí samotného celeru.

Moc dobrý je i salát - uvařit plátky celeru v kyselém nálevu s bobkovým listem, pepřem a novým koření, přidat k tomu dobrý olej a nechat tak 3-4 dny rozležet

Je výborný i pečený, nakrájený na silnější plátky, případně ve směsi další zeleninou jako je řepa, mrkev, cibule, dýně a vůbec - všechno to trochu osolit, opepřit, potřít olejem s česnekem a případně přidat bylinku typu rozmarýn, tymián, estragon či šalvěj a upéct do zlatohněda.

ODPOVĚDĚT
Ludmila K. (tyrkysový kamínek) ID 182593, mimibazar.cz/tyrkysovykaminek (30.10.2012, 14:15)
Děvčata děkuji za inspiraci.Dělam ho jen v trojobalu, ale hned dneska vyzkouším ty hranolky.
Jedno ale vím, že je celer moooooooooooooooc zdraví.

ODPOVĚDĚT
Eva L. (eva567) ID 296603, mimibazar.cz/eva567 (30.10.2012, 14:11)
Peťko já dělám pomazánku rychlovku celér,mrkev nastrouhám,přidám česnek,osolím podle chuti a přidám jogurt+majonézu... (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (bilu) ID 61150 (30.10.2012, 13:54)
nakrájet na hranolky a upect v troubě jako klasické hranolky (Y) (Y) celerová pomazánka je taky chutná ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Peťulík79) ID 90065 (30.10.2012, 13:45)
Já miluju rybu (napřr. file) na celeru. Na másle zpěníme na drobné kostky nakrájený celer, přidáme osolené a v paprice obalené file. Opečeme po obou stranách, potom podlejeme trochou vody a dusíme asi 10 minut. Já bych to jedla i bez přílohy snad každý den. ,-)

ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (30.10.2012, 13:25)
Děláme vše, co je níže uvedeno a navíc celerovou omáčku - většinou s knedlíkem. Jsme vegetariáni, takže bez masa - na oleji zpěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhaný celer, chvíli podusíme, přidáme zeleninový vývar a smetanu na zahuštění, je-li moc řídké, zahustí se klasicky jíškou nebo alternativně třeba kukuřičnou strouhankou apod. Je moc dobrá!

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (LHL) ID 323072 (30.10.2012, 13:17)
Dnes jsme měli v závodce k obědu mmj celerový salát. Fantastický. Celerová chuť nebyla vůbec znát, byl moc dobrý. V osolené vodě povařený celer nahrubo nastrouhat, přidat cibuli na drobno, osolit,opepřit, trochu majonezy. Mňam. :-$

ODPOVĚDĚT
Hana G. (hankaa3) ID 67416, mimibazar.cz/hankaa3 (upraveno 30.10.2012, 12:16)
Polevku, trojobal a pomazanku. Dobra pomazanka je cockova s celerem. Uvarena namackana cocka, najemno nastrouhany celer a co dum dal.
Polevku delam jednoduchou, jen nastrouham celer na hrubem struhadle a uvarim ve vode a zahustim, osolim, max. pepr. Ani neni poznat, ze to je celer, chutna manzelovi, kteremu se z pojmu celer zatoci pred ocima. Ptal se, co to je. Stejne delam kedlubnovou.

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (LHL) ID 323072 (30.10.2012, 13:14)
"kedlubnovou" ,-)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (30.10.2012, 11:32)
já ho miluju smažený, plátky (syrové) pokapu citronem, osolím a obalím jako řízek , po vysmažení ještě dám plátky másla a dám do trouby dojít a můžu se ujíst (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Pavlína D. (PavlusaD) ID 147875 (30.10.2012, 11:24)
také dělám ráda celerové hranolky,jak je udělám jen se po nich zapráší i 3,5 letému synovy chutnají (pl) (flower) (hello)

ODPOVĚDĚT
Alena K. (YILAN) ID 279703 (30.10.2012, 12:33)
dela i moje mama, smazi je ve fritaku a prebytecny tuk vysusuje ubrouskem :-$ ja jsem jeste nemela odvahu vyzkouset, ale moje (X) je miluje

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katuv) ID 343987 (30.10.2012, 11:39)
Zkoušela jste je v troubě? Nechce se mi je dělat na oleji. Děkuji.

ODPOVĚDĚT
Pavlína D. (PavlusaD) ID 147875 (30.10.2012, 11:52)
ne v troubě jsem nezkoušela,ale dala sem na pánev pol.lžici oliv.oleje a byly dobré (Y) ,ale já si je malinko předvařím v parním hrnci a pak dám pect na pánev (L),ale to samozřejmě nemusíte záleží na vás

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katuv) ID 343987 (30.10.2012, 11:52)
Děkuji (F)

ODPOVĚDĚT
Jiřina Z. (jirinazlama83) ID 452183 (30.10.2012, 11:20)
Dobrý den, letos jsme začali chodit s přítelem na farmářské trhy k Futuru. Po každé koupíme i čerstvý celer. Je výborný. Polévka s ním je úplně o něčem jiném. Je plný chuti. Ráda vyzkouším i recepty na pomazánku. :-)

ODPOVĚDĚT
JANA D. (JADOL) ID 80130, mimibazar.cz/jadol (30.10.2012, 11:11)
celerové hranolky (zajic) celer na proužky a osmažit na troše olivového oleje, osolit nebo trochu vegety (Y)

ODPOVĚDĚT
MARTINA H. (Appletka) ID 17764, mimibazar.cz/appletka (30.10.2012, 11:07)
Ta pomazánka alá humr je boží - trošku povařit kousek celeru společně s mrkví (uvařit na zkus), pak nastrouhat na jemném struhadle, přidat pepř, sůl a majonézu.
Ráda na celeru peču kuře, přidávám ho do polévky.

ODPOVĚDĚT
Michaela Č. (Čutice) ID 228043, mimibazar.cz/cutice (30.10.2012, 10:58)
Uvařím v osolené vodě do měkka, vyndám, vidličkou namačkám přidám kousek másla a to je bašta :-))

ODPOVĚDĚT
Veronika Ř. (XveraX) ID 332648 (30.10.2012, 10:54)
Pomazánka - syrový celer, mrkev, oloupaná jablka najemno nastrouhat, osolit, přidat majolku nebo tatarku. Je vynikající, mám ji moc ráda, i když celer jinak nemusím. Lze tam přidat natvrdo uvařené vajííčko, salám nadrobno, sýr, okurek, cibulka, prostě co máte doma.

ODPOVĚDĚT
Martina M. (Etoile) ID 8070, mimibazar.cz/Etoile (30.10.2012, 10:50)
taky pomazánku, ale nevařím ho, rovnou za syrova najemnou nastouhám, přidám trochu majolky, zakysané smetany, sůl, pepř a citronovou šťávu - luxus, říkali jsme tomu dří nepravá humrová pomazánka, vůbec nevíte, že jíte celer :-) Jinak pak jenom pod maso - třeba jen an celeru, slanině, červeném víne a divokém koření peču králíka, mňamka :-)

ODPOVĚDĚT
jana b. (maršmeloun) ID 406290 (30.10.2012, 10:47)
Peto,u nás velmi oblíbená pomazánka,oloupat,nakrájet,uvařit v hodně osolené vodě,nastrouhat najemno,přidat najemno nasekanou cibulku,majolku,sůl,bílý pepř,mažem na celozrné pečivo a několikrát se stalo,že navštěva ani nepoznala zčeho pomazánka je.

ODPOVĚDĚT
Celkem: 24 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>