| Jana Š. (kvítko71) ID 209868 (8.11.2012, 8:51) |
husu pořádně omyju osuším, vevnitř řádně osolím vložím 1 jablko, pak nahoře už méně osolím, posypu kmínkem (v případě kachny ještě dám majoránku) vložím do skleněného pekáčku a zakryji vrchním dílem - ničím nepodlévám!!! rošt v troubě dám úplně dolů a troubu nastavím na nejmenší oheň - peču cca 2 - 3hod. podle velikosti husy. Nemusíte obracet, podlévat sama se upeče a má krásně vypečenou kůrčičku. K huse dělám červené dušené zelí viz. moje recepty a bramborový knedlík, který si chystám sama. Den předem uvařené brambory ve slupce, oloupu, nastrouhám na jemném struhadle, posolím, dám jedno vejce, a polohr. mouku dle potřeby, tak aby se těsto nelepilo. udělám dvě šišky, které hodím do vařící osolené vody a až vyplavou vytáhnu. nechám vychladit a poté podávám. U nás úžasná mňamka.
ODPOVĚDĚT |
| | Pavla K. (kpavlinka) ID 162280, mimibazar.cz/kpavlinka (8.11.2012, 8:57) |
Jeeee Jani, dekuju za supeeer a vycerpavajici receptik, krasne jste mi to napsala, vysvetlila a uz ted se mi sbihaji sliny, urcite k vam kouknu minimalne na ten knedlicek... Jeste se zeptam, z te kachny ta chut jablicka je citit nebo ne a spis tomu da jen tu stavnatost??
ODPOVĚDĚT |
| | | Jana Š. (kvítko71) ID 209868 (8.11.2012, 10:13) |
ta kachna nebo husa není nijak sladká z toho nemusíte mít strach, jen to jablíčko spíše změkne a nasaje chuť te šťávičky, která se vyprodukuje během pečení a to je spíš taková mňamka - my to jablíčko sníme zvlášť. Jestli máte strach tak ho tam dávat nemusíte, ale vyplní to ten hrudník, že se vám kachna nebo husa nezbortí atd. Vyzkoušejte a jak říkám není to nic těžkého, opravdu strčíte do trouby a to se samo peče a krásně vám to provoní byt, tím že se to peče tak pomalu. No ve svých receptech mám to zelíčko, já ho nezahušťuji, ale když na tom budete trvat tak klidně můžete u nás se moc bílá mouka nepoužívá a když není třeba tak opravdu zbytečně ji do jídel nedávám. Držím palce ať se Vám podaří a přeji krásnou sv. Martinskou neděli.
ODPOVĚDĚT |