linecké cukroví
prosím máte někdo recept na dobré linecké cukroví?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Paulína F. (ocicko26) ID 228409 (15.11.2012, 21:08)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=98253&user=228409

tyhle dělám 20let, a nedopustím na ně... (Y) :-) :-) :-) :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina H. (honina) ID 142288, mimibazar.cz/honina (15.11.2012, 17:32)
Také dělám 3:2:1

ODPOVĚDĚT
Jana Š. (Janyse) ID 206386, mimibazar.cz/janyse (15.11.2012, 16:47)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=120699 dělám už jen toto (Y)

ODPOVĚDĚT
věra Z. (VEZA) ID 284159 (16.11.2012, 12:25)
taky dělám je n tyto a všem moc chutnají.

ODPOVĚDĚT
Daniela T. (dancaticha) ID 237518, mimibazar.cz/dancaticha (15.11.2012, 16:13)
dělám už 3. rokem toto a je výborné (zajic) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=97747

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (itinka007) ID 142671 (15.11.2012, 13:26)
tady mám recept od kamarádky a vynikajíci, linecké je křehoučké..:
500g hladka mouka, 170g cukr moucka, 300g maslo (tuk), 2 zloutky, citronová kůra.(můžete přidat i trošku citronové štávy nebo citronového aroma). těsto nechte chvilku odležet v lednici.
je moooooc dobre... (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra I. (Šamšulka) ID 10582, mimibazar.cz/USamsulky (15.11.2012, 13:07)
Dobrý den, mám recept zděděný po naší známé naší babičky, která byla kuchařkou a pekla na svatby. Linecké je křehoučké, voňavé, má krásnou nažloutlou barvu. Kdo ochutnal, každému "jelo", dělám z něj i košíčky, které plním pudinkovým krémem a zdobím ovocem.
300 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 200 g tuku (nám se nejlépe dělá se Stellou, obsahuje více syrovátky než Hera), 2 žloutky, vanilkový cukr
Vypracované těsto dát odležet do chladu, zatuhne, pak podsypávat hladkou moukou, rozvalovat na cca 0,5 cm, formičku taky ťuknout do mouky, příp. podebírat příbor. nožem, tvary péct na vymazaném plechu dorůžova (já asi na 180°C) - je to za chvíli.

Ještě mám recept na citronové linecké - to je mé nejoblíbenější!!! Sice je lepivější těsto, ale ta chuť... (K):
150g hladké mouky, 100g Solamylu, 140g másla, 90g moučkového cukru, 1 žloutek, šťáva + kůra z 1/2 citronu. Vychlazené t

ODPOVĚDĚT
Petra I. (Šamšulka) ID 10582, mimibazar.cz/USamsulky (15.11.2012, 13:10)
Vychlazené těsto podsypávám Solamylem a i vykrajovačku do něj vždycky nejdřív ťuknu, aby se to dobře vyklápělo. ´Dělám jiné tvary než na klasické linecké, dám na vymazaný plech, potřu bílkem, upečené spojím zavařeninou, klasika pocukruju moučák+vanilkový... Jsou lehoučké, křehoučké a nejsou tak sladké jako klasické (Y) (Y) (Y)
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4175072

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (15.11.2012, 12:56)
jo, jo, stará klasika. Doma jsem pořád slyšela 3-2-1.

Nedávno jsem to zaslechla i v nějakém televizním vaření.

ODPOVĚDĚT
Eva R. (ledovabroskev) ID 200039, mimibazar.cz/ledovabroskev (15.11.2012, 12:49)
Úplně nejlepší linecké
21 dkg hladké mouky
14 dkg másla
7 dkg mletého cukru
2 žloutky
vanilkový cukr a citronová kůra
chvíli nechat odležet
super recept je po babičce, můžete dělat i větší dávku, důležité je dodržet poměr 3-2-1

ODPOVĚDĚT
Katka V. (klikokatka) ID 281882 (15.11.2012, 20:12)
Za nás taky tenhle poměr, je opravdu bezkonkurenční! A naše babička říkávala, že než se bude zadělávat, vyvětrat, aby se těsto nerozhřívalo a zadělat hodně hodně rychle (Y) Říkávala - neňahňej to :-D A bylo to (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (janča1) ID 30420, mimibazar.cz/janca75 (15.11.2012, 13:50)
stejný recept mám i já po své babičce a je bezkonkurenční (Y)

ODPOVĚDĚT
Saša T. (Lexi) ID 7024, mimibazar.cz/lexi (15.11.2012, 13:34)
Prosím, jak tomu mám rozumnět poměr 3-2-1? [A] děkuji za objasnění (L)

ODPOVĚDĚT
Eva R. (ledovabroskev) ID 200039, mimibazar.cz/ledovabroskev (15.11.2012, 13:42)
3 díly mouky - 2 díly másla - 1 díly cukru

ODPOVĚDĚT
Michaela C. (szilvova) ID 280653 (15.11.2012, 12:53)
Potvrzuji tento recept, taky ho mám po babičce ,-)

ODPOVĚDĚT
Pavla H. (lonewolf) ID 42697, mimibazar.cz/lonewolf (15.11.2012, 13:46)
Taky dědictví po babičce a je fakt supr |:o) |:o)

ODPOVĚDĚT
Věra H. (veraha) ID 76061, mimibazar.cz/veraha (15.11.2012, 13:59)
Tento recept mám od loňska, nejlepší, jaké jsem kdy jedla. Letos budu taky dělat. jen je to prý hodně lepivé.

ODPOVĚDĚT
Pavla H. (lonewolf) ID 42697, mimibazar.cz/lonewolf (15.11.2012, 14:01)
Dělám těsto dopředu,nechám v lednici a vyndavám po částech,jde to dobře

ODPOVĚDĚT
Věra H. (veraha) ID 76061, mimibazar.cz/veraha (15.11.2012, 20:55)
Tak díky za tip, budu to tak tedy dělat taky (F)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno