|
|
 | věra Z. (VEZA) ID 284159 (16.11.2012, 12:25) |
taky dělám je n tyto a všem moc chutnají.
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
|
 | Lucie B. (itinka007) ID 142671 (15.11.2012, 13:26) | tady mám recept od kamarádky a vynikajíci, linecké je křehoučké..: 500g hladka mouka, 170g cukr moucka, 300g maslo (tuk), 2 zloutky, citronová kůra.(můžete přidat i trošku citronové štávy nebo citronového aroma). těsto nechte chvilku odležet v lednici. je moooooc dobre... 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
Petra I. (Šamšulka) ID 10582, mimibazar.cz/USamsulky (15.11.2012, 13:07) | Dobrý den, mám recept zděděný po naší známé naší babičky, která byla kuchařkou a pekla na svatby. Linecké je křehoučké, voňavé, má krásnou nažloutlou barvu. Kdo ochutnal, každému "jelo", dělám z něj i košíčky, které plním pudinkovým krémem a zdobím ovocem. 300 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 200 g tuku (nám se nejlépe dělá se Stellou, obsahuje více syrovátky než Hera), 2 žloutky, vanilkový cukr Vypracované těsto dát odležet do chladu, zatuhne, pak podsypávat hladkou moukou, rozvalovat na cca 0,5 cm, formičku taky ťuknout do mouky, příp. podebírat příbor. nožem, tvary péct na vymazaném plechu dorůžova (já asi na 180°C) - je to za chvíli. Ještě mám recept na citronové linecké - to je mé nejoblíbenější!!! Sice je lepivější těsto, ale ta chuť... : 150g hladké mouky, 100g Solamylu, 140g másla, 90g moučkového cukru, 1 žloutek, šťáva + kůra z 1/2 citronu. Vychlazené t
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 | Petra I. (Šamšulka) ID 10582, mimibazar.cz/USamsulky (15.11.2012, 13:10) |
Vychlazené těsto podsypávám Solamylem a i vykrajovačku do něj vždycky nejdřív ťuknu, aby se to dobře vyklápělo. ´Dělám jiné tvary než na klasické linecké, dám na vymazaný plech, potřu bílkem, upečené spojím zavařeninou, klasika pocukruju moučák+vanilkový... Jsou lehoučké, křehoučké a nejsou tak sladké jako klasické http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4175072
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
 | Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (15.11.2012, 12:56) | jo, jo, stará klasika. Doma jsem pořád slyšela 3-2-1. Nedávno jsem to zaslechla i v nějakém televizním vaření.
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|
 | Eva R. (ledovabroskev) ID 200039, mimibazar.cz/ledovabroskev (15.11.2012, 12:49) | Úplně nejlepší linecké 21 dkg hladké mouky 14 dkg másla 7 dkg mletého cukru 2 žloutky vanilkový cukr a citronová kůra chvíli nechat odležet super recept je po babičce, můžete dělat i větší dávku, důležité je dodržet poměr 3-2-1
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 |  | Katka V. (klikokatka) ID 281882 (15.11.2012, 20:12) |
Za nás taky tenhle poměr, je opravdu bezkonkurenční! A naše babička říkávala, že než se bude zadělávat, vyvětrat, aby se těsto nerozhřívalo a zadělat hodně hodně rychle Říkávala - neňahňej to A bylo to 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 |  | Jana P. (janča1) ID 30420, mimibazar.cz/janca75 (15.11.2012, 13:50) |
stejný recept mám i já po své babičce a je bezkonkurenční 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 |  | Saša T. (Lexi) ID 7024, mimibazar.cz/lexi (15.11.2012, 13:34) |
Prosím, jak tomu mám rozumnět poměr 3-2-1? děkuji za objasnění 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|  |  | Eva R. (ledovabroskev) ID 200039, mimibazar.cz/ledovabroskev (15.11.2012, 13:42) |
3 díly mouky - 2 díly másla - 1 díly cukru
ODPOVĚDĚTnahlásit |
 |  | Michaela C. (szilvova) ID 280653 (15.11.2012, 12:53) |
Potvrzuji tento recept, taky ho mám po babičce 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
|  |  | Pavla H. (lonewolf) ID 42697, mimibazar.cz/lonewolf (15.11.2012, 13:46) |
Taky dědictví po babičce a je fakt supr 
ODPOVĚDĚTnahlásit |
| |  |  | Věra H. (veraha) ID 76061, mimibazar.cz/veraha (15.11.2012, 13:59) |
Tento recept mám od loňska, nejlepší, jaké jsem kdy jedla. Letos budu taky dělat. jen je to prý hodně lepivé.
ODPOVĚDĚTnahlásit |
| | |  |  | Pavla H. (lonewolf) ID 42697, mimibazar.cz/lonewolf (15.11.2012, 14:01) |
Dělám těsto dopředu,nechám v lednici a vyndavám po částech,jde to dobře
ODPOVĚDĚTnahlásit |
| | | |  |  | Věra H. (veraha) ID 76061, mimibazar.cz/veraha (15.11.2012, 20:55) |
Tak díky za tip, budu to tak tedy dělat taky 
na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězenonahlásit |
|