Poleva na perníčky
Jakou děláte polevu na perníčky?J8 jsem smíchala bílek a aby to bylo hustší,tak asi 15lžiček cukru.To je normální také množství cukru?Jinak to bylo řídké.Přidáváte ještě něco?Kde skladujete perníčky-v papírové krabici?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Nikol K. (nikolkochova) ID 286685 (4.12.2012, 22:09)
Dobrý večer, já dělám polevu z jednoho bílku s 200 g prosátého moučkového cukru a 1 lžičkou citronové štávy. Polevu třu asi 10 minut. Jde to krásně ozdobit a polevu je ztuhlá tak za 15 min. (Y)

ODPOVĚDĚT
Dagmar B. (byzonka) ID 113580, mimibazar.cz/byzonka (3.12.2012, 21:54)
Tuto, je skvělá |:o) |:o) |:o) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=97694&user=113580

ODPOVĚDĚT
Kamila P. (Kamis1) ID 218404 (3.12.2012, 14:02)
1 bílek a 180-200g přesátého cukru moučka. Ale záleží, jak je bílek velký. (F)

ODPOVĚDĚT
Kateřina P. (KatePal) ID 360998 (upraveno 3.12.2012, 13:44)
Zrovna včera bylo v Receptáři prima nápadů o perníčkách a paní tam dělala polevu z 10 ml bílku,35g 2x prosátého moučkového cukru a 1/2 čaj.lžičky škrobu a 10´ míchala, na to malé množství toho měla hodně. *-) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (3.12.2012, 10:50)
Já dávám 170 g cukru na jeden bílek, lžíce citronové štávy a lžíce solamylu

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (3.12.2012, 10:02)
Na 1 bílek cca 150 g prosátého moučkového a lžičku citr. šťávy, v případĕ potřeby přidám cukr nebo ředím citronem. Míchám ručnĕ 8-| ,-)

ODPOVĚDĚT
Kristýna H. (tynaho) ID 321308, mimibazar.cz/tynaho (3.12.2012, 10:34)
Stejné množství dělám i já, ale ručním šlehačem. Je to hned.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (3.12.2012, 11:09)
A neodpadá to pak z perníčků? Když jsem to dĕlala šlehačem, tak jsem to mĕla jakoby plné vzduchu, nadýchané, vypadalo to krásnĕ, ale pak to opadávalo, když míchám ručnĕ, tak to drží. Ale je to makačka +o( letos to zase zkusím tím šlehačem. (Y)

ODPOVĚDĚT
Kristýna H. (tynaho) ID 321308, mimibazar.cz/tynaho (3.12.2012, 11:24)
Neopadává to nikdy, ani z chaloupky. Dělám to tak roky, ségra i mamka. Všem krásně sníh drží. Vyzkoušejte |:o)

ODPOVĚDĚT
Petra L. (ludvajska) ID 176170 (3.12.2012, 9:52)
Já dávám jeden bílek a dosypávám cukr moučku dle potřeby, dokud to není krásně bílé a správně husté. Vždycky kápnu ze lžičky na perníček, pokud se neroztéká a drží tvar je to ok. Bílek cedím přes silonku a curk prosívám přes sítko, zdobím sáčkem s úzkou tryskou (kupuju u nás v domácích potřebách asi za 14Kč). Perníčky mám v papírové krabici

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (3.12.2012, 9:46)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=126578&user=140003 (hello)

ODPOVĚDĚT