Slepák u 5-ti letého
Holky, prosím nemáte někdo zkušenost se slepákem u takhle malého dítěte? U doktora jsme byli už dvakrát, zatím to na slepák nevypadalo, ale bojím se toho. Měli jste někdo? Jak to probíhá u takových prcků?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (21.4.2013, 21:13)
Peti, (F)
7 letá dcerka trpí již přes rok bolestmi bříška, byla s tím před rokem v nemocnici, nebolelo často, ale nyní poslední 2 měsíce se to vystupňovalo tak, že jí bolelo bříško denně, každý večer se kroutila bolestmi, trpí nechutenstvím, chodili jsme po doktorech sem tam...dětský chirurg nám řekl, že prý to může dělat slepák, ale musíme prý vyloučit nádory, crohnovu chorobu a celiakii...všechny "banální" vyšetření např. na parazity a bakterie máme negativní...poslední UZ bříška před 4 týdny byl v naprostém pořádku, tak ještě před 10 dny dělali odběry na Crohna, celiakii, čekáme na výsledky...jenže z úterý na středu nám dcerka 3x zvracela (což je na ní málo, každé zvracení jí zastaví až po totální dehydrataci infuzemi), do toho křeče do bříška, horečka, tak jsme jeli na chirdu, UZ + odběry, na výsledky odběrů ani nečekali a hned po UZ nás hospitalizovali, respektive dcerku...sle

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (21.4.2013, 21:14)
po UZ nás hospitalizovali, respektive dcerku...slepé střevo proti UZ před 4 týdny bylo jednou takové, prosakující, volná tekutina v bříšku a velké uzliny, nasadili infuze, odpo horečka přes 39, blouznila a přesto všechno se rozhodli slepák "rozehnat"a rozehnali, neřešila bych to, ale byl za námi ten dětský chirurg, který nás s bříšekm zná, dojíždí z fakultní nemocnice a tak se u nás stavil, až když měl ordinaci v po dvou dnech, kdy už bylo bříško klidné...bylo vidět, že díky dlouhodobým bolestem by dcerce slepáka nejradši vyoperoval, nyní mě to celkem mrzí, ale prý počkáme ještě na výsledky Crohna a celiakie, dále nás čeká vyšetření PHmetrie a gastroskopie, protože ještě je podezření na gastroesofageální reflux, kdy nefunguje svěrač mezi jícnem a žaludkem...dcerce se vrací žaludeční šťávy až do úst, pálí jí žáha, bolí jí, když jí za hrudní kostí a po jídle bříško kolem žaludku...

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (21.4.2013, 21:16)
dcerce se vrací žaludeční šťávy až do úst, pálí jí žáha, bolí jí, když jí za hrudní kostí a po jídle bříško kolem žaludku...to jsem ale odbočila, takže pokud nebude slepé střevo na prasknutí, tak mi přijde, že raději "rozhánějí", nám ho nějak rozehnali a včera po 4 dnech pustili domů, jenže bříško bolí dál, ale spíš je to nyní tím žaludkem, doktoři mají obavy i ze žaludečních vředů...jinak pokud bolí bříško často a máte pocit, že není vše v pořádku, tak se nenechte odbýt! (F)

ODPOVĚDĚT
Marie T. (kristinet) ID 230879 (21.4.2013, 20:56)
Dnes ráno si začal náš 7-letý (Z) stěžovat, že ho bolí bříško a hlava. Před druhou odpoledne jsme pro jistotu jeli na chirurgii. Cestou ho už bříško přestalo bolet. *-) Udělali dběry, ultrazvuk a ve čtyři už jel na sál. Teď je na jipce a já tady doma trnu, jak to tam vydrží, protože je hrozný mamánek. Ale co se dá dělat, na jipce s ním být nemůžu. Snad to bude dobré a bude co nejdřív doma.

ODPOVĚDĚT
Markéta N. (zey) ID 89033, mimibazar.cz/zey (21.4.2013, 11:27)
dcera měla příznaky taky několikrát, byli jsem s ní vždy na chíře, udělali jí potřebné odběry, sono atd. Nakonec z toho vždy vyšlo, že to má souvislost s tím, že jako mmiminko trpěla na koliky, ale tohle odhalilo až vyšetření u specialisty, takže si musí hlídat co sní. Teď už bude mít 12 a je to zatím v pořádku.

ODPOVĚDĚT
Jana K. (jancula) ID 32177 (21.4.2013, 11:21)
našemu pětiletému trošku bolelo bříško, 1x zvracel, nic strašného, pak jsme dlouho čekali na pohotovosti, kde lítal a byl v pohodě......no a když jsme se dostali na řadu, tak nás ihned přijali a za hodinu byl už na sále.Děti to snáší obdivuhodně (F)

ODPOVĚDĚT
lucie K. (,,,) ID 46859, mimibazar.cz/luckakratochvilova (21.4.2013, 10:17)
kamarádky synek, mel slepáka přesne na svoje 2.narozeninky :-((
zjistili to tak,že chodil v předklonu,,,a říkal pořád au au,,,naštestí maji super doktora,který je poslal hned do dětské nemocnice...tam ho operovali laparoskopicky,,,pak byl chudinka 1 den na Jipce....a po pár dnech je pustili....
prý je to u takhle malinkatých rarita,,,ale přece se stane :-( :-( :-(

ODPOVĚDĚT
Michaela P. (Jezecek2007) ID 194019 (21.4.2013, 7:46)
Pozor, u malých dětí a starých lidí může být průběh úplně jiný (bez teplot,silných bolestí...).
Jinak já jsem dceru vezla ve 4 letech rovnou na chirurgii (byla neděle,od pátku si stěžovala ,že jí není dobře, pak jí bolelo bříško,v neděli ráno začala zvracet a tak jsem jela). Dělali ultrazvuk, brali krev,nechali si ji tam na pozorování. Nakonec se ukázalo,že měla nějaký slabší infekt v nosohltanu (na to si vůbec nestěžovala) a při tom se jí zvětšily uzliny v bříšku a to dělalo ty příznaky slepáku.
Popisovat peripetie na chirurgii,kde jsem s ní čekala skoro hodinu, než jsme přišly na řadu ani nebudu (před náma se měnily sádry, převazovaly rány..). ,-)

ODPOVĚDĚT
Radomíra R. (Brůs) ID 146328, mimibazar.cz/Rakuska (20.4.2013, 23:42)
holka je právě v nemocnici. V pondělí jí hi operovali. Po obědě začala naříkat, večer jsme jeli a druhý den ráno operace. Je jí 9. Syn ho měl v roce apůl prasklý. Taky fofr. Dělali krev? Uzt?

ODPOVĚDĚT