Maminky, sháním recept na rajskou polévku pro děti
Děkuji za osvědčené recepty
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (19.6.2013, 13:41)
tak tuhle holky milujou :)
1l vody, 50dkg rajcat (nebo kupuju v krabicce ta pasirovana) 4dkg mouky 4dkg masla na jisku. Rajcata uvarit propasírovat, zahustit jiskou pridat masox radne povarit a slehacku (Y) podle chute osolit něco trochu cukru a davam do ni uvarenou ryzi (hello)

ODPOVĚDĚT
Martina J. (Cilla) ID 192695 (19.6.2013, 13:26)
říkáme jí "s pavoučími nožičkami" :) a děti ji milují
Na máslo cibulku a zaprášit moukou, světlou jíšku zalít vodu a povařit s bio kuřecí kostkou, přilít rajčatová passata(pasírovaná rajčátka v krabičce).Dochutit cukrem, skořicí a tymiánem. Nakonec přidat čerstvou bazalku a na drobno nastrouhaný tvrdý sýr (pavoučí nožičky). Podáváme s kostičkami opečeného rohlíku |:o)

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (brodska.luc) ID 165102, mimibazar.cz/brodskaluc (19.6.2013, 10:09)
V hrnci na troše oleje orestuji kořenovou zeleninu se lžičkou cukru, přidám trochu mouky a rajský protlak. Zaleji dostatečně vodou, přidám bobkový list a nové koření, provařím 20 min. a dochutím solí a trochu pepře. Nakonec vše rozmixuji tyčákem a dám to toho zavářku - používám pouze těstovinovou rýži. Dětem to moc chutná.

ODPOVĚDĚT
Jaroslava V. (koubeska) ID 51136, mimibazar.cz/koubeska (19.6.2013, 13:36)
Takhle podobně dělám rajskou omáčku a je geniální (Y). Polívku dělám rychlovku s koupenými přepasírovanými rajčaty.

ODPOVĚDĚT
Lenka M. (LenkaMateju) ID 40762 (19.6.2013, 9:44)
Já dám na trošku oleje cibulku a pak přidám celozrnou mouku a udělám jíšku. Zaliju horkou vodou, přidám rajský protlak, bobkový list, pár kuliček nového koření, osolím a nechám povařit. Před dokončením přidám nějaké obrázkové těstoviny, dosladím a přidám petrželku. Mňam

ODPOVĚDĚT
Eva Š. (Evika) ID 5777, mimibazar.cz/evika (19.6.2013, 9:40)
Markét dělám podle mojí babičky, na másle osmahnu protlak ( já třeba i přidám loupaná krájená rajčata z konzervy a pro úplné prcky spařená oloupaná čerstvá na drobno nakrájená), přidám cukr a sůl, zaleju vodou a povařím s hřebíčkem a bobkovým listem(má pak hezkou vůni) zahustím trošičkou smetany s moukou, nebo klidně i zásmažkou na másle (- když jsou děti starší), nakonec zakvedlám vajíčko a přidám trošku čerstvé bazalky, máme radši sladší chuť a my ji všichni takhle zbožňujeme, je dost hustá i bez nudlí či rýže.

ODPOVĚDĚT