na palačinky. Děkuji.
| bara j. (janenka18.j) ID 126763 (19.8.2013, 2:38) | dejtesi tady na MMBdo receptu anglicke palacinky,jsou super dobre a ze ja je taky nerada varila,ale tyhle delam moc rada
ODPOVĚDĚT |
|
Sofie N. (želva17) ID 391765 (19.8.2013, 0:13) | Od oka ty jsou nejlepší.
ODPOVĚDĚT |
|
| Hanka Gončárová (hanka1973) ID 67762, mimibazar.cz/hanka1973 (18.8.2013, 21:59) | já přidám do těsta trochu kypřícího prášku a jsou jemnější
ODPOVĚDĚT |
|
| Andrea K. (AndreaN) ID 217597 (18.8.2013, 21:40) | 2 vejce, 200 gramů hladké mouky, 1/2 litru mléka, špetka soli Palačinky s tímto těstem zvládne i můj 12-ti letý syn. Do mléka dám vejce, promíchám, pak přidávám mouky a nakonec špetku soli. Mléko i vejce by mělo mít pokojovou teplotu.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka N. (Leňucha7) ID 5671, mimibazar.cz/Lenucha7 (18.8.2013, 18:55) | Zkoušela jsem bůh ví co a nakonec dělám jen obyč, jsou slabounké, rychlé, můžou být na i slano a sladím vnitřkem -marmoškou, nutelou..... Na hrnek hladké mouky dám jedno vajíčko a mlékém doředím, čím řidší, tím jsou slabší. Cukr už nedávám, pak se to více připaluje.
ODPOVĚDĚT |
|
mila m. (ukuk) ID 207372 (18.8.2013, 15:09) | zkuste dát do palačinek sodovku a určitě vás potěší jejich křehkost,dávám půl množství mléka a půl sodovky- jaká koliv neslazená voda s bublinkama
ODPOVĚDĚT |
|
pavla l. (čamil) ID 195262 (18.8.2013, 13:21) | Nikdy nedávám do palačinkového těsta cukr. Pak se připalují. Dělám to od oka. Dvě vejce,špetku soli, mléko a přidávám mouku. Tak, aby bylo těsto ne moc řídké a ne moc husté. Pak smažím, nikdy se nepřipalují a jdou krásně otáčet.
ODPOVĚDĚT |
|
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (18.8.2013, 13:06) | Jsou sice pracnější, ale zaručeně výborné. Jiné už doma nedělám: Francouzské palačinky pro cca 4 osoby 4 celá vejce 250 g mouky ½ l mléka 125 g cukru necelá lžička soli máslo pár kapek olivového oleje vanilkový cukr Máslo se nechá v rendlíku svařit, abych se vypářila přebytečná voda. Vejce se rozmíchají ve velké míse, přidá se cukr, směs se zamíchá, přidá se mouka, směs se zamíchá. V rendlíku se smíchá studené mléko, trocha oleje, vanilkový cukr a přidá se svařené máslo. Směs se zahřeje, ale nevaří se. Teplá mléčná směs se přidá k vaječné směsi, zamíchá se důkladně a nechá se 2 hodiny odležet v lednici.
ODPOVĚDĚT |
| Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (18.8.2013, 13:09) |
K tomu marmeláda a míchaný tvaroh: 2 tvarohy 50 g moučkového cukru 3 žloutky 1 vanilkový cukr Tvaroh takto dělá moje babička a to se po nich můžeme utlouct.
ODPOVĚDĚT |
|
| dana n. (danca60) ID 403468 (18.8.2013, 12:36) | Já dělám od oka - ale základ jsou vajíčka - na 1/4l mléka 1 vejce, pak trochu cukru, aby to bylo příjemně sladké a hladkou mouku tolik, aby to bylo husté, ale krásně se rozlévalo - šlehám šlehačem, dám kapku sádla na pánev a smažím... jsou vždy úžasné
ODPOVĚDĚT |
|
Květa K. (KáKá) ID 157858, mimibazar.cz/KaKaa (18.8.2013, 11:53) | já dělám dle poměru-3-2-1......3 dcl mléka,2 dcl vody,1 dcl oleje,2 vejce a 2 lžíce cukru,220 gr hladké mouky,nelepí se,v těstě je olej
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavel K. (pavelcz) ID 117449 (18.8.2013, 11:45) | já dělám takto :3vajíčka,2 vanilkové cukry,špetka soli,1litr mléka a přisypávám podle oka polohrubou mouku(až bude těsto hladké),někdy ještě přidám dvě lžíce rumu a jsou výborné
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina Ondra (ninnna1) ID 325004 (18.8.2013, 11:36) | Já přidávám skořicový cukr
ODPOVĚDĚT |
|
| Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (18.8.2013, 11:20) | 500ml mléka, 200 g hladké mouky, dvě vejce, špetka soli. Těsto nechám chvíli odstát, mouka jakoby nabobtná. Pak pořádně promíchat a můžete smažit. Dělám už léta, dcera se po nich může utlouct. U nás vede jahodová marmeláda a posypat skořicí.
ODPOVĚDĚT |
| | Markéta H. (MH 1975) ID 178818, mimibazar.cz/mh1975 (18.8.2013, 12:38) |
Dobrý den Danielo, zrovna jsem dodělala vaše palačinky a jsou vynikající. Díky za receptík.
ODPOVĚDĚT |
| | | Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (18.8.2013, 13:03) |
To jsem ráda! Tak dobrou chuť
ODPOVĚDĚT |
| Karolína T. (tyleka) ID 147660 (18.8.2013, 11:41) |
Dělám je skoro stejně, jen mouky trošku víc (240 g).
ODPOVĚDĚT |
| | | Jana P. (Januš) ID 170115 (18.8.2013, 11:53) |
Tak já jsem zlatý střed, já dávám 220 g hladké mouky. Jinak také stejně. Viz níže
ODPOVĚDĚT |
|
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 71951 (18.8.2013, 11:08) | http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=31491 jsou moc dobré,dělám již dlouho a dají se i na sucho a dělám dvojitou dávku
ODPOVĚDĚT |
|
| Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (18.8.2013, 10:50) | Mléko, špetka soli, trochu cukru, vajíčko, napůl polohrubá a hladká mouka - ušlehat řidší těsto. Dělat tenké palačinky.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana P. (Januš) ID 170115 (18.8.2013, 10:49) | Já dělám úplně obyčejný, ale je osvědčený a nám chutná. Dělám z 220 hladké mouky, 1/2 l mléka, 2 vajíčka a trochu osolit. Těsto nesladím. Nechám chvíli odstát a smažím slabounké palačinky. Ty plním marmedádou, nejraději máme rybízovou nebo malinovou. Někdy plním i nutelou. Srolované palačinky pocukruji. Je to jednocuchý recept, nic na něm není. Možná že Vám někdo poradí něco speciálního, ale někdy je v jednoduchosti síla. Dobrou chut Ps. Můj syn, který opravdu hodně špatně jí, jich sní i pět.
ODPOVĚDĚT |
| RENATA 104 P. (Renata 104) ID 158575 (18.8.2013, 19:27) |
Vyzkoušim.
ODPOVĚDĚT |
|