Fazole
Můžou fazole zůstat namočený dva dny? Nebudou pak hnusný?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Věra E. (Jonáš7) ID 72486, mimibazar.cz/jonas7 (10.7.2013, 14:53)
musíte měnit vodu

ODPOVĚDĚT
Jana Ž. (Lamberta) ID 433418 (9.7.2013, 14:40)
Děkuji za rady (F)

ODPOVĚDĚT
Denisa V. (Mrkoska) ID 123766 (9.7.2013, 10:23)
Fazole čím déle namáčíte, tím jsou lépe stravitelné a lépe se uvaří, jen je třeba vodu třikrát denně měnit a nemusí být ani v lednici. Vařit je v nové čisté vodě, nejlépe s nějakou mořskou řasou - tím se stává ještě lépe stravitelnější, nebo aspoň s majoránkou, solit až nakonec. Prvních deset minut vařit v otevřeném hrnci a pokud možno znovu slít a dát novou studenou vodu a po té vařit už zavřené a přidat to koření. Zbavíte se tím nadýmavých purinů a je to opravdu znát.

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (9.7.2013, 10:23)
jo, jo. Když vám nezačnou kvasit, tak je to v pohodě.

ODPOVĚDĚT
mila m. (ukuk) ID 207372 (9.7.2013, 9:48)
v teple ano v lednici ne,ale při vaření vodu vylejte a propláchněte a do čisté dávejte vařit (F)

ODPOVĚDĚT