Prosím udíte si doma sýr? Poraďte jak a jaký,
moc děkuji
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Veronika I. (andilek313) ID 483980, mimibazar.cz/andilek313 (24.7.2013, 11:05)
Sýr eidam, nahrubo nastrouhat, promíchat s kořením, bylinkama, šunkou, celým pepřem, případně zeleninou a do silonky

ODPOVĚDĚT
Naďa h. (kulicka25) ID 97229 (24.7.2013, 12:14)
|:o)děkuji,moc za nápad (F)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (24.7.2013, 10:52)
jo, jo, do silonky - nejraději kupujeme eidam 45. 30. je moc tvrdá.

buď dám do silonky jen špalík celého sýra. Nebo někdy nakrájím větší plátky, ty po ploše posypu nějakým kořením, potřu česnekem a dám do silonky. Je to pikantnější.

Ale neuďte to zase moc dlouho. Necháváme to na 70-80°C - tak možná slabé 2 hodinky (od oka)

ODPOVĚDĚT
Naďa h. (kulicka25) ID 97229 (24.7.2013, 10:59)
jasně,bylinky,dokonce mě napadly i ořechy. (L)děkuji moc, (F)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (24.7.2013, 11:08)
jo, jo, vidíte, vy jste šikulka!
my se všichni porveme o ten propadlý, vyschlý vršek - je křupavý a všichni ho chtějí.

ODPOVĚDĚT
Naďa h. (kulicka25) ID 97229 (24.7.2013, 10:29)
(L)děkuji moc, určitě vyzkouším . (Y)

ODPOVĚDĚT
Lada C. (adalcin) ID 316245 (24.7.2013, 10:21)
My si doma sýr udíme. Buď jen sýr nebo do něho přidáváme šunku. Nakrájím sýr (normální eidam) na malé kostičky, když chceme se šunkou tak i šunku na kostičky, promícháme a dáme do silonky, kterou dobře zavážeme a už udíme. Sýr se trochu přes silonku protlačí, ale neodkapává. Je lepší nechat sýr zatuhnout, aby se lépe sundala silonka a nezůstalo víc sýru na ní než k jídlu (Y).
Děláme to tak už hodně let, někomu to s tou silonkou přijde divné, ale máme to tak odzkoušeno a funguje ,-)

ODPOVĚDĚT