holky poradte čím "nejzdravějším " zahuštu
čím zahuštujete omáčky ale aby to moc neměnilo chutˇ....bílá mouka nebo jíška se mi dost příčí...děkuji za rady
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 20 komentářů
Ivana K. (Ashoka) ID 463935 (17.8.2013, 23:34)
Do polévek používám jáhly, do omáček se více hodí hraška.

ODPOVĚDĚT
Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (4.8.2013, 9:55)
polenta,kuskus,hraška-ale ta mění chuť,ovesný vločky,chleba..

ODPOVĚDĚT
Romana F. (čoklet) ID 229624, mimibazar.cz/coklet (4.8.2013, 9:19)
pohankovou kaší (F)

ODPOVĚDĚT
Vanda H. (florenc) ID 125235 (3.8.2013, 21:27)
Nečetla jsem všechno, tak nevím jestli to tam je či není - babička zahušťovala rajskou omáčku perníkem na strouhání (Y).

ODPOVĚDĚT
Veronika G. (Verča-Berda) ID 185055 (3.8.2013, 19:35)
Kukuřičnou moukou nebo Hraškou (hello)

ODPOVĚDĚT
Eva N. (evča10) ID 48486 (3.8.2013, 17:35)
ve zdravé výživě hraška je vynikající

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (3.8.2013, 16:51)
Domácí zásmažka mi nepřipadá špatná... jéééé a třeba máslová do bramboračky s houbami (pl) .Jak radí holky, tak dobrý jsou vločky (pšenice, kukuřice,pohanka...), červená čočka, chleba, brambory...vlastně vše v čem je škrob. Ale nedovedu si představit zahustit rajskou či do bešamelu na lasaně dát vločky. Já požívám vesměs zásmažku a škrob (kukuřičný, bramborový...), mouku moc nemusím... (F)

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (Iveta21) ID 96930 (4.8.2013, 9:41)
rajskou teda nedělám, ale v bešamelu se ty 2 lžíce vloček ztratí, každému u nás chutnaly

ODPOVĚDĚT
Lucie T. (Lucienda) ID 26269, mimibazar.cz/lucienda (3.8.2013, 15:52)
...buď používám jemné ovesné vločky nebo celozrn. mouku :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (3.8.2013, 14:40)
maizenou - ale nesmí se to nechat dele stat, rychle to ridne

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (kaculinka75) ID 205506 (3.8.2013, 14:25)
Jemně nastrouhanou cuketou, bramborou.

ODPOVĚDĚT
Jana Č. (pupek) ID 23581 (3.8.2013, 14:23)
Jahlové vločky

ODPOVĚDĚT
Jarmila J. (JarJak) ID 279130, mimibazar.cz/jarjak (3.8.2013, 14:22)
Já špaldovou moukou hladkou- celozrnou, jen rozmíchám ve vodě, nedělá žmolky a nemění chuť jídla a nebo i jáhelnou, ale tam už je trošku jiná chuť. :-)

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (3.8.2013, 14:20)
Nevím, jak to bude reálné u omáček, ale když dělám polévky, nezahušťuju je ničím navíc, jenom vezmu 1-2 naběračky bez vody a rozmixuju do hladka a vrátím zpět (tohle jde u bramboračky, mrkvové, lušťěninových, brokolicové, žampionové a pod.) Omáčky moc neděláme, ale svíčkovou dělám taky tak - je hostá tím, že v ní nechám rozmixovanou úplně všechnu zeleninu. Žádná mouka. Moje maka zahuš´tuje i nastrouhaným bramborem. Chuťově neutrální je i najemno nastrouhaná cuketa, ta se rozvaří a zahustí pokrm taky.
A znáte hrašku? Prodává se v prodejnách se zdravou výživou a pracuje se s ní stejně jako s moukou...mají obyčejnou, pikantní a dokonce jsem už viděla i vanilkovou do sladkých jídel...

ODPOVĚDĚT
Miroslava V. (mircaveres) ID 448792 (3.8.2013, 14:05)
Špaldovou moukou jemně mletou od Bio Harmonie. Kupuji ji v Globusu. Jednou jsem si koupila v Bille od jiné značky( bohužel si nevzpomenu na název), zahustila omáčku a rodina mi to nechtěla jíst. :-S Ale byli v právu, bylo to fakt hnusný, jak kdyby jsem jim do toho nasypala piliny ,-)

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (Iveta21) ID 96930 (3.8.2013, 13:57)
NAMELU SI VLOČKY NA MOUKU (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana S. (JanaSL.) ID 208674, mimibazar.cz/janasl02 (3.8.2013, 23:58)
já to také tak dělám :-) a nebo zahušťuji kukuřičnou moukou nebo škrobem (F)

ODPOVĚDĚT
Eva F. (kapulet) ID 56368, mimibazar.cz/kapulet (3.8.2013, 13:51)
solamyl :-)

ODPOVĚDĚT
Pavlína N. (nelusajda) ID 306909 (3.8.2013, 13:24)
polenta-kukuřičná kaše(z Alberta)

ODPOVĚDĚT
Michaela F. (myspule) ID 82643, mimibazar.cz/myspulee (3.8.2013, 13:09)
Kukuřičným škrobem :-$

ODPOVĚDĚT