čím zahuštujete omáčky ale aby to moc neměnilo chutˇ....bílá mouka nebo jíška se mi dost příčí...děkuji za rady
Ivana K. (Ashoka) ID 463935 (17.8.2013, 23:34) | Do polévek používám jáhly, do omáček se více hodí hraška.
ODPOVĚDĚT |
|
| Michaela Š. (Misanera) ID 437536 (4.8.2013, 9:55) | polenta,kuskus,hraška-ale ta mění chuť,ovesný vločky,chleba..
ODPOVĚDĚT |
|
| Romana F. (čoklet) ID 229624, mimibazar.cz/coklet (4.8.2013, 9:19) | pohankovou kaší
ODPOVĚDĚT |
|
Vanda H. (florenc) ID 125235 (3.8.2013, 21:27) | Nečetla jsem všechno, tak nevím jestli to tam je či není - babička zahušťovala rajskou omáčku perníkem na strouhání .
ODPOVĚDĚT |
|
| Veronika G. (Verča-Berda) ID 185055 (3.8.2013, 19:35) | Kukuřičnou moukou nebo Hraškou
ODPOVĚDĚT |
|
Eva N. (evča10) ID 48486 (3.8.2013, 17:35) | ve zdravé výživě hraška je vynikající
ODPOVĚDĚT |
|
| Ilona Č. (asadka) ID 86656 (3.8.2013, 16:51) | Domácí zásmažka mi nepřipadá špatná... jéééé a třeba máslová do bramboračky s houbami .Jak radí holky, tak dobrý jsou vločky (pšenice, kukuřice,pohanka...), červená čočka, chleba, brambory...vlastně vše v čem je škrob. Ale nedovedu si představit zahustit rajskou či do bešamelu na lasaně dát vločky. Já požívám vesměs zásmažku a škrob (kukuřičný, bramborový...), mouku moc nemusím...
ODPOVĚDĚT |
| | Iveta B. (Iveta21) ID 96930 (4.8.2013, 9:41) |
rajskou teda nedělám, ale v bešamelu se ty 2 lžíce vloček ztratí, každému u nás chutnaly
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie T. (Lucienda) ID 26269, mimibazar.cz/lucienda (3.8.2013, 15:52) | ...buď používám jemné ovesné vločky nebo celozrn. mouku
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (3.8.2013, 14:40) | maizenou - ale nesmí se to nechat dele stat, rychle to ridne
ODPOVĚDĚT |
|
Kateřina V. (kaculinka75) ID 205506 (3.8.2013, 14:25) | Jemně nastrouhanou cuketou, bramborou.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana Č. (pupek) ID 23581 (3.8.2013, 14:23) | Jahlové vločky
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarmila J. (JarJak) ID 279130, mimibazar.cz/jarjak (3.8.2013, 14:22) | Já špaldovou moukou hladkou- celozrnou, jen rozmíchám ve vodě, nedělá žmolky a nemění chuť jídla a nebo i jáhelnou, ale tam už je trošku jiná chuť.
ODPOVĚDĚT |
|
| Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (3.8.2013, 14:20) | Nevím, jak to bude reálné u omáček, ale když dělám polévky, nezahušťuju je ničím navíc, jenom vezmu 1-2 naběračky bez vody a rozmixuju do hladka a vrátím zpět (tohle jde u bramboračky, mrkvové, lušťěninových, brokolicové, žampionové a pod.) Omáčky moc neděláme, ale svíčkovou dělám taky tak - je hostá tím, že v ní nechám rozmixovanou úplně všechnu zeleninu. Žádná mouka. Moje maka zahuš´tuje i nastrouhaným bramborem. Chuťově neutrální je i najemno nastrouhaná cuketa, ta se rozvaří a zahustí pokrm taky. A znáte hrašku? Prodává se v prodejnách se zdravou výživou a pracuje se s ní stejně jako s moukou...mají obyčejnou, pikantní a dokonce jsem už viděla i vanilkovou do sladkých jídel...
ODPOVĚDĚT |
|
| Miroslava V. (mircaveres) ID 448792 (3.8.2013, 14:05) | Špaldovou moukou jemně mletou od Bio Harmonie. Kupuji ji v Globusu. Jednou jsem si koupila v Bille od jiné značky( bohužel si nevzpomenu na název), zahustila omáčku a rodina mi to nechtěla jíst. Ale byli v právu, bylo to fakt hnusný, jak kdyby jsem jim do toho nasypala piliny
ODPOVĚDĚT |
|
| Iveta B. (Iveta21) ID 96930 (3.8.2013, 13:57) | NAMELU SI VLOČKY NA MOUKU
ODPOVĚDĚT |
| | Jana S. (JanaSL.) ID 208674, mimibazar.cz/janasl02 (3.8.2013, 23:58) |
já to také tak dělám a nebo zahušťuji kukuřičnou moukou nebo škrobem
ODPOVĚDĚT |
|
|
Pavlína N. (nelusajda) ID 306909 (3.8.2013, 13:24) | polenta-kukuřičná kaše(z Alberta)
ODPOVĚDĚT |
|
|