Vzteklý nekončící pláč novorozence
Mám doma 10 denní miminko. Neustále pláče, spala za celý den maximálně 30 minut, jinak vztekle pořád brečí. Kojená je. Nevím už co s ní dělat. Poradíte?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 36 komentářů
Radka Š. (rsram) ID 151855, mimibazar.cz/rsram (7.10.2013, 13:50)
Gábi, naprosto s vámi cítím, náš první byl stejný, dřela jsem hubou o podlahu první půl rok 8-|.Náš tedy měl evidentně prdy, nic nezabíralo, tak jsme nechali udělat stěr v 6týdnu a světe div se, byla tam e- coli , která mu způsobovala bolesti.Mrzí mě , že jsem si tenkrát nevydupala něco dříve....ono to totiž je normální do určité míry , když brečí....prý je to jeho jediný nástroj komunikace(tak jsme brali u druhého).
Nám na naše problémy pomohlo toto
http://www.dyntec.cz/index.php?dokument=47
ale i tak řval skoro 16tt. a pak byl do roka velmi nespokojené a nespavé mimi.
Pokud máte pocit , že toto je fakt nenormální, požádejte lékařku o pomoc.
Zkuste vše , co tady holky radí..zavinku, říhnout , nosit(i u vás pláče), pokud i u vás a je k neutišení, tak má zdravotní problím.Má dr. prosazovala klidně do 3měs. nosit....za chvilku klidu to stojí.Syn byl jak puzzle , zapadl do mě a usínal jen na mě (chi

ODPOVĚDĚT
Markéta K. (bladym) ID 171573, mimibazar.cz/bladym (7.10.2013, 9:35)
kouknětě na tuhle stránku - http://www.mojebetynka.cz/dite-je-na-svete/miminko/metoda-utiseni-neklidnych-miminek-dle-karpa

jinak malá mi brečela - byla celkově hypotonická - ještě v roce a půl, že jí bolí bříško, pomohla nám hodně vojtovka na zpevnění bříška
nebo jedna moje kamarádka měla miminko, které mělo břišní kýlu a odmítalo jí spát v leže - musela ho pořád nosit, protože v téhle poloze nebolelo miminku bříško

ODPOVĚDĚT
Dana H. (Dana D16) ID 8289, mimibazar.cz/danad (7.10.2013, 8:18)
Měla jsem to s dcerou též, v porodnici byla hodná a doma to začalo. Zjistili jsme, že je to bolestí bříška. Zkoušeli jsme vše možné, dokonce jsme byli i na odběrech, jestli je vše ok...nakonec trochu pomáhaly ty rektalni rourky, nahraty peckovy polštářek a chování. Na tu pozornost si tak zvykla, že vyžadovala to chování i když bolesti bříška ustoupily.Nebylo to snadné období, ale zvladli jsme to.Dnes jí je téměř 6 let a moc rada vzpomínám na to, jak jsem ji neustále nosila na ruce, treba i při žehlení v klokance atd...obcas jí o tom povidam, jaká byla potvurka a smejeme se tomu.Preju Vam pevné nervy a mnoho zdraví a uvidíte - bude lépe (L)

ODPOVĚDĚT
Marie S. (sesemka) ID 278823 (7.10.2013, 8:15)
moje dcera měla problém s říhnutím, takže proto plakala a stále nadmuté bříško, dokud sama neseděla, měla jsem ji na rukách, v sedě s ní spala ... byla jsem na mrtvici, ale museli jsme to vydržet. Prostě to tak bylo. Ale v noci od 22 do 5 do rána spala, jinak celý den na nohách, plus zahrada, plus blázinec s manž. podnikáním, plus starost o starého dědu a do toho tchýně, že to kdysi bylo jinak. No asi bylo. Nevzdávejte, jak píšou holky dole. Jo a malá mi usínala při hudbě - při Maláskovi. Taky poznala, že jsem nervní ...

ODPOVĚDĚT
Andrea T. (andy1989) ID 313242 (6.10.2013, 22:35)
Nečetla jsem komentáře, ale měla jsem to taky tak, pomohlo až koupání v teplé vodě v belíku, chyběla mu ta voda to těsno a teplo co měl v bříšku, to ho vždycky sklidnilo a za pár dní se to maličko srovnalo

ODPOVĚDĚT
Karolína V. (arrco) ID 263768, mimibazar.cz/arrco (6.10.2013, 21:54)
U nás pomohlo zavinout syn do zavinovačky, ale ne do rychlozavinovačky, ale té klasické, aby bylo miminko pěkně pevně "stáhnuté". Syn se chvíli bránil, ale pak se krásně uklidnil (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka T. (Trundik) ID 87872 (6.10.2013, 21:33)
Měla jsem to samé u druhého syna, první a třetí naprostí spáči a v klidu, ale ten druhý syn to bylo šílené, pomohlo trochu nošení v šátku a taky zavinovačka, ale nakonec když to přetrvávalo až do roku a půl, tak nás konečně doktorka poslala na vyštření a diagnostikovali mu vrozený střevní problém.Dostal sirupy a byl náhle jako vyměněný.Takže držím pěstičky ať to přejde brzy (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Denisa H. (denka) ID 487984 (6.10.2013, 21:15)
u nás pomohlo chování,syna jsme chovali s manželem pořád a pláč ustal,možná budete nějakou dobu "otrokem" miminka,ale za zkoušku nic nedáte

ODPOVĚDĚT
Jana M. (Jana974) ID 167386, mimibazar.cz/jana974 (6.10.2013, 21:08)
Já tohle zažila s třetí dcerkou, od narození jen řev, jídlo, řev , jídlo, spala vždycky tak 5 minut a další řev. Byla naprosto zdravá, nic jí nebolelo , nic jí nebylo. Dle MUDr. prostě temperament. A mohu potvrdit, je jí 2a čtvrt a tak živý a vzteklý dítě jsme tedy neměly :^) . Sice má již své dobré nálady,ale vmžiku je vystřídá taková hysterie, že mám co dělat, abych se vždycky udržela :-@. Dvě děti byly vpohodě, jsou vychované a tahle, na tu prostě neplatí vůbec nic.
Přeji Vám, ať se to brzy u Vás zlepší, protože já už jsem zralá občas na Chocholouška ,-) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (6.10.2013, 20:54)
stáhněte jí do té klasické zavinky, před kojením jsem dávala SAB simplex proti nadýmání miminka (teď už možná jsou na trhu jiné, zeptejte se v lékárně). Pila jsem čaj pro kojící, vyhýbejte se nadýmavým jídlům - mně třeba strašně nadýmaly obyčejné okurky a hrozny, čerstvé pečivo - jedla jsem vše z předešlého dne. Malá je ještě malinká, ale zeptejte se doktorky, může mít v pusince moučnivku - to je něco jako afty a může jí to bolet při pití. maže se to tou fialovou vodičkou. Jinak nevím, já měla druhou (X)taky řvoucí a bez dudlíku, v roce a půl něco šíleného, kojila jsem po nocích do 2 let aby vůbec usnula a spala se mnou v posteli do 2,5 roku. Pak šla ze starší do pokojíčku a byl klid. Nebojte, všechno přejde, s tím spaním je to děs, ale vydržte!! Stojí to za to [A] (Y)

ODPOVĚDĚT
Věra E. (Jonáš7) ID 72486, mimibazar.cz/jonas7 (6.10.2013, 20:03)
trvalo to skoro 3 měsíce v těhotenství jsem přibrala 5kg a za 6 neděl 12 dole řvala a řvala pak jsem si užívala spala od 18hod. do 10 dopoledne (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Ondrej R. (rosopvi) ID 484205 (6.10.2013, 19:48)
Znám to samé u druhé dcery. Jak píši ostatní maminky, zkuste kojit pravidelně po 2-3hod, dát malou odřihnout, pokud ji bolí bříško tak promasírovat, dát teplou plenu... u nás bohužel kojení nedopadlo, plakala pořád, po nasazení UM to bylo lepší. Dejte dudlík. Nám pomohlo vibrční lehátko, mala tam byla spokojená, zabalte ručičky do zavinovačky, at má pocit schoulení jako v děloze. nebojte, za chvíli si obě zvyknete a bude jen dobře (F) (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (6.10.2013, 19:27)
Něco mu vadí. Může to být např. bolest bříška (masírovat krouživými pohyby, nemusí to být zrovna hlad). Zkuste být v klidu, víc pít (čaje na produkci MM) a bacha na to co jíte ( stres i složení jídla jde fakt do mléka...). Šestinedělí je složité i pro mimi, je zvyklé být stočené v bříšku. Dcera jako mimi byla nervozní ze svých pohybů -ručiček, trvalo nám než jsme na to doma došli ...na spaní jsme jí balili do zavinovačky vč. ručiček...syn taky vyhledával polohu do klubíčka a rád usínal v autosedačce-vajíčku. Uvidíte, že na to dojdete a za týdnů se to ustálí...vč. kojení. (child3)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (6.10.2013, 19:22)
Gabko, musíte asi postupovat vylučovací metodou. Něco mu vadí. Poraďte se ohledně kojení, můžete mít málo nebo slabé mléko které ho nezasytí. Pak se vyprdněte na doporučení o dalším zkoušení kojení a nasaďte umělou výživu. Spíš mě je divné, že tak málo spí, i ukřičené děti se většinou křikem unaví a spí několikrát denně.Některé děti mají rády když jsou zabalené, jiné zase šílí když nemohou hýbat volně rukama. Zkontrolujte, jestli mu nemůže být vedro nebo zima, tihle prďolínci ještě nedovedou regulovat tělesnou teplotu. Musíte sama vysledovat. A klidně ho zkuste nosit, já vím, že to výchovné není ale naše přestala řvát jedině takhle a vždycky mi na rameni zalomila. Hodně sil...bude líp... (hello)

ODPOVĚDĚT
Alice Z. (Alice Z) ID 237247 (6.10.2013, 19:13)
A co zkusit pustit vysavač nebo fén? V bříšku byla zvyklá na hluk, třeba ji to trochu zklidní.

ODPOVĚDĚT
Markéta L. (Grétka) ID 14862, mimibazar.cz/margaretka (6.10.2013, 22:08)
:-D můj syn zásadně usínal, když jsem začala luxovat - to se stočil do klubíčka a chrupkal ..... ,-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (6.10.2013, 19:06)
Kojte jen tak jednou za 2-3 hodiny, ne častěji - bolelo by ji bříško, zkuste dudlík, nosit v šátku a když je v postýlce, tak zavinout do zavinovačky. A vydržte, první 3 měsíce jsou nejhorší.

ODPOVĚDĚT
Martina H. (Maholu) ID 164694, mimibazar.cz/maholu (6.10.2013, 19:05)
Hm, moc dobre to znam. V porodnici ok, doma silenost. U prvniho a tretiho to bylo stejne. Myslim, ze jde o nastup kojeneckych kolik. Uz mu zacinaji samostatne pracovat strivka. Pokud kojite, dejte si pozor na to, co jite. Muzete brat i espumisan. Miminku bych koupila kapky na prdiky. Ja muzu po nekolika odzkousenych doporucit jen bio gaia. Jsou teda pekelme drahe, ale na slovensku se daji koupit za tretinu. Zkuste taky tesnejsi zabaleni a vasi blizkost. Nektre miminka to vice vyzaduji, jsou pak klidnejsi... drzim palce, at to v klidu zvladnete...jednou to prejde (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Lenka J. (lenuška74) ID 352974 (6.10.2013, 18:57)
zkuste zabalit do zavinovacky nektere miminka to vyzaduji .

ODPOVĚDĚT
Veronika M. (MiTiMa) ID 9170, mimibazar.cz/mitima (6.10.2013, 18:54)
Syn byl taky uplakánek, ale u 10 denního miminka to není o vzteku, spíš mu něco vadí. U nás taky zabralo nošení ve vaku a pak v šátku, nedám na to dopustit, syn chtěl být prostě u mě. Do teď bylo mimi v bezpečí v bříšku, je to pro některé venku šok, zkuste zavinout a nosit, já prochodila noci a nebrala jsem to jako rozmazlování, i když je fakt, že jsem z něj byla vyřízená. Jinak je to ale vzteklounek a řvou do teď a to mu budou v lednu 4 ,-)

ODPOVĚDĚT
Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (6.10.2013, 18:49)
tohle jsem měla u druhé holčičky, byl to doslova horor, celý půl rok jen řvala a řvala, vůbec mi nespala a to jsem lítala pořád venku s kočárkem, nejhorší to bylo večer, jak začala 19h řvala každou noc až do 1h do rána v kuse, nic nepomáhalo (F)
přešla jsem pak z kojení na UM a stejně to nepomohlo (F)
chce to prostě vydržet

ODPOVĚDĚT
Celkem: 36 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>