Kořen lopuchu na padající slabé vlasy
Znáte někdo? Máte zkušenost?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (12.11.2013, 9:38)
Kořen lopuchu, nebo ještě třeba s kopřivami (což je klíčová bylinka, kterou Marie Treben používala) určitě spíš pomůžou.

Ale slabé vlasy jako takové potřebují především podporu zevnitř.

1. pokud vám padají hodně a nejste v pokročilém seniorském věku, tak to může být signál nějaké nemoc - velmi často hormonální nerovnováhy, třeba štítná žláza a tak. Zajděte si k lékaři na důkladnou preventivní prohlídku a vynuťte si endokrino. Pokud tam něco takového je, tak jakékoliv kosmetika či bylinky budou vcelku zbytečná a i úprava životního režimu nepomůže.

2. Pokud se ukáže, že díky bohu žádnou nemocí netrpíte, tak na kvalitu vlasů má obrovský vliv to co jíte a jak zacházíte se stresem. POkud neumíte vypnout, špatně spíte a máte daleko víc starostí, než radosti, tak stav kůže, nehtů a vlasů prostě nebude dobrý.

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (LENNNA3) ID 109156, mimibazar.cz/lennna3 (12.11.2013, 19:59)
Amando, se štítnou žlázou se léčím. Takže myslíte, že kvůli tomu mi nepomůže nic? :´( Je pravda, že jsem se poslední roky moc špatně stravolala (téměř žádná ovoce a zelenina) a hodně i přibrala. Chtěla bych s tím něco začít dělat a zkusit zachránit a změnit co se dá. Jen nevím kde přesně začít. A ty vlasy mě trápí moc.

Děkuju strašně moc za vaše rady! (L)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (13.11.2013, 0:13)
začněte pořádně jíst a vono se to zlepší - tu štítnou žlázu máte zaléčenou, takže by to mělo po doplnění potřebných živin, ze kterých se ty vlasy staví mělo začít fungovat líp.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (12.11.2013, 9:38)
Stres je potřeba se naučit kompenzovat - velmi pěkně a prakticky to má popsané dr. Nešpor v téhle knize http://drnespor.eu/rkniha4.doc

Ve stravě pak potřebujete mít dostatek minerálů a kvalitních olejů. Chce to zdenně sníst tak 50-80 g směsi ořechů a semínek (určitě mandle, vlašáky, lněné a dýňové a pak podle chuti - jen vyhněte se arašídům), které přes noc namočíte, aby se deaktivovaly antinutriční látky, alespoň 400 g syrového ovoce a zeleniny a buď dostatek mastných mořských ryb (losos, makrela, sardinky, tresčí játra) a nebo rybí tuk jako potravinový doplněk. Na první měsíc dva případně i ty minerály doplňovat v tabletkách - nějaké na vlasy z lekárny, měl by tam být křemík, hořčík, zinek a b-vitamíny. B-komplex a případně ještě další hořčík navíc pomůže s kompenzací dlouhodobého stresu. Ale během té doby to chce upravit jídlo tak, aby doplňky nebyly potřeba.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (12.11.2013, 9:38)
Z bylinek pak zejména přesličku a nebo kopřivu, případně ten lopuchový kořen - jednak pít - alespoň hrnek denně a samozřejmě, že si s nimi můžete vlasy oplachovat.

3. Na vnější posílení poškozných vlasů pak buď kreatinové kůry a nebo hennu. Pokud chcete stimulovat růst nových vlasů (a už máte vyloučenou nemoc a životosprávu taknějak pod kontrolou), tak hledejte kosmetické přípravky, které obsahují kofein, cokoliv jiného je spíše placebo. A čím dražší, tím větší placebo.

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (LENNNA3) ID 109156, mimibazar.cz/lennna3 (11.11.2013, 19:12)
Mám problém s vlasy, jednak jsou jemné, slabé, ale hlavně nahoře na hlavě je mám hodně moc řídké :-( . Tak hledám co bych zkusila....

Teď jsem našla v Receptáři článek o bylinkářce Marii Treben a mimo jiné se tam píše toto:
"Už jako mladá dívenka získávala Maria první zkušenosti s bylinkami, když si např. na radu jedné neznámé stařenky umyla své slabé a vypadávající vlasy odvarem z kořene lopuchu. Uvařila ho však příliš silný a nakonec musela vlasy ostříhat, jak byly silné a nepoddajné."

To mě samozřejmě moc zaujalo, tak to chci zkusit.
Znáte to někdo? Máte odzkoušeno? Jak odvar připravit? Je stejně účinný odvar z kořene, který vykopu jako odvar ze sušeného kořene, který koupím v lékarně?

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (12.11.2013, 9:41)
jinak odvar z čerstévho kořene (teď zrovna je čas na sběr a dá se snadno zamrazit) je pochopitelně účinnější, než ze sušeného.

Pokud byste chtěla dělat lopuchovou masku, tak vyryjte kořen z lopuchu, který letos neměl čumbrky (takový lopuch už přes zimu zajde, takže neschovává živiny do kořene, je to dvouletka), pořádně očistěte, rozmixujte třeba s jogurtem, nebo s nějaký olejem a lopuchovou masku naneste na vlasy opláchnuté horkou vodou. Nechte na hlavně alespoň půl hodiny. Pokud máte tmavé vlasy, tak do toho přidejte lžíci instatního kafe, kvůli kofeinu který pomáhá stimulovat růst vlasů. Pokud máte světlé vlasy, tak vám je ta káva může obarvit...

ODPOVĚDĚT
Zuzana V. (ValinaZ) ID 463855 (11.11.2013, 19:39)
Ahoj Leni zkuste toto Posilující a vyživující lotion od JUSTu

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katkajohny) ID 56774, mimibazar.cz/katkajohny (11.11.2013, 19:27)
Leni,mrkni na tohle. Užívám sama teprve týden,takže zatím nemůžu říct,jestli to funguje.
http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/vk-chmelova-smes-p17.html

ODPOVĚDĚT