Jaké přípravky (péče o pleť) po 40 roce?
Prosím doporučte přípravky, se kterými máte dobrou zkušenost? Jedná se mi o pečující kosmetiku (krémy, odlíčení atd.). Platí, že drahý = kvalitní? Lepší než levné? Nebo je to jen cena za značku a službu udělá i levný krém? Prosím názvy, odkazy. Díky!
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Magda O. (saskie77) ID 168101 (17.8.2020, 9:48)
Podívejte se na kosmetiku z mrtvého moře. (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (28Petule) ID 82481, mimibazar.cz/28petule (17.8.2020, 6:33)
Používám od Estée Lauder stejný krém, co máte na obrázku a lepší jsem neměla, mám i ze stejné řady CC krém a měla jsem i oční krém. Ale mám suchou a citlivou pleť. Užívala jsem také kolagen Masterpiece, Oslo skin lab, teď kyselinu hyaluronovou Hyalurmed. Vyzkoušela jsem i krémy z lékárny a ty mi moc nevyhovovaly. Chce to zkoušet, zajít si třeba do Sephory a požádat o vzorek krému na vyzkoušení, abyste věděla, zda Vám bude vyhovovat.

ODPOVĚDĚT
Alena L. (adamito) ID 435804 (17.8.2020, 13:30)
môžem potvrdiť,skvelý krém,striedam s Eisenbergom (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana P. (projani) ID 221034 (16.8.2020, 23:20)
tak mně třeba víc než krémy pomohl na vrásky Oslo skin
https://www.osloskinlab.cz/?gclid=EAIaIQobChMI_ff699Cg6wIVV53VCh3g8wAZEAAYASAAEgI-WPD_BwE
jinak různě střídám, podle možností a slev, hodně jsem byla spokojena s krémy od Nuxe, Clarins, clinique, Alcina, La roche posay, nejlevnější možnost Mixa je taky fajn...hodně používám i oleje např. argan, moringový, opunciový - ty vydrží dlouho. A bohužel za mne ano, to co funguje stojí víc peněz (F) jo a ještě 1x za měsíc návštěva kosmetičky (Y)

ODPOVĚDĚT
Věra S. (melisska) ID 420253 (16.8.2020, 0:08)
¨Vyhlazující čistící tonikum Sérum Végétal 40+ - návod na použití viz. www.yves-rocher.cz

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (Lucy33) ID 221460, mimibazar.cz/lucy33 (15.8.2020, 21:13)
záleží na typu pleti.. já používám léta vyšší řady od Nivea pro 40+ a i když vyzkouším někdy jiné (Loreal, Ryor), tak se k ní stejně vždy vrátím (F) a v tomhle věku prostě už vrásky jsou a budou... mega glabelu budu řešit výplní a botoxem, protože mám fakt extra rýhu a to vážně nespraví ani krém za dva litry ,-)

ODPOVĚDĚT
Věra S. (melisska) ID 420253 (15.8.2020, 10:21)
Petra má pravdu, ale můžu se podělit o svou zkušenost. Co nejjednodušší, tím lepší.
Řadu let používám Sérum vegetal od Yves Rocheru - mléko, vodu a krém / jeden dohromady na den a noc - je to " Vyhlazující péče na den a noc "/. Když mi něco z toho dojde, mám sice zásobu ,ale výjimečně někdy koupím jiné mléko nebo vodu /tonikum /, krém je moje láska a proto to nenechávám náhodě a mám vždy forotu.
Snášenlivost tohoto krému je OK jak pro sušší, mastnější i normální pleť. Dle recenzí nevyvolává alergie - ale to je individuální.
Jsem spokojená a neobejdu se bez tohoto krému. (F)
Jedná se o trochu dražší výrobek.

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (LENNNA3) ID 109156, mimibazar.cz/lennna3 (15.8.2020, 17:20)
Děkuji (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra Š. (petrasafr) ID 146547, mimibazar.cz/petrasafr (15.8.2020, 9:08)
Leni, odkazy vám budou naprosto k ničemu, každá pleť je úplně jiná. Co někomu vyhovuje a miluje to, po tom se může druhý osypat a mít reakci. A ne, drahé neznamená kvalitní, záleží vždy na obsahu ingrediencí, i v hodně drahých značkách se můžou najít nejlevnější ingredience ve špatné kvalitě nebo naprosto i pro pleť naprosto nevhodné složky.
Pokud vůbec nevíte, našla bych si opravdu dobrou zkušenou kosmetičku, která dokáže poradit, nebude vám nutit nesmyslné množství produktů za nesmyslné peníze.
Pokud chcete sama, prošla bych různé blogy, videa, články, které se podrobně věnují péči a začala bych úplně od začátku, zajímala se o jednotlivé ingredicence, poznávala postupně svojí pleť, co jí vyhovuje a co naopak ne.
Začala bych úplně od začátku - základ je kvalitní a důsledné čištění, večer dvoukrokové, ráno jednokrokové, plus hydratace a SPF ... pokud vaše pleť není problematická,

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (LENNNA3) ID 109156, mimibazar.cz/lennna3 (15.8.2020, 17:18)
Nemyslím si, že mi konkrétní rady budou k ničemu, protože ať už s radami či bez rad musím vše poprvé vyzkoušet a u ničeho nevím dopředu, zda se osypu nebo zda bude vyhovovat.
Prosím co je dvoukrokové a jednokrokové čištění a co SPF? Hydratace - to asi myslíte krém.... ale ostatní pojmy vůbec netuším :-$

ODPOVĚDĚT
Věra S. (melisska) ID 420253 (15.8.2020, 19:49)
2 kroky - to je to odličovací mléko a tonikum /voda tomu říkám / + krém / večer /
1 krok - to je tonikum + krém / ráno /

Samozřejmě ráno na ten krém můžete použít make up. pudr atd. (Y)

Ještě bych chtěla upozornit na micelární vody, prodávají se , dobře se s nimi čistí , ale jsou to vlastně takové pleťové "saponáty ! " Takže raději opravdu pleťovou vodu.

ODPOVĚDĚT
Petra Š. (petrasafr) ID 146547, mimibazar.cz/petrasafr (15.8.2020, 21:57)
tonikum není krok v odličování, ale až následná péče. Tonikum není určeno k čištění pleti ráno, ani k dočištění má úplně jinou funkci, která se týká vyrovnávání pH právě po čištění.
Ale pokud paní tazatelka nepoužívá vůbec žádné čištění pleti, nepletla bych jí hlavu tonikem a místo tonika bych ty peníze investovala do základního séra.

Stejně vysušující funkci jako micelární voda může mí i květová voda se skvělým složením, pokud v ní nebudou přidané hydratační složky.

ODPOVĚDĚT
Petra Š. (petrasafr) ID 146547, mimibazar.cz/petrasafr (15.8.2020, 18:00)
a to je právě ono. Když vám někdo poradí, že mu super sedí krémy od Estee Lauder, další od Clinique, další Omorovicza a vy si nakrásně všechno koupíte, tak k čemu vám to bude? Když si je všechny budete dávat na nevyčištěnou pleť a žádná z těch aktivních látek v sebelepším krému nemá šanci se do vaší pleti vůbec dostat.

Dvoukrokové čištění je odličování přípravkem, který rozpustí veškerý bordel na pleti - makeup, maz, částice z ovzduší, prach atd. Plus druhý krok je čištění pleti přípravkem, který ji dočistí, nemusí už nic rozpouštět a může obsahovat už třeba i nějakou péči, prostě aby po jeho použití byla připravená, aby na ní mohly fungovat produkty, které aplikujete potom.
Jednokrokové čištění ráno je klasické čištění pleti od bordelu, mazu, potu, prachu, který se vám na pleť nachytá přes noc. Většinou se na něj používá stejný produkt, který používáte večer na d

ODPOVĚDĚT
Petra Š. (petrasafr) ID 146547, mimibazar.cz/petrasafr (15.8.2020, 18:01)
na druhý krok.

Hydratací myslím tonikum, sérum, esenci cokoliv, co obsahuje hydratační složky a co vám bude konzistencí vyhovovat … krém je až ochrana a uzavření všech produktů do pleti, které jste nanesla před ním.

SPF je ochrana proti slunci a spolu s čištěním je to nejdůležitější krok v péči o pleť. Pokud budete používat sebedražší a sebelepší produkty, ale nebudete si pleť poctivě každý den chránit před UV zářením, je vám to všechno k ničemu, nevyhnete se vráskám, skvrnám atd. Naopak pokud třeba použijete kyseliny nebo retinoidy na noc, ale druhý den ráno si pak nedáte krém s SPF, můžete si pleť klidně i poškodit poškodit.

ODPOVĚDĚT
Petra Š. (petrasafr) ID 146547, mimibazar.cz/petrasafr (15.8.2020, 9:11)
... dá se s tím úplně v klidu vydržet.
A potom se dá samozřejmě přidávat a zkoušet nové a nové ingredience - hodně oblíbené jsou tady kyseliny a jsou samozřejmě důležité, ale pokud budete mít kyseliny bez čištění a hydratace, jsou vám úplně k ničemu, pokud budete mít kyseliny bez SPF, můžete si tak akorát uškodit ... retinoidy, niacinamide, vitamín C - dá se to různě kombinovat, ale musíte o tom prostě něco vědět ... zas není to jaderná fyzika, stačí základní znalosti, na co se při nákupu koukat, co ve složení hledat, co spolu kombinovat a co ne.
Sama určitě poznáte, co vaší pleti sedí a co ne. Ale zase nepoznáte to po dvou použitích, je to běh na dlouhou trať.
Hlavně nezačít používat deset nových produktů najednou, z toho se vám ta pleť akorát tak zblázní, začít používat postupně jeden po druhém a zařazovat do rutiny.

ODPOVĚDĚT